Bitdefender introduceert nieuwe threat intelligence service

9 april 2019
Bitdefender

Bitdefender Advanced Threat Intelligence biedt rechtstreekse toegang tot dreigingsdata en security-expertise

Bitdefender, een wereldwijd toonaangevende leverancier van cybersecurity-oplossingen, breidt zijn strategie en portfolio uit met een meer op dienstengerichte aanpak, te beginnen met threat intelligence-diensten.

Managed security serviceproviders (MSSP’s), security adviesbureaus en grote ondernemingen die meer zicht op het dreigingslandschap willen krijgen kunnen nu een beroep doen op Bitdefender Advanced Threat Intelligence. Deze dienst levert dreigingsinformatie aan die is verzameld door ruim 800 technici en onderzoekers die actief zijn bij Bitdefender en zijn Cyberthreat Intelligence Labs. De uitgebreide threat intelligence service biedt beveiligingsanalisten toegang tot dreigingsdata met context voor URL’s, IP-adressen, internetdomeinen, bestanden, Command & Control-servers en advanced persistent threats. Ook helpt Bitdefender Advanced Threat Intelligence gebruikers om indicators of compromise (IOC’s) in real time beter te herkennen, zodat ze actuele cyberaanvallen kunnen blokkeren voordat deze de kans krijgen om schade aan te richten.

Naar verwachting zullen wereldwijd dit jaar steeds meer IT-afdelingen en SOC’s een beroep doen op gevestigde en vertrouwde leveranciers zoals Bitdefender om de slagkracht van hun securityteams te vergroten, door de nauwkeurigheid van dreigingsinformatie en de detectiepercentages te verbeteren. Volgens Forresterwordt 2019 “het jaar van securityservices”, omdat besluitvormers op het gebied van cybersecurity vrijwel zonder uitzondering aangeven dat “het verbeteren van geavanceerde threat intelligence-mogelijkheden” tot hun drie belangrijkste prioriteiten behoort.

“Uit gesprekken die we de afgelopen jaren met klanten hebben gevoerd komt naar voren dat veel beveiligingsteams zich zorgen maken dat de door hen ingezette beveiligingsoplossingen nu net die ene cyberaanval over het hoofd zien die het verschil maakt”, zegt Daniel Clayton, een voormalige medewerker van de US National Security Agency (NSA) en afdelingshoofd bij de Britse overheid. “Ze zouden beter slapen als ze zeker wisten dat ze hun investeringen in security konden behouden en de prestaties daarvan konden optimaliseren met betere, tot op de minuut nauwkeurige dreigingsinformatie.”

Daniel Clayton en zijn collega Jarret Raim traden recentelijk toe tot het management van Bitdefender na bij Rackspace verantwoordelijk te zijn geweest voor de ontwikkeling en het beheer van diens managed securityservices. Bij Bitdefender werken ze aan de ontwikkeling van een nieuw Security Operations Center (SOC) in de Verenigde Staten dat intensief gebruik zal maken van de nieuwe Advanced Threat Intelligence-diensten.

Bitdefender staat bij klanten en andere security-leveranciers bekend om zijn uitstekende detectiepercentages. Het bedrijf werd in 2018 door AV-Comparatives bekroond met de “Outstanding Product of the Year”-award en behaalde tijdens tests door het onafhankelijke AV-Test de eerste plaats in drie categorieën, waaronder “Best Protection.” De onderzoekers van Bitdefender en zijn ‘Global Protective Network’ identificeren tot 2.000.000 malware-fragmenten en blokkeren dagelijks meer dan 50 miljoen kwaadaardige URL’s. Bitdefender maakt voor zijn wereldwijde beveiligingsaanpak gebruik van ruim 500 miljoen sensoren, heuristische technologie, honeypots (lokservers), digitale valstrikken en samenwerkingsverbanden met cybersecurity-partners, internationale organisaties en rechtshandhavingsinstanties. Daarmee is Bitdefender in staat om zijn klanten en partners uit te rusten met de meest uitgebreide dreigingsinformatie die er te vinden is. Daarmee kunnen zij gerichte, moeilijk grijpbare en zero day-aanvallen detecteren.

“Er is sprake van een duidelijke trend: organisaties doen steeds vaker een beroep op datawetenschap en securityservices om cyberaanvallen te voorkomen”, zegt Harish Agastya, senior vice president Enterprise Solutions bij Bitdefender. “Onze Advanced Threat Intelligence-services stellen onze klanten in staat om te profiteren van ons omvangrijke internationale telemetrienetwerk en de expertise van onze topexperts, zaken waar ze normaliter geen toegang toe zouden hebben.”

Bitdefender experts Daniel Clayton en Jarret Raim vertellen op 11 April a.s. waarom threat intelligence zo belangrijk is in de moderne SOC. Belangstellenden kunnen registeren via http://bit.ly/2TTIRYT.