Acronis introduceert nieuwe hybride cloud databeschermingsoplossingen

20 juli 2016
Acronis

Oplossingen gebaseerd op nieuwe cloudarchitectuur met een uniforme managementconsole voor brede databeschermingondersteuning voor bedrijven en dienstverleners.

Acronis maakt nieuwe oplossingen bekend, die bedrijven en IT managers betere controle bieden over hun bedrijfsgegevens en workloads, inclusief de locaties waar deze worden geback-upt, opgeslagen, gemonitord en hersteld. Bedrijfsdata zijn de levensader van de huidige digitale wereld – zonder dat hebben bedrijven in de digitale wereld vandaag de dag geen kans om te overleven. Data moeten worden beveiligd. Acronis ondersteunt bedrijven en IT-managers met een uitgebreide reeks oplossingen aan de verschillende behoeften het hoofd te bieden – Acronis Backup 12, Acronis Backup Cloud, Acronis Monitor, Acronis Storage en Acronis Notary. Alle oplossingen zijn gebaseerd op de nieuwe hybride cloudarchitectuur van Acronis en bedoeld als ondersteuning van databeveiliging en -herstel in nagenoeg elke IT omgeving.

“Vandaag lanceert Acronis een nieuw tijdperk van databeveiliging door van ‘full image’ apparaatbescherming de stap te maken naar ‘full image’ digitale bedrijfsbescherming,” stelt Serguei Beloussov, mede-oprichter en CEO bij Acronis. “Wij combineren ’s werelds snelste back-up oplossingen van dit moment met de meest flexibele opslagopties en non-stop-monitoring om complete databeveiliging aan de ‘always on’ digitale bedrijfswereld te bieden.”

Volgens gegevens van analist IDC komt de geaccumuleerde jaarlijkse groei van data uit op 40-50%. IDC merkt tegelijkertijd op dat bedrijfsgegevens van systeem naar systeem migreren, tussen opslagplatformen, bedrijfsinterne en externe opslagarchieven, en dat allemaal binnen het bestek van een reguliere werkdag. Traditionele databeveiligingsmethoden zijn niet goed berekend op het beschermen en herstellen van deze data die continu in beweging is. IT gebruikers kijken uit naar producten die dat een stuk adequater doen.1

“Ervoor zorgen dat het juiste type en de juiste kwaliteit data kunnen worden bewaard en beschikbaar gesteld wanneer nodig, is een dwingende vereiste voor elke organisatie die aan de top wil presteren in de huidige digitale wereld,” vindt Phil Goodwin, research director bij IDC. “De hedendaagse hybride cloud IT-omgevingen en de massieve toename aan cloud-workloads dwingen IT-managers ertoe om oudere systemen te vervangen om zo een betere controle te houden over hun kritische bedrijfsgegevens. Door deze vervanging kunnen IT-afdelingen waarborgen dat belangrijke bestanden daadwerkelijk bewaard en beschikbaar blijven.”

Nieuwe hybride architectuur stuurt een nieuwe generatie databeschermingsoplossingen aan
Acronis levert bedrijven technische mogelijkheden om de controle van hun databestanden weer in eigen handen te nemen, door niet alleen back-up oplossingen aan te bieden maar tevens complete databescherming in hybride cloud IT omgevingen. Acronis stelt bedrijven en IT-managers in staat om hun data overal op te slaan en de data-activiteit en problemen op elk gewenst moment snel te identificeren en op te lossen. Acronis oplossingen worden geleverd met een uniforme web-managementconsole, waarmee IT-managers makkelijker dan ooit cloud- en bedrijfsinterne databebescherming kunnen convergeren met de optie om alle data en workloads te monitoren en te beheren, inclusief bedrijfsinterne, cloud- en fysieke systemen, virtuele hosts en machines, en workloads. En dat allemaal vanuit een enkele gebruikersinterface. Oplossingen van Acronis kunnen worden geïmplementeerd in de cloud, in bedrijfsinterne en hybride configuraties in het gehele bedrijf – of die nu zijn ondergebracht in de cloud zelf of in cloudapplicaties, bedrijfsinterne, virtuele en fysieke systemen, op afstand bestuurde systemen, of op mobiele apparaten.

De nieuwe oplossingen en technologieën van Acronis zijn:

  • Acronis Backup 12 –snelste back-up beschermt het hele bedrijf en back-upt data bedrijfsintern, in op afstand bestuurde systemen, particuliere en publieke cloud, en op mobiele apparaten – nu leverbaar. Lees hier het gerelateerde persbericht http://www.acronis.com/en-us/pr/2016/07/19-13-51.html
  • Acronis Backup Aloud – Ontworpen voor gemakkelijke implementatie in service provider omgevingen, met een uitgebreide, eenvoudige, complete en kosten-efficiënte hybride back-up- en hersteloplossing, die alle databeschermingsproblemen van klanten moeiteloos uit de weg ruimt. Nu leverbaar, klik hier voor meer informatie http://www.acronis.com/en-us/provider/backup-cloud/.
  • Acronis Monitoring Service – Biedt IT-managers de mogelijkheid om servers, netwerken, applicaties, websites met spelend gemak te monitoren om prestatieproblemen te identificeren en slimmere IT beslissingen te nemen. Nu leverbaar, klik hier voor meer informatie http://www.acronis.com/en-us/business/monitoring-service/.
  • Acronis Storage – Biedt software-gedefinieerde opslag die elk type en volume data ondersteunt met betrouwbare, veerkrachtige, zelfherstellende eigenschappen en stelt service providers in staat gebruik te maken van kostenefficiënte standaard hardware. Leverbaar in september, klik hier voor meer informatie http://www.acronis.com/en-us/provider/software-storage/.
  • Acronis Notary – Levert ‘manipulatieveilige’ dataopslag in combinatie met blockchain technologie, ter waarborging van data-authenticiteit, privacy en controle. Acronis voorziet oplossingen van revolutionaire blockchain technologie, waarmee digitale gebeurtenissen verspreid over verschillende deelnemers of entiteiten worden vastgelegd, en ontsluit daarmee een breed bereik aan nieuwe databeveiligingstoepassingen voor bedrijven en organisaties wereldwijd. Met blockchain is updaten van gegevens en transacties alleen mogelijk volgens regels van ‘consensus’ tussen deelnemers in het systeem, en nieuw ingevoerde data kunnen nooit worden gewist. De uitlevering van Acronis-oplossingen met blockchain technologie is gepland in oktober. Een online demo is te vinden via deze link http://www.acronis.com/en-us/business/blockchain-notary/

 

Acronis-klanten kunnen voor het beschermen van al hun infrastructuren kopen op basis van abonnement of onbeperkte licenties. Fysieke, virtuele en cloudomgevingen zijn inbegrepen.

Voor service providers en cloud resellers levert Acronis een reeks ‘multi-tenant, multi-tier’ serviceprovider oplossingen (meerdere gebruikers, meerdere lagen) oplossingen, waarmee automatisering van diensten en complete controle van levering, facturering, monitoring en beheer tot de mogelijkheden behoren, waardoor partners beschikken over extreem schaalbare oplossingen die miljoenen eindgebruikers kunnen ondersteunen.

Alle Acronis oplossingen worden aangedreven door de Acronis AnyData Engine – een uniek, krachtig en diepgaand pakket databeveiligingstechnologie die data op en vanaf elke locatie verzamelt, opslaat, herstelt en toegankelijk maakt. Acronis beschermt meer dan 5000 petabytes aan data, afkomstig van meer dan 500.000 zakelijke afnemers die allemaal op Acronis vertrouwen omdat zij simpelweg databescherming nodig hebben die doet, wat ie doen moet.