Barracuda introduceert nieuwe mogelijkheden voor netwerk- en applicatiebeveiliging in aansluiting op verbeteringen in Microsoft Azure

8 mei 2015
Barracuda Networks

Ondersteuning voor extra workloads en gebruiksvriendelijke implementatiemogelijkheden vereenvoudigen de overstap naar Azure

Barracuda Networks, Inc. heeft nieuwe netwerkfunctionaliteit en applicatiebeveiliging toegevoegd ter aanvulling op verbeteringen in Azure. Gebruikers van de Barracuda NG Firewall en Barracuda Web Application Firewall kunnen daarmee profiteren van uitgebreide beveiligingsmogelijkheden en een beroep doen op Azure Resource Manager Templates voor snellere, eenvoudiger en optimaal beveiligde Azure-implementaties.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • De Barracuda NG Firewall biedt ondersteuning voor nieuwe routeringsfunctionaliteit in Azure met User Defined Routes en kan nu ook worden ingezet in combinatie met ExpressRoute™ voor extra beveiliging, redundantie en applicatiebewuste routering van het netwerkverkeer.
  • De Barracuda Web Application Firewall maakt het nu mogelijk om Active Directory Federation Services (AD FS) en gefedereerde applicaties te publiceren en geïntegreerde applicaties te publiceren en biedt dynamische schaalbaarheid met n-way, active-active clustering in Azure.
  • Barracuda heeft Azure Resource Manager (ARM)-templates ontwikkeld voor een eenvoudiger implementatie van de Barracuda Web Application Firewall en Barracuda NG Firewall in Azure.

 

De firewalls van Barracuda kunnen op flexibele wijze worden afgenomen op basis van Pay-As-You-Go (PAYG)-abonnementen waarbij een uurtarief wordt gehanteerd of Bring Your Own License (BYOL)-abonnementen.

“Microsoft is onophoudelijk bezig met het optimaliseren van zijn cloud-platform Azure. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet, zodat we de laatste verbeteringen kunnen toepassen op de Azure-implementaties van klanten”, aldus Kristof Vanderstraeten, sales director cloud security bij Barracuda. “We hechten grote waarde aan onze relatie met Microsoft en het doet ons genoegen om ondersteuning te bieden voor nieuwe gebruiksscenario’s. We zien ernaar uit om verdere successen te boeken, zodat onze gezamenlijke klanten optimaal kunnen profiteren van de voordelen van de cloud.”

Verbeterde netwerkfunctionaliteit

Dankzij de nieuwe routeringsmogelijkheden in Azure kan de Barracuda NG Firewall nu fungeren als standaard gateway voor alle virtuele machines binnen hetzelfde Virtual Network (VNET). Operationele en beveiligingsteams krijgen daarmee volledig zicht en grip op het inkomende en uitgaande verkeer van VNET’s. Nieuwe User Defined Routes maken het mogelijk om de Barracuda NG Firewall in te zetten aan weerszijden van de S2S Virtual Private Network (VPN)-tunnels. Het netwerkverkeer kan zo integraal op bedreigingen worden gescand en ingedeeld op prioriteit. De Barracuda NG Firewall kan tevens worden ingezet voor Quality of Service (QoS)-doeleinden.

Een veilige publicatie van Active Directory Federation Services (AD FS)

AD FS maakt Single Sign On mogelijk vanaf vaste en mobiele apparaten naar cloud-applicaties of internetapplicaties die op locatie worden gehost. De Barracuda Web Application Firewall biedt ondersteuning voor de publicatie van AD FS en gefedereerde applicaties in Azure of op locatie. Steeds meer organisaties doen een beroep op AD FS in Azure om de soms uiterst rigoureuze interne procedures uit de weg te gaan. De Barracuda Web Application Firewall in Azure biedt verbeterde beveiliging, beschikbaarheid en schaalbaarheid voor de publicatie van AD FS-services. De oplossing schermt de op Windows Server gebaseerde cloud-infrastructuur af tegen internetbedreigingen die het op bekende of zero-day kwetsbaarheden hebben voorzien. Dankzij gesynchroniseerde N-way clustering in Azure kan de applicatiebeveiligingslaag evenredig met de internetapplicaties worden opgeschaald. 

Eenvoudige configuratie

Barracuda biedt Azure Resource Manager-templates aan voor een snellere en eenvoudige implementatie van de Barracuda Web Application Firewall en Barracuda NG Firewall in Azure. De template-bestanden bevatten alle standaardconfiguraties en images die beheerders nodig hebben om voor snelle resultaten te zorgen. Zo kunnen Azure-gebruikers een template van Barracuda gebruiken om een Barracuda Web Application Firewall voor hun SharePoint-servers te plaatsen.

Een flexibel abonnementsmodel

De Barracuda NG Firewall en Barracuda Web Application Firewall zijn verkrijgbaar op basis van abonnementen die ruimte bieden voor de verschillende gebruiksmodellen van organisaties. Er zijn flexibele BYOL- en PAYG-opties beschikbaar via de Azure Marketplace.

“Met de introductie van taalondersteuning voor templates voor virtuele machines hebben we verbeteringen in Azure aangebracht die organisaties in staat stellen om sneller naar de cloud over te stappen en de realisatie van hun infrastructuurdoelstellingen dichterbij te brengen” zegt Corey Sanders, directeur Program Management bij Microsoft Azure. “Als een van de eerste leveranciers van beveiligingsoplossingen binnen Azure houdt Barracuda altijd gelijke pas met Microsoft. Dit stelt ons in staat om onze gezamenlijke klanten oplossingen te bieden waarmee ze snel kunnen overstappen naar de cloud en profiteren van ongekende schaalbaarheid.”

Barracuda Total Threat Protection

De Barracuda NG Firewall en Barracuda Web Application Firewall in Azure maken deel uit van Barracuda Total Threat Protection. Deze even betaalbare als krachtige geïntegreerde beveiligingsoplossing biedt bescherming voor belangrijke ingangspunten voor bedreigingen, zoals e-mail, internetapplicaties, toegang op afstand, netwerkgebruikers die op internet surfen, mobiele internettoegang en de netwerkrand zelf. Barraduca Total Threat Protection omvat een combinatie van bekroonde beveiligingsoplossingen, een gedeelde beheerinterface en centrale ondersteuning. Meer informatie over Barracuda Total Threat Protection is te vinden op http://cuda.co/ttp.

Prijzen en beschikbaarheid

De Barracuda NG Firewall en Barracuda Web Application Firewall voor Microsoft Azure maken deel uit van het Microsoft Azure Certified-programma en zijn per direct verkrijgbaar via de Azure Marketplace. Klanten kunnen kiezen voor PAYG-abonnementen op basis van een uurtarief of BYOL-abonnementen. De Barracuda NG Firewall en Barracuda Web Application Firewall kunnen worden afgenomen tegen een uurtarief vanaf respectievelijk $0,60 en $1,04.

De prijzen en beschikbaarheid variëren per land.

Meer informatie:

Zie voor meer informatie over de oplossingen van Barracuda voor Microsoft Azure http://cuda.co/azure-cert