Atlantis Computing begint aan opmars in de Benelux

1 mei 2015
Atlantis Computing

Leverancier van hyper-converged SDS-oplossingen is klaar voor versnelde groei in 2015.

Atlantis Computing, leverancier van Software Defined Storage-oplossingen, heeft belangrijke vorderingen geboekt in de Benelux. Dit blijkt uit een groeiend klantenbestand, nieuwe partners en de opening van een nieuw kantoor in Amsterdam.

Het platform Atlantis USX™ zal de pijler vormen van de verdere uitbreiding van het bedrijf in de Benelux. Deze Software Defined Storage-oplossing biedt de opslagprestaties van een volledig op flash gebaseerd storage array tegen de helft van de kosten van traditionele SAN of NAS oplossingen. Atlantis USX onderscheidt zich door zijn unieke HyperDup™ Content-Aware Data Services, die gebruikmaken van de technologie van Atlantis voor real-time deduplicatie. Dit wordt gebruikt om gegevensreductie, I/O-versnelling, gegevensbeheer, datamigratie, beveiliging en unified storage naar alle opslag binnen het datacenter te brengen. Atlantis dringt de kosten terug met behulp van intelligente en stabiele optimalisatiesoftware die alle opslagcapaciteit binnen een pool bijeen brengt en virtualiseert.

Klanten kunnen met de oplossing van Atlantis voorzien in de groeiende vraag naar opslagcapaciteit en binnen het hele datacenter profiteren van flash opslagprestaties. Daarbij kunnen zij een beroep doen op hun bestaande opslaginvesteringen of nieuwe, hyper-converged storage oplossingen toevoegen die de weg naar het datacenter van de toekomst vereffenen. De gepatenteerde diensten voor datamigratie van Atlantis minimaliseren de latency en zijn in staat om virtuele workloads binnen een paar seconden te verplaatsen tussen opslagsystemen, datacenters en de cloud.

Atlantis Computing is verder een samenwerking aangegaan met Prianto, dat zal optreden als distributeur voor de Benelux. Daarnaast hebben Winvision, TenICT, Comparex, Lemontree, PQR Login Consultants en Insign partnerovereenkomsten met Atlantis getekend. Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en verschillende andere ziekenhuizen hebben voor de VDI van Atlantis gekozen ter ondersteuning van hun ICT-infrastructuur.

Jan van Tillo, informatieadviseur bij het Franciscus Ziekenhuis: “Atlantis ILIO is de snelste oplossing die op de markt verkrijgbaar is. Applicaties starten in een VDI-omgeving aanmerkelijk sneller op. Bovendien worden VDI-sessies na 4 uur automatisch ‘ververst’, zodat we in onze ICT-omgeving nooit onnodig capaciteit verbruiken.”

Michel Schipperijn, Area Sales Director Benelux bij Atlantis: “De marktacceptatie van zowel ‘software defined’ als onze nieuwe oplossingen geeft aan dat wij op de juiste weg zijn om te voorzien in specifieke marktbehoeften. We kunnen nu klanten voorzien van meer prestatievermogen en opslagcapaciteit, maar zonder hoge aanloopkosten. We zijn tot dusver bijzonder succesvol geweest in de markt voor VDI. Er is momenteel sprake van een groei binnen SAN en NAS omgevingen, waar steeds meer klanten op een hyper-converged oplossing willen overstappen. Atlantis USX maakt dit mogelijk. We virtualiseren alle opslagcapaciteit en bieden klanten optimale flexibiliteit qua prestatievermogen, capaciteit en beschikbaarheid.”