Barracuda Networks introduceert nieuwe versie van Barracuda NG Firewall

22 april 2015
Barracuda Networks

De nieuwe versie van Barracuda NG Firewall biedt ondersteuning voor SafeSearch en YouTube for Schools.

Barracuda Networks introduceert een nieuwe versie van zijn NG Firewall. Deze versie bevat nieuwe functies die de configuratie en het beheer van de oplossing vereenvoudigen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:
• De nieuwe versie van Barracuda NG Firewall biedt ondersteuning voor SafeSearch en YouTube for Schools
• Gebruikers kunnen beleidsregels voor draadloze gebruikers toepassen en de toegang op afstand eenvoudig beheren via een selfserviceportaal
• De iOS-app Barracuda NG Firewall Remote is per direct verkrijgbaar via de iTunes App Store:http://cuda.co/ngfwremote

Gebruikers op externe locaties kunnen hun VPN-verbinding vanaf apparaten met ondersteuning voor MacOS, Windows en iOS nu zelf opzetten met een paar simpele muisklikken of tikjes op het scherm. Beheerders kunnen het gebruik van SafeSearch en YouTube for Schools afdwingen door het instellen van firewall-regels. Barracuda introduceert ook de iOS-app Barracuda NG Firewall Remote. Deze toepassing biedt systeembeheerders eenvoudige toegang tot het configuratiescherm van de Barracuda NG Firewall vanaf elk mobiel apparaat met iOS.

“De nieuwe versie van Barracuda NG Firewall combineert applicatiebewust beheer van het netwerkverkeer met geavanceerde beveiligingsmogelijkheden die onderwijsinstellingen helpen te voldoen aan alle normen en richtlijnen op ICT-gebied,” aldus Klaus Gheri, vicepresident Network Security bij Barracuda. “Het doet ons een genoegen om onze klanten deze nieuwe verbeteringen aan te bieden in het kader van ons Total Threat Protection-initiatief.”

Belangrijke functies en voordelen van de nieuwe versie van Barracuda NG Firewall zijn onder meer:

• SafeSearch – Dwing het gebruik van SafeSearch af door strikte beleidsregels toe te passen op de zoekopdrachten van eindgebruikers.
• YouTube for Schools – Zorg ervoor dat scholieren wel toegang kunnen krijgen tot onderwijscontent op YouTube EDU, maar geen niet-onderwijsgerelateerde YouTube-video’s kunnen opvragen.
• Toepassing van beleidsregels voor draadloos gebruik – Integreer deze functie met draadloze access points voor meer overzicht en het afdwingen van beleidsregels met brancheleidende draadloze infrastructuuroplossingen.
• Beheer de toegang op afstand – Beheer via een speciaal selfserviceportaal de instellingen voor toegang op afstand voor gebruikers van apparaten met Mac OS X, Windows en iOS.
• iOS-app Barracuda NG Firewall Remote – Deze app biedt beheerders van Barracuda NG Firewall altijd en overal eenvoudige toegang op afstand tot het Barracuda NG Firewall Control Center en de NG Firewall–appliances.

Barracuda Total Threat Protection
Barracuda NG Firewall maakt deel uit van het Total Threat Protection-initiatief van Barracuda, dat klanten betaalbare, krachtige en geïntegreerde beveiliging tegen uiteenlopende bedreigingen biedt. Barracuda Total Threat Protection biedt onder meer bescherming voor e-mail, internetapplicaties, de toegang op afstand, het internetgebruik door netwerkgebruikers, mobiele internettoegang en de netwerkrand. Total Threat Protection omvat een combinatie van bekroonde en betaalbare beveiligingsoplossingen, een gemeenschappelijke beheerinterface en een centrale locatie voor ondersteuning. Meer informatie over Barracuda Total Threat Protection is te vinden op http://cuda.co/ttp.

Oplossingen van Barracuda voor onderwijsinstellingen: http://cuda.co/cudak12

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe versie van Barracuda NG Firewall is per direct en gratis verkrijgbaar voor bestaande gebruikers van het huidige hardwareplatform met een actief Energize Updates-abonnement. Barracuda NG Firewall is verkrijgbaar vanaf een catalogusprijs van 599 euro voor de appliance en 99 euro voor een Energize Updates-abonnement van één jaar. Een optioneel Advanced Threat Detection (ATD)-abonnement is beschikbaar vanaf model F200 vanaf een catalogusprijs van 399 euro per jaar.

De optionele Instant Replacement-dienst voorziet in de directe vervanging van defecte hardware, met een aanvullende vervanging van vier jaar oude eenheden. De catalogusprijs voor deze dienst bedraagt 99 euro per jaar.
De Barracuda NG Firewall Vx is een virtuele appliance die voor zowel VMware- als Hyper-V-omgevingen is geschikt. De omvang en capaciteit zijn afhankelijk van het gewenste aantal gebruikers. De virtuele appliances zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van 599 euro.

Gebruikers kunnen de iOS-app Barracuda NG Firewall Remote downloaden via de iTunes App Store:https://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=960797514&mt=8.

De prijzen en beschikbaarheid variëren per land.