Colt lanceert extranet voor financiële sector

16 april 2015
Colt

Colt PrizmNet versnelt connectiviteit voor spelers op de kapitaalmarkt, introductiepartners zijn ondermeer NLX, Nasdaq, JPX en Aquis Exchange.

Colt introduceert Colt PrizmNet, een speciaal extranet voor de financiële sector. Deze dienst verbindt leveranciers van financiële diensten en informatie — zoals marktdata en onderzoeksgegevens — met spelers op de kapitaalmarkt. Alles wordt aangeleverd via een privaat netwerk met gegarandeerd lage latency om een consistente, betrouwbare en transparante informatievoorziening te waarborgen. Aanbieders van financiële data die zich reeds hebben aangemeld voor het distribueren van content via de extranet-dienst van Colt zijn NLX, Nasdaq, Japanese Exchange Group (JPX) en Aquis Exchange.Spelers op de kapitaalmarkt moeten snel verbinding kunnen maken met nieuwe markten en klanten. Dit is zeer belangrijk in een omgeving waar handelskansen een uiterst vluchtig karakter hebben. Door het groeiende aantal informatieaanbieders, marktpartijen, filialen en platforms heeft de kapitaalmarkt een sterk gefragmenteerd karakter gekregen. Dit maakt het steeds moeilijker om voor voldoende snelle verbindingen te zorgen. De situatie wordt daarnaast gecompliceerd door de opkomst van nieuwe marktspelers, budgetbeperkingen en de eisen van de wet- en regelgeving.

De Colt PrizmNet-dienst is ontwikkeld in samenwerking met meer dan twintig investeringsbanken, vermogensbeheerders en effectenmakelaars. Colt PrizmNet onderscheidt zich op vier belangrijke punten:

  • Gegarandeerd lage latency tijdens de levering van content aan de klant
  • Geavanceerde bewaking en een gedetailleerd, vrijwel real-time overzicht van de netwerkprestaties, zodat beheerders de netwerkbronnen optimaal op de vraag kunnen afstemmen
  • Een selfservice-portaal dat eenvoudige toegang biedt tot content en diensten
  • Superieure, op maat gesneden service level agreements

“Sinds de oprichting van onze bedrijfsdivisie voor de kapitaalmarkt hebben we gesprekken gevoerd met onze klanten om in kaart te brengen wat zij precies van een financieel extranet verwachten”, zegt John Loveland, vicepresident Capital Markets bij Colt. “Snelle toegang tot nieuwe markten, transparante en stabiele verbindingen met huidige markten en de flexibiliteit om wijzigingen aan te brengen als de handelsstrategie daarom vraagt — dit zijn stuk voor stuk topprioriteiten. Colt PrizmNet komt tegemoet aan de behoefte om snel toegang tot nieuwe markten te krijgen. De dienst is ontwikkeld om bedrijfsrisico’s terug te dringen en de bedrijfskritische informatie beschikbaar te stellen die dagelijks ten grondslag ligt aan miljoenen handelstransacties.”

Colt is op het moment in gesprek met meer dan vijftig aanbieders van content voor Colt PrizmNet. Huidige partners zijn onder andere JPX en Aquis Exchange.

“De toenemende interesse in de Aziatische markt zorgt voor een groeiende vraag naar producten van JPX”, zegt Ryusuke Yokoyama, Executive Officer bij Tokyo Stock Exchange, Inc. “Het brede bereik van het netwerk, de snelle verbindingen naar belangrijke markten en de mogelijkheid om die verbindingen real-time te monitoren, maken dat JPX zeer verheugd is met de lancering van Colt PrizmNet. Dit helpt spelers binnen markten als Azië, Europa en de Verenigde Staten om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de diensten die wij bieden.”

“Bij Aquis Exchange vinden wij het hebben van verschillende keuzemogelijkheden zeer belangrijk. Wij willen dat onze leden zoveel mogelijk verbindingsopties hebben,” zegt Alasdair Haynes, CEO van Aquis Exchange. “Colt PrizmNet geeft onze leden de mogelijkheid te kiezen uit een grote verscheidenheid aan content en service-opties om snel en met gegarandeerd lage latency, verbinding te maken met andere markten. Wij zijn blij om samen te werken met Colt wanneer zij het nieuwe extranet lanceren.”

De Colt PrizmNet-dienst combineert bestaande netwerk- en datacenter-bronnen met de branche-expertise en lage latency van Colt, KVH en MarketPrizm. PrizmNet is per direct beschikbaar voor Europese marktpartijen. In de loop van 2015 zullen er vergelijkbare diensten beschikbaar zijn in Aziatische markten en een select aantal Noord-Amerikaanse steden. Tegen het einde van het jaar zal de integrale functionaliteit wereldwijd beschikbaar zijn.