Barracuda breidt Barracuda Backup-reeks uit

5 april 2016
Barracuda Networks

Nieuwe abonnementsmodellen, cloud-opslagtarieven en back-upappliances voor grote omgevingen bieden flexibeler mogelijkheden voor geïntegreerde back-ups in fysieke, virtuele, cloud- en hybride omgevingen

Barracuda Networks introduceert diverse toevoegingen aan zijn productreeks Barracuda Backup, zoals nieuwe abonnementen en tarieven voor cloud-opslag en twee nieuwe modellen van de Barracuda Backup-appliance voor grootschalige omgevingen. De nieuwe prijzen voor Barracuda Backup Vx en Barracuda Cloud-to-Cloud Backup bieden klanten toegang tot geïntegreerde back-upfunctionaliteit tegen concurrerende tarieven. De nieuwe appliances Barracuda Backup 790 en 895 bieden respectievelijk 12 TB en 24 TB aan bruikbare opslagcapaciteit. Organisaties die overstappen op hybride, cloud-, en virtuele netwerkomgevingen of dit reeds hebben gedaan, kunnen zo profiteren van flexibelere mogelijkheden voor databescherming en gegevensherstel op basis van één oplossing.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  •  Barracuda introduceert verbeteringen binnen zijn productreeks Barracuda Backup, zoals nieuwe abonnementsmodellen en tarieven voor cloud-opslag en twee back-upappliances voor grote omgevingen. Organisaties kunnen daarmee profiteren van flexibeler backup-upmogelijkheden voor hun fysieke, virtuele, cloud- en hybride omgevingen.
  • Barracuda Backup Vx is een softwareoplossing die als virtuele machine inzetbaar is in VMware- en Microsoft Hyper-V-omgevingen en dezelfde geïntegreerde back-upfunctionaliteit biedt als fysieke Barracuda Backup-appliances. Deze oplossing is nu verkrijgbaar voor virtuele hosts op basis van een abonnement per processor, inclusief softwarematige replicatie. Voor back-ups voor fysieke servers kan Barracuda Backup Vx worden aangeschaft op basis van een licentie per server.
  • Barracuda Backup Vx omvat een nieuw Barracuda Cloud Storage-model dat waarbij gebruikers betalen voor het werkelijke gebruik. Dit model is concurrerend geprijsd ten opzichte van de oplossingen van belangrijke leveranciers van diensten voor de opslag van back-ups in publieke clouds. Barracuda Backup Vx biedt ingebouwde gegevensredundantie en de mogelijkheid om gegevens uit de cloud op te halen zonder extra kosten voor het bandbreedteverbruik. Veel andere leveranciers van cloud-gebaseerde back-ups brengen deze kosten wel in rekening.
  • Barracuda introduceert daarnaast de mogelijkheid om Barracuda Cloud-to-Cloud Backup als standalone oplossing te gebruiken. Organisaties kunnen daarmee profiteren van een van de meest kostenefficiënte cloud-gebaseerde back-updiensten.
  • De Barracuda Backup 790 biedt 12 TB aan bruikbare opslagcapaciteit. De Barracuda Backup 895 biedt 24 TB aan bruikbare capaciteit. Gebruikers kunnen daarmee hun capaciteit op kostenefficiënte uitbreiden wanneer hun back-upbehoeften toenemen.

 

“Barracuda is een gevestigde speler in de wereldwijde markt voor back-up-appliances. Het doet ons een genoegen om ons aanbod nu uit te breiden met de virtuele appliance Barracuda Backup Vx”, aldus Rod Mathews, directeur Storage bij Barracuda. “Veel bedrijven die gebruikmaken van back-upsoftware voor virtualisatieomgevingen, krijgen te maken met problemen rond licenties, installaties en het onderhoud van doe-het-zelfoplossingen die uit verschillende losstaande producten is opgebouwd. Barracuda Backup Vx biedt dezelfde geïntegreerde functionaliteit en snelle installatie als de fysieke appliances van Barracuda. Organisaties kunnen daarmee voor elke omgeving beschikken over een kostenefficiënte en geïntegreerde back-upoplossing. De nieuwe mogelijkheden die wij vandaag introduceren geven blijk van ons streven om klanten een eenvoudige oplossing te bieden voor hun behoeften op het gebied van databescherming.”

Nieuwe abonnementen en tarieven voor cloud-opslag Barracuda Backup Vx is inzetbaar als virtuele appliance voor het beschermen van zowel fysieke als gevirtualiseerde omgevingen. Dit is mogelijk in combinatie met de bestaande opslaginfrastructuur van organisaties. De oplossing is per direct verkrijgbaar op basis van een softwareabonnement vanaf een catalogusprijs van €x per processor per jaar. Dit is inclusief de bekroonde ondersteuning van Barracuda en voortdurende productupdates.

Voor datareplicatie naar Barracuda Cloud Storage kan Barracuda Backup Vx worden afgenomen op basis van een nieuw abonnement op basis van het werkelijke gebruik van opslagcapaciteit vanaf een catalogusprijs van €x per TB per jaar. Het verbruik wordt gemeten op basis van de hoeveelheid opslagcapaciteit die in de cloud wordt benut na deduplicatie en compressie. Barracuda Cloud Storage biedt onder meer WAN-optimalisatie, gegevenscompressie en encryptie en archivering van bestanden in de cloud met het oog op de bewaarplicht en het versiebeheer. De oplossing voorziet daarnaast in geografische redundantie of redundantie op basis van colocatie. Gebruikers kunnen ook kiezen voor datareplicatie naar een externe Barracuda Backup Vx-ontvanger voor disaster recovery-doeleinden.

Cloud-to-Cloud Backup als standalone oplossing Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is nu ook verkrijgbaar op basis van een standalone abonnement vanaf een catalogusprijs van €x per gebruiker per jaar. Dit is een concurrerend tarief gezien het feit dat sommige alternatieve oplossingen worden aangeboden tegen een prijs van €x-x per gebruiker per jaar. Barracuda biedt nog meer toegevoegde waarde met de nieuwe Barracuda Essentials for Office 365 Complete Protection-editie, die verkrijgbaar is voor een catalogusprijs vanaf €x per gebruiker per jaar. Deze integrale oplossing voor Office 365-omgevingen omvat back-ups, archivering en e-mailbeveiliging.

Meer opslagmogelijkheden en verbeterde upgradetrajecten Barracuda introduceert twee nieuwe modellen van zijn Barracuda Backup-appliances. Dit zijn de Barracuda Backup 790, die 12 TB aan bruikbare capaciteit biedt, en de Barracuda Backup 895, die voorziet in 24 TB aan bruikbare capaciteit. Deze appliances bieden klanten meer flexibiliteit. Bestaande gebruikers van Barracuda die aanvullende opslagcapaciteit nodig hebben, hebben op deze manier meer upgrademogelijkheden tot hun beschikking.

“Barracuda Backup biedt onze organisatie de flexibiliteit om in onze back-up- en herstelbehoeften te voorzien op een manier die het beste op onze bedrijfsvoering aansluit”, aldus Ken Kula, partner en CFO van Eleven Inc. “Barracuda is niet alleen een uitstekende match vanuit technologisch opzicht, maar biedt ook grotere eenvoud qua prijsstructuur, implementatie en beheer door met één oplossing ondersteuning te bieden voor alle aspecten van het back-up- en herstelproces.”