Ciena versterkt de contenteconomie met de lancering van WaveLogic 5

28 februari 2019
Ciena

Verschillende ontwerpen, waaronder programmeerbare 800G- en omvangoptimalisatie-oplossingen, pakken netwerkbrede uitdagingen aan op het gebied van capaciteit, kosten en efficiëntie

Ciena® breidt zijn leiderspositie op de markt van coherente optiek uit, dankzij de introductie van de nieuwste WaveLogic-technologie, die van de rand tot de kern van het netwerk een betere schaalbaarheid, programmeerbaarheid en intelligentie mogelijk maakt.

Terwijl netwerkbeheerders van elk type de onvoorspelbaarheid van cloud-, IoT-, video-, 5G-, fiber deep- en edge-computing ondervinden, stijgt de klantvraag naar coherente optische oplossingen die zich uitstrekken over lange afstanden, metronetwerken, 4G/5G-toegang en datacenter interconnect (DCI-)toepassingen. Ciena’s WaveLogic 5-innovatie komt aan deze klantbehoeften tegemoet met een ruim aanbod aan coherente oplossingen die de economie, het bereik, de kosten, de kracht en de omvang van een netwerk sterk verbeteren.

De toonaangevende Ciena-technologie zal twee oplossingen op de markt brengen – WaveLogic 5 Extreme (WL5e) en WaveLogic 5 Nano (WL5n) – waarmee de behoefte aan de optimalisatie van zowel prestaties als omvang wordt aangepakt. WL5e biedt een regelbare bandbreedte van maximaal 800G, die aanzienlijk efficiënter is dan 600G-oplossingen en klanten in staat stelt meer voordeel te halen uit de aanstaande introductie van 400G-interfaces in het datacenter. WL5n biedt een scala aan vormfactoren, waardoor klanten kunnen kiezen voor een optie die het best voldoet aan de specifieke ruimte-, capaciteits- en operationele eisen die bepaalde toepassingen van de netwerkarchitectuur vergen.

Belangrijkste feiten:

 • WL5e biedt een programmeerbare capaciteit die in stappen van 50G kan worden ingesteld en is de eerste 800G-oplossing in de branche met een vaste golflengte. De technologie laat de concurrentie ver achter zich door het leveren van 50 procent meer capaciteit per golflengte en tot 20 procent meer spectrale efficiëntie. WL5e maakt ook een verfijnde evolutie mogelijk van opkomende 400 GbE-interfacerouters die, ongeacht de afstand, op efficiënte wijze 400 GbE-clientsnelheden mogelijk maken, van binnen een metronetwerk tot over de oceaan.
 • WL5n richt zich op de markt van coherente oplossingen voor 100G-400G-toepassingen met een geoptimaliseerde omvang. De technologie ondersteunt een reeks van oplossingen die aan specifieke ruimte-, capaciteits- en operationele behoeften voldoen, van autonome pluggables voor 400ZR single-span DCI-toepassingen, tot op normen gebaseerde optische modules voor toegangsapplicaties en compacte coherente optica met een naadloze integratie van fotonische lagen voor bepaalde metro-/regionale toepassingen.
 • Met WaveLogic 5 benadrukt Ciena zijn focus op belangrijke basistechnologieën, die verder reiken dan digitale signaalbewerking (DSP) en snelle elektro-optische onderdelen omvatten op basis van zowel silicium fotonica als indiumfosfide. Dit geeft Ciena de volledige controle over het ontwerp van zijn coherente optische oplossingen, zodat innovatie wordt versneld en klanten kunnen profiteren van aanzienlijk lagere marktintroductietijden en kosten.
 • De WaveLogic 5-oplossingen zullen vanaf de tweede helft van 2019 verkrijgbaar zijn. De WL5e- en WL5n-technologieën zullen beschikbaar zijn via de portefeuilles Converged Packet Optical en Packet Networking van Ciena. Het gebruik op de apparatuur van derden zal mogelijk zijn via Ciena’s portefeuille Optical Microsystems.

Toelichtingen van het management:

 • “Met WaveLogic 5 blijft Ciena de grenzen van coherente optica verleggen en biedt het bedrijf een oplossing die de kosten per bit verlaagt en de mogelijkheid om onze diensten efficiënter op te schalen, versnelt. Dit is van cruciaal belang in deze huidige concurrerende omgeving, waarin een grote rol is weggelegd voor de niet-aflatende klantbehoefte aan meer connectiviteit en diensten die veel bandbreedte gebruiken.”
  – Neil J. McRae, hoofdarchitect, BT

 • “Ciena is een gevestigde technologische marktleider op het gebied van coherente transmissie en een betrouwbare partner voor netwerkbeheerders die graag de meest geavanceerd mogelijke apparatuur inzetten. Dankzij de WaveLogic 5-familie legt Ciena de lat opnieuw een stukje hoger op de markt van optische netwerken. WaveLogic 5 combineert agressieve verticale integratie met een meer open bedrijfsstrategie en een krachtige technologische visie die de doelstellingen van eerdere WaveLogic-generaties overtreft.”
  – Andrew Schmitt, hoofdanalist, Cignal AI
 • “Een belangrijk onderdeel van Ciena’s succes is altijd onze gave geweest om markttrends vóór te zijn en ons vermogen om de zakelijke problemen van onze klanten op te lossen door strategisch te investeren en de concurrentie op innovatief gebied voorbij te streven. WaveLogic 5 is een mooi voorbeeld van dit leiderschapsvermogen dat, samen met onze financiële draagkracht, wereldwijde schaal en uitmuntende technische expertise, ons het zelfvertrouwen geeft om binnen ons stappenplan van beloftes te blijven leveren wat we beloven.”
  – Scott McFeely, senior vicepresident van wereldwijde producten en services, Ciena

Aanvullende informatiebronnen: