Barracuda breidt zijn NextGen Firewall-productreeks uit

7 maart 2016
Barracuda Networks

Organisaties kunnen met de nieuwe Barracuda NextGen Firewall S-serie op eenvoudige en betaalbare wijze IoT-implementaties ondersteunen

Barracuda Networks, Inc. (NYSE:CUDA) maakt vandaag bekend dat het zijn reeks van next generation firewalls heeft uitgebreid met de nieuwe Barracuda NextGen Firewall S-serie. Deze biedt klanten de mogelijkheid om duizenden machines zoals pinautomaten en andere apparaten op externe locaties te verbinden ter ondersteuning van nieuwe Internet of Things-applicaties en -implementaties.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Barracuda heeft zijn productreeks NextGen Firewall uitgebreid met de nieuwe Barracuda NextGen Firewall S-serie. Deze maakt het voor klanten mogelijk duizenden machines en endpoints veilig te verbinden ter ondersteuning van nieuwe Internet of Things (IoT)-toepassingen.
  • De Barracuda NextGen Firewall S-serie biedt klanten krachtige, gebruiksvriendelijke en betaalbare functionaliteit voor het centraal beheer van sterk gedistribueerde en hybride netwerken. De oplossingen zijn ideaal geschikt voor netwerken die een groot aantal filialen, apparaten op externe locaties en terminals zoals pinautomaten verbinden.
  • De Barracuda NextGen Firewall S-serie helpt klanten met het toepassen van de juiste toegangsrechten, veilig en centraal beheer van alle communicatie en een snelle uitrol van duizenden apparaten naar ongetraind personeel op externe locaties. De Barracuda NextGen Firewall Secure Connector 1 (SC1)-appliance biedt firewall-functionaliteit, draadloze verbindingen en integrale VPN-connectiviteit.
  • De Barracuda NextGen Secure Access Concentrator (SAC) is een virtuele gateway die in Microsoft Azure-omgevingen en private clouds kan worden ingezet voor het optimaliseren van het netwerkverkeer en het vanaf een centrale locatie toepassen van next generation firewall-functionaliteit op alle gebruikte Barracuda NextGen Firewall SC1-appliances.

 

Barracuda maakt daarnaast de directe verkrijgbaarheid bekend van twee nieuwe producten binnen de S-serie: de Barracuda NextGen Firewall Secure Connector 1 (SC1) en de Barracuda NextGen Secure Access Concentrator (SAC). De Barracuda NextGen SC1 is een compacte appliance die voorziet in firewall-functionaliteit, draadloze verbindingen en integrale VPN-connectiviteit. De Barracuda NextGen SAC is een virtuele gateway die in Microsoft Azure-omgevingen of private clouds kan worden ingezet voor het optimaliseren van het netwerkverkeer en de centrale toepassing van geavanceerde beveiligingsfuncties op alle SC1-appliances die binnen de organisatie worden gebruikt. De Barracuda NextGen Firewall S-serie helpt klanten met het toepassen van de juiste toegangsrechten, een veilig beheer van alle communicatie vanaf een centrale locatie en het snel uitrollen van duizenden apparaten naar ongetraind personeel op externe locaties.

“Het Internet of Things heeft voor een brede bewustwording gezorgd van de fundamentele noodzaak om bescherming te bieden voor apparaten en endpoints die met het netwerk zijn verbonden”, zegt Klaus Gheri, vicepresident Network Security bij Barracuda. “De next generation firewall-appliances die normaliter binnen kleinere netwerken worden ingezet, kunnen uiterst complex en kostbaar uitvallen voor organisaties die werken met honderden of zelfs duizenden apparaten op externe locaties, zoals pinautomaten en windturbines. De Barracuda NextGen Firewall S-serie biedt klanten krachtige, gebruiksvriendelijke en betaalbare technologie waarmee zij hun omgeving kunnen opschalen naar duizenden verbonden apparaten. De introductie van de Barracuda NextGen Firewall S-serie geeft blijk van het streven van Barracuda om klanten te helpen met het optimaliseren van hun netwerkverkeer en het beheer van het applicatiegebruik in sterk gedistribueerde en hybride omgevingen.”

De Barracuda NextGen Firewall S-serie biedt organisaties meer flexibiliteit bij het realiseren van veilige verbindingen binnen sterk gedistribueerde netwerken. De reeks biedt dezelfde beveiligingsfunctionaliteit waar de producten uit de Barracuda NextGen Firewall F-serie en Barracuda NextGen Firewall X-serie bekend om staan, zoals applicatiebeheer, antivirusbescherming, indringerpreventie (IPS) en URL-filtering. Andere belangrijke functies en voordelen zijn:

Op templates gebaseerd beheer – De SCA Editor maakt het mogelijk om templates te ontwikkelen voor verschillende onderdelen van de organisatie. Zodra een template wordt gewijzigd, worden alle SC1-appliances die daaraan zijn gekoppeld in een paar seconden tijd automatisch bijgewerkt.

Automatische netwerkconfiguratie – Beheerders kunnen de functie Automatic Network Setup gebruiken om één grootschalige netwerk op te zetten dat automatisch wordt onderverdeeld in kleinere subnetwerken, die vervolgens automatisch aan de SC1-appliances worden toegekend. De Barracuda NextGen SAC’s worden daarop bijgewerkt met alle relevante routeringspaden.

Een snelle implementatie – De SC1-appliances kunnen direct naar de beoogde externe locatie worden verzonden, zonder dat er gespecialiseerd ICT-personeel op locatie aanwezig dient te zijn. De centrale ICT-afdeling kan snel een configuratiebestand genereren met de configuratiewizard van Barracuda NextGen Control Center.

Eenvoudige schaalbaarheid – De versleutelde verbinding tussen de SC1-appliance en de SAC wordt tot stand gebracht op basis van TINA, een door Barracuda ontwikkeld en verbeterd IPsec-protocol. TINA is in staat om versleutelde verbindingen met duizenden SC1-appliances op externe locaties in stand te houden. Hierbij kunnen er letterlijk tientallen Remote Access Connectors op afstand worden beheerd door het Barracuda NextGen Control Center.