Bitdefender stelt John Stynes aan als CFO

22 maart 2019
Bitdefender

Bitdefender heeft John Stynes aangesteld als Chief Financial Officer. Stynes heeft managementervaring opgedaan bij vooraanstaande, beursgenoteerde bedrijven van verschillende omvang. Vanuit de vestiging in Londen zal Stynes de transformatie van Bitdefenders bedrijfsprocessen gaan aansturen.

Voor zijn aanstelling bij Bitdefender was hij CFO bij Verifone voor Europa en Rusland. Stynes vervulde een sleutelrol bij de financiële transformatie van dit bedrijf, bij de inzet van zakelijke en strategische inzichten en de Europese investor relations. Zijn werk in Europa legde de basis voor de transitie van Verifone van een beursgenoteerde naar private onderneming in augustus 2018.

Voor zijn carrière bij Verifone was Stynes actief als adjunct-CFO bij TT Electronics, een in de FTSE-index opgenomen elektronicaconcern. Hij was kernlid van het team dat verantwoordelijk was voor het managen van de verwachtingen van de Raad van Bestuur, de banken en investeerders. Stynes werkte het grootste deel van zijn loopbaan bij Cisco, waar hij de financieringstak Cisco Capital & Treasury oprichtte, als corporate controller voor overeenstemming met de SOX-richtlijn zorgde en als CFO optrad voor de Noord-Europese regio, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Voormalig CFO Niculae Dinca blijft deel uitmaken van het financieel managementteam en ondersteunt Stynes tijdens de transitie. Dinca heeft de afgelopen 10 jaar met succes de financiële activiteiten van het bedrijf geleid in tijden van significante groei en bij meerdere financieringsrondes.

Met Stynes’ aanstelling bouwt Bitdefender zijn managementteam verder uit. In de afgelopen drie jaar heeft Bitdefender actief geïnvesteerd in zijn zakelijke en marketingteams en in uitbreiding van de aanwezigheid in Europa en de Verenigde Staten.