Barracuda biedt back-upklanten en MSP´s snellere herstelmogelijkheden met  LiveBoot 2.0

27 maart 2017
Barracuda Networks

Verbeteringen in Barrracuda Backup minimaliseren de downtime in VMware vSphere- en Microsoft Hyper-V-omgevingen<!–more–>

Barracuda Networks, Inc. introduceert Barracuda Backup LiveBoot 2.0. Deze nieuwe versie omvat de oplossing Cloud LiveBoot voor Microsoft Hyper-V-omgevingen en biedt snellere herstelmogelijkheden voor het minimaliseren van downtime in VMware vSphere- en Hyper-V-omgevingen. Barracuda LiveBoot 2.0 biedt back-up- en herstelmogelijkheden voor grotere virtuele machines en zorgt voor kortere opstartttijden. “Het doel van een back-upstrategie is om ervoor te zorgen dat bedrijven ergens op kunnen terugvallen zodra er dingen fout gaan. En in moderne omgevingen liggen er diverse gevaren op de loer”, zegt Rod Mathews, senior vice president en directeur Data Protection bij Barracuda. “Denk bijvoorbeeld aan natuurrampen, ransomware-aanvallen en werknemers die per ongeluk bedrijfskritische bestanden verwijderen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor het succes van de herstelstrategie. Barracuda Backup LiveBoot 2.0 biedt organisaties een krachtige en betaalbare beschermingslaag waarmee zij verloren gegevens kunnen herstellen.”

Barracuda biedt verbeterde functionaliteit voor gegevensbescherming met de introductie van Barracuda Backup LiveBoot 2.0. Het breidt Cloud LiveBoot uit met de mogelijkheid om snel Microsoft Hyper-V-omgevingen in de Barracuda Cloud in te richten. De oplossing verkort daarnaast de opstarttijden voor het minimaliseren van downtime in VMware vSphere- en Hyper-V-omgevingen. Barracuda Backup LiveBoot 2.0 biedt sneller en eenvoudiger gegevensherstel in VMware-omgevingen op locatie wanneer de primaire opslag niet langer beschikbaar is. De oplossing biedt daarnaast uitgebreidere ondersteuning voor grotere virtuele machines. Barracuda Backup LiveBoot 2.0 is voorzien van een nieuwe VM Preview-functie die gebruikers en MSP´s de mogelijkheid biedt om een screenshot van een VM te raadplegen, zodat zij kunnen zien of en wanneer die klaar is voor gebruik. Verbeteringen van de user interface bieden configuratie vooraf en bulkbeheer.

Snellere herstelprocedures en minder downtime

Network Computing1 rapporteerde recentelijk dat downtime van ICT-systemen bedrijven in totaal 700 miljard dollar aan financiële schade oplevert. Volgens een onderzoek door Everbridge2 bedragen de kosten van downtime gemiddeld 8.662 dollar per minuut. Deze cijfers maken duidelijk hoe belangrijk het is om downtime terug te dringen teneinde bedrijfsmiddelen te behouden, kosten te besparen en bedrijfsprocessen draaiende te houden. Organisaties kunnen met LiveBoot en Cloud LiveBoot van Barracuda hun ICT-systemen snel en eenvoudig opnieuw in de lucht krijgen terwijl er aanvullende herstelmaatregelen worden getroffen.

Barracuda Backup LiveBoot 2.0

Barracuda Backup en Barracuda Backup – Intronis MSP Edition zijn uitgebreid met LiveBoot 2.0. Deze oplossing biedt organisaties die hun VMware vSphere- en Microsoft Hyper-V-omgevingen moeten beschermen de optie om een beroep te doen op hun Barracuda Backup-appliance of de Barracuda Cloud wanneer hun eigen gevirtualiseerde omgeving niet langer beschikbaar is. Mogelijkheden zijn onder meer:

  • LiveBoot (for VMware) – biedt klanten en MSP´s herstelmogelijkheden indien hun primaire opslag uitvalt. Hiertoe wordt Barracuda Backup ingezet als opslagvoorziening voor VMware-hypervisors. De beschermde virtuele machine wordt daarbij direct opgestart vanaf de lokale back-up.
  • Cloud LiveBoot (voor Hyper-V and VMware) – biedt klanten en MSP´s de mogelijkheid om VM’s direct op te starten vanaf back-ups die zijn opgeslagen in de Barracuda Cloud. Verder kunnen zij private of publieke adressen aan apparaten toekennen voor toegang op afstand.