Acronis True Image 2017 New Generation biedt vooruitstrevende anti-ransomware en blockchain-functionaliteit

19 januari 2017
Acronis

Acronis versterkt persoonlijk back-up op-oplossing voor consumenten met op blockchain gebaseerde certificering en digitale ondertekening

Acronis, wereldwijd marktleider op het gebied van hybride cloud databeveiliging en -opslag, lanceert Acronis True Image 2017 New Generation. Deze vernieuwde versie biedt actieve bescherming tegen ransomware, blockchaingebaseerde datacertificering- en verificatiemogelijkheden en digitale-ondertekening.

Acronis True Image is de eerste en enige back-up-oplossing die actieve beschermingstechnologie biedt om ransomware-aanvallen real-time te detecteren en te voorkomen, alle data automatisch te herstellen èn de back-up-toepassing te beschermen. De 2017 New Generation biedt vernieuwende databeschermingsmogelijkheden waaronder:

Acronis Active Protection voor real-time actieve bescherming tegen ransomware

Acronis Active Protection identificeert ongewone activiteit op computers en voorkomt dat kwaadwillende toepassingen gebruikersdata, back-ups, en back-up software beschadigen. Geavanceerde gedragsheuristiek detecteert en voorkomt nieuwe en bekende ransomware-aanvallen.

Acronis Notary voor blockchain-gebaseerde data-authenticatie

Acronis Notary biedt certificering van content en verificatie van aanpassingen. Unieke, digitale bestandsvingerafdrukken worden opgeslagen in een gedistribueerde, onveranderbare database, op basis van de blockchaintechnologie. De blockchain stelt gebruikers in staat te allen tijde de authenticiteit van de informatie te verifiëren. Dit is vooral belangrijk voor waardevolle documenten zoals contracten, medische documenten, en financiële documenten.

Acronis ASign voor blockchain-gebaseerde document-certificering

Acronis ASign stelt meerdere partijen in staat om een document te certificeren met een veilige en publiekelijk controleerbare digitale handtekening.

Acronis True Image 2017 New Generation beschermt data op Windows en Mac computers, iOS en Android mobiele apparaten, maar ook Facebook- accounts. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van AES 256 versleuteling. De data wordt opgeslagen op meerdere bestemmingen zoals externe drives, NAS-apparaten, netwerk shares, en de veilige Acronis Cloud.

Naast de bovengenoemde nieuwe mogelijkheden, introduceert Acronis True Image 2017 New Generation diverse optimalisaties en innovaties. Zo is de interface geoptimaliseerd en is er nieuwe functionaliteit voor Mac-gebruikers. Zij kunnen nu niet-gemonteerde NAS-ondersteuning als back-upbron gebruiken en draadloze back-ups maken van mobiele apparaten naar Mac-computers. Ook kunnen zij nu gebruik maken van Acronis Notary en Acronis ASign en wordt Mac OS X Sierra ondersteund.

“Moderne cyberdreigingen veranderen de wijze waarop mensen en organisaties de bescherming van hun waardevolle data benaderen. Ze verwachten dat oplossingen vrijwel onmiddellijk inspelen op nieuwe dreigingen,” aldus Phil Goodwin, Research Director, IDC. “Acronis True Image biedt interessante geavanceerde technologieën, ontworpen om een reeks van bedreigingen te verijdelen en elk potentieel dataverlies te voorkomen.”

Eugene Kaspersky, voorzitter en CEO van Kaspersky Lab”: “Zowel consumenten als bedrijven krijgen steeds meer te maken met ransomware. In een ideale wereld zou je criminelen niet betalen om je data vrij te geven en in theorie werkt dat. Maar in de praktijk worden idealen opzijgeschoven als het familiefoto’s of belangrijke documenten betreft. Je kunt verschillende voorzorgsmaatregelen treffen, maar een high-end internet beveiligingssuite en betrouwbare back-up zijn nog steeds onmisbaar om bedrijf continuïteit te garanderen wanneer het wel fout gaat. Ik geloof dat deze lancering goed inspeelt op deze trend.”

“Ik heb Acronis voor mijn gezin gekozen, omdat ik mijn databack-up echt moet kunnen vertrouwen. Met Acronis kunnen we er zeker van zijn dat onze digitale bezittingen veilig zijn”, aldus Franz Tost, teamleider van Scuderia Toro Rosso Formula 1 Team.

“Met meer dan 5 miljoen mensen die Acronis True Image gebruiken, weten we hoe we databescherming kunnen leveren aan individuen en gezinnen over de hele wereld,” zo legt Serguei Beloussov uit, medeoprichter en CEO van Acronis. “Met Acronis Active Protection, is Acronis True Image 2017 New Generation de ultieme oplossing voor bescherming van gegevens tegen cyber-attacks en een belangrijke toevoeging aan welke anti-virus software dan ook, met vrije of ingebedde antivirus software.”