Barracuda vereenvoudigt het informatiebeheer binnen organisaties

10 december 2014
Barracuda Networks

ArchiveOne versie 7.0 biedt meer mogelijkheden op het gebied van informatiebeheer met nieuwe Advanced Discovery-applicatie

Barracuda Networks kondigt  een nieuwe versie van ArchiveOne aan. Deze ArchiveOne versie 7.0 vereenvoudigt het informatiebeheer binnen middelgrote organisaties.

 Belangrijkste nieuws:

  • Barracuda introduceert ArchiveOne versie 7.0 na de overname van C2C Systems (C2C). Deze nieuwe versie bouwt voort op de beproefde functionaliteit van ArchiveOne dat middelgrote organisaties een gebruiksvriendelijke en betaalbare zakelijke oplossing voor informatiebeheer biedt.
  • Met de Advanced Discovery-applicatie in ArchiveOne versie 7.0 kunnen zakelijke gebruikers data vinden en beheren, ongeacht waar deze ligt opgeslagen binnen de organisatie. Zakelijke gebruikers kunnen via op rollen gebaseerde profielen snel en efficiënt relevante gegevens lokaliseren en archiveren, kopiëren en bewaren.
  • Veilige toegang tot informatie met Advanced Discovery zorgt ervoor dat ICT-medewerkers minder tijd kwijt zijn aan arbeidsintensieve taken zoals dossierbeheer en eDiscovery. Voor dat laatste kunnen interne juridische medewerkers en auditors gemakkelijk informatie terugvinden, zonder van te voren te hoeven weten of deze ligt opgeslagen in mailboxen, berichtarchieven of bestandsservers.

 

Uitbreiding van Data Protection Plus

Barracuda ging recentelijk van start met zijn Data Protection Plus-initiatief, dat de aanwezigheid van het bedrijf in het middensegment uitbreidt met nieuwe producten en verbeteringen. Klanten kunnen hiermee eenvoudiger bedrijfskritische informatie opvragen, bewaren en delen. In het kader van dit initiatief kondigde Barracuda de overname aan van C2C, waarmee het de bedrijfsstrategie op het gebied van archivering en informatiebeheer kracht bij heeft gezet. Barracuda ArchiveOne versie 7.0 bouwt voort op het bekroonde platform van C2C voor informatiebeheer en is het eerste nieuwe product dat Barracuda sinds de overname introduceert.

Vereenvoudiging van eDiscovery en het informatiebeheer

Voor bedrijfsadviseurs en juridisch medewerkers in het bedrijfsleven, de overheidssector en het onderwijs ontwikkelde C2C de applicatie Advanced Discovery. Dankzij het gebruik van vertrouwde juridische terminologie en een verminderde noodzaak om kennis te hebben van complexe ICT-omgevingen kunnen juridische teams effectiever te werk gaan tijdens early case assessments (ECA’s).

“De ICT-afdeling behandelde in het verleden altijd de eDiscovery-verzoeken. Alleen de medewerkers van deze afdeling wisten waar gegevens waren opgeslagen en hoe ze konden worden opgevraagd”, aldus Rod Mathews, directeur Storage van Barracuda. “Ons ArchiveOne-platform brengt hier verandering in, onder meer door juridische en HR-medewerkers de mogelijkheid te bieden om zelfstandig naar informatie te zoeken. Dit zorgt voor vereenvoudigde eDiscovery, verbeterde resultaten en lagere kosten, terwijl de ICT-afdeling zich kan concentreren op bedrijfskritische taken in het datacenter”.

Informatiebeheer is niets nieuws binnen de ICT-branche, maar was in het verleden grotendeels voorbehouden aan grote ondernemingen met forse budgetten en grote ICT-afdelingen. Met ArchiveOne en de nieuwe applicatie Advanced Discovery brengt Barracuda kostenefficiënt beheer naar middelgrote organisaties.

Belangrijke functies en voordelen van ArchiveOne versie 7.0 en Advanced Discovery zijn onder meer:

  • eDiscovery voor interne juridische medewerkers: biedt zakelijke gebruikers de mogelijkheid om informatie te vinden en beheren op basis van vertrouwde technologie en intuïtieve web-based interfaces. Interne juridische medewerkers kunnen data lokaliseren en verzamelen op basis van trefwoorden of de naam van de verantwoordelijke beheerder.
  • Vereenvoudigde bedrijfsprocessen: stelt gebruikers in staat om data te beheren en naar informatie te zoeken zonder de hulp van de ICT-afdeling. eDiscovery is een voorbeeld van een proces waarbij organisaties data moeten beheren aan de hand van een voorgeschreven procedure.
  • Web-based toegang, altijd en overal: wijst toegangsrechten toe aan ICT-partners en kenniswerkers zodat ze de web-based applicatie vanuit elke browser kunnen gebruiken, zonder de noodzaak van een speciale client of aanvullende software. Organisaties met beperkt ICT-personeel kunnen zo makkelijker relevante informatie vinden en deze op juiste wijze beheren.

Meer informatie

ArchiveOne 7.0: http://cuda.co/archiveone

Advanced Discovery: http://cuda.co/discovery

Data Protection Plus: http://cuda.co/dppreview

Barracuda Information Management-weblog: http://cuda.co/infomgt