Barracuda introduceert nieuwe versie Web Security Gateway voor krachtigere bescherming tegen geavanceerde dreigingen en verbeterde netwerkprestaties; nieuwe beveiligingsplug-in beschikbaar voor Chromebooks

25 november 2016
Barracuda Networks

Barracuda Web Security Gateway 11.0 biedt snellere scans van het SSL-verkeer, bescherming tegen ATPs en afdwingen van beveiligingsregels op Chromebooks

Belangrijkste nieuwsfeiten:

• Barracuda introduceert verbeteringen binnen zijn Web Security Gateway productreeks om internetgebruikers te beschermen tegen geavanceerde dreigingen zoals ransomware en om de netwerkprestaties te verbeteren door snellere inspecties van het SSL-verkeer.

• De Barracuda Web Security Gateway is vanaf model 610 voorzien van speciale hardware voor SSL-versnelling. Dit verdubbelt de prestaties tijdens het inspecteren van internetverkeer dat met SSL is versleuteld.
• Gebruikers van de Barracuda Web Security Gateway krijgen toegang tot Barracuda Advanced Threat Detection, een cloud-gebaseerde microservice die bescherming biedt tegen ransomware en andere geavanceerde dreigingen.
• De Barracuda Chromebook Security-plug-in past regels voor internetbeveiliging toe binnen onderwijsomgevingen waarin gebruik wordt gemaakt van Chromebooks.
• De Barracuda Web Security Gateway kan worden ingezet in combinatie met Barracuda NextGen Firewalls en elke UTM of firewall van andere leveranciers. Organisaties kunnen daarmee profiteren van de prestatievoordelen die gepaard gaan met het onafhankelijk opschalen van de pakketinspectie en complete web proxy-functies met variabele latency-profielen.


Barracuda kondigt Barracuda Web Security Gateway versie 11.0 aan. Deze nieuwe versie biedt geavanceerde beveiliging, verbeterde prestaties tijdens het scannen van met SSL versleuteld internetverkeer. De nieuwe versie biedt daarnaast een browserplug-in die het mogelijk maakt om regels voor internetbeveiliging toe te passen op Chromebooks. De Barracuda Web Security Gateway is speciaal ontwikkeld om organisaties tijdens het gebruik van online applicaties en tools vrij te waren van blootstelling aan online malware en virussen. De oplossing voorkomt daarnaast productiviteitsverlies en misbruik van bandbreedte. Barracuda Web Security Gateway versie 11.0 combineert robuuste functionaliteit voor internetbeveiliging met next generation firewall-mogelijkheden. Dit resulteert in krachtiger en aanvullende beveiliging die vanuit een centrale locatie kan worden beheerd.

Snellere internetprestaties en scans van het SSL-verkeer
Mozilla maakte recentelijk bekend dat voor het eerst de helft van alle internetpagina’s die dagelijks worden geladen zijn versleuteld met HTTPS of SSL. Deze encryptie biedt gemoedsrust voor gebruikers die gevoelige informatie zoals creditcardgegevens en wachtwoorden via het internet overdragen. Het probleem voor ICT-beheerders is echter dat dit versleutelde verkeer steeds vaker wordt gebruikt voor het verbergen van ongewenste of kwaadaardige content. De inspectie van het SSL-verkeer is bovendien intensief van karakter en belast de netwerkprestaties. Barracuda Web Security Gateway versie 11.0 is vanaf model 610 en hoger voorzien van ingebouwde hardwarekaarten voor SSL-versnelling. De scanprestaties worden daarmee effectief verdubbeld. Dit zorgt voor aanzienlijke verbeteringen van de inspectie, beveiliging, regulering en bewaking van met SSL versleuteld internetverkeer.


Taken die verband houden met de bescherming en bewaking van het internetverkeer en het afdwingen van beveiligingsregels kunnen een negatieve impact hebben op de prestaties van UTM’s en firewalls. De Barracuda Web Security Gateway kan worden ingezet in combinatie met Barracuda NextGen Firewalls en nu ook met elke UTM of firewall van andere leveranciers. Dit maakt het mogelijk om elk apparaat de taken uit te laten voeren waar die het beste in is. In combinatie met een bestaande UTM of firewall biedt de Barracuda Web Security Gateway de gelaagde beveiliging, fijnmazige filtering en rapportage waar ICT-beheerders om vragen. Dit verlicht hun takenlast en resulteert in verbeterde beveiliging, krachtiger netwerkprestaties en een optimaal overzicht.

Bescherming tegen geavanceerde dreigingen
Het internet is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte aanvalskanalen voor cybercriminelen; internetgebruikers worden voortdurend blootgesteld aan kwaadaardige links en schadelijke downloads. Gartner stelt hierover het volgende: “Bescherming tegen geavanceerde dreigingen wordt steeds belangrijker in de markt voor Secure Web Gateways. Leveranciers moeten de belofte waarmaken dat ze echte beveiligingsproducten of –diensten leveren, en niet louter webfiltering-oplossingen1.”

De Barracuda Web Security Gateway biedt nu integratie met Barracuda Advanced Threat Detection, een cloudgebaseerde microservice die is ontwikkeld om ransomware en andere geavanceerde dreigingen te detecteren en blokkeren. Gebruikers kunnen deze aanvullende beveiligingslaag probleemloos toevoegen zonder de noodzaak van complexe en kostbare firewall-upgrades. Daarmee kunnen ze zorgen voor integrale bescherming van eindgebruikers die op het internet actief zijn. De microservice Barracuda Advanced Threat Detection is geïntegreerd met diverse productreeksen van Barracuda, zoals de Barracuda NextGen Firewall, Barracuda Essentials en nu ook de Barracuda Web Security Gateway.

Beveiliging voor Chromebooks
Volgens Futuresource Consulting vertegenwoordigen Chromebooks in de VS inmiddels meer dan de helft van alle apparaten die binnen het primair en secondair onderwijs worden verkocht. Hoewel deze laptops een kostenefficiënte manier bieden om online toetsen af te nemen en voor efficiënt apparaatbeheer zorgen, vertegenwoordigen ze ook een belangrijke zwakke schakel in de beveiliging. Dit vraagt om de afdwinging van mobiele beveiligingsregels. De nieuwe Barracuda Chromebook Security Extension biedt onderwijsinstellingen de mogelijkheid om speciale Barracuda Web Security Gateway-regels toe te passen op Chromebooks via een gebruiksvriendelijke browserplug-in. Het is zelfs mogelijk om deze beveiligingsregels toe te passen op apparaten die zich buiten het netwerk bevinden, zodat scholieren zowel binnen als buiten de schoolmuren beschermd blijven.

Citaten
“Bedrijven en scholen maken steeds vaker gebruik van internetapplicaties zoals Office 365 en G Suite. Nu het aantal internetdreigingen een recordniveau bereikt en versleuteld internetverkeer uitgroeit tot de norm, is internetbeveiliging uitgegroeid tot een topprioriteit voor organisaties van alle omvang. Dat geldt zeker voor onderwijsinstellingen die mobiele apparaten en gebruikers ondersteuning moeten bieden. Met de nieuwe verbeteringen die per direct beschikbaar zijn, is de Barracuda Web Security Gateway beter dan ooit toegerust om krachtige bescherming te bieden tegen geavanceerde dreigingen en bedrijven en scholen te helpen om optimaal gebruik te maken van hun internettoegang” aldus Hatem Naguib, senior vice president en directeur Security bij Barracuda.

“Barracuda biedt de flexibiliteit waar moderne ICT-netwerken om vragen. We zijn recentelijk overgestapt op Microsoft Office 365, en met de Barracuda Essentials for Office 365 Email Security Edition konden we onze e-mailbeveiliging op locatie eenvoudig overzetten naar de cloud”, aldus Eric Powell, netwerkbeheerder bij Bauer Evans, Inc. “We besloten om meteen de Barracuda Web Security Gateway toe te voegen in combinatie met een nieuw ATD-abonnement om ons internet- en e-mailverkeer te beveiligen en al onze gebruikers te beschermen.”

“Nu organisaties voor hun productiviteit steeds afhankelijker worden van internetapplicaties, vormen geavanceerde internetdreigingen een serieus beveiligingsprobleem”, aldus Kevin Sena, de CEO en eigenaar van Owner, Viperline Solutions, een Barracuda Premier partner. “Barracuda is een betrouwbare partner, en we zien ernaar uit om de laatste verbeteringen van Barracuda Web Security Gateway beschikbaar te stellen aan onze gezamenlijke klanten. Daarmee kunnen ze profiteren van bescherming tegen advanced persistent threats en verbeterde netwerkprestaties.”

Prijzen en beschikbaarheid
Barracuda Web Security Gateway versie 11.0 is per direct gratis verkrijgbaar voor klanten met ondersteunde modellen en een actief Energize Updates-abonnement. De adviesprijs voor de Barracuda Web Security Gateway bedraagt 1.499 euro voor de appliance en 399 euro voor Energize Update-abonnementen. Optionele Instant Replacement-abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf 349 euro.

Barracuda introduceert een speciale aanbieding voor klanten die geïnteresseerd zijn in de aanschaf van Web Security Gateways in combinatie met Barracuda NextGen Firewalls. Neem voor meer informatie contact op met sales@barracuda.com.

De Barracuda Chromebook Security Extension en remote filtering agents zijn per direct gratis verkrijgbaar voor gebruikers van Barracuda Web Security Gateways met ondersteunde modellen en een actief Energize Updates-abonnement.

Barracuda Advanced Threat Detection is op basis van een jaarabonnement verkrijgbaar voor gebruikers van de Barracuda Web Security Gateway. Zie voor meer informatie http://cuda.co/wsg.

De internationale prijzen variëren per regio.