Colt verkort de afstanden tussen de belangrijkste aandelenbeurzen van Azië via verbeterde low latency trading routes

12 oktober 2017
Colt

Colt Technology Services heeft twee belangrijke low latency netwerktrajecten in de regio Asia Pacific verder geoptimaliseerd. De verbeterde verbindingen zijn per direct beschikbaar via het private, op Ethernet gebaseerde Colt IQ Network *1.

De sterke vraag naar connectiviteit vanuit de financiële sector en de upgrades van het Colt netwerk hangen nauw samen. Elke reductie van de latency verbetert de geldstromen tussen de aandelenbeurzen in elke door Colt verbonden stad. Naast marktpartijen die verbonden zijn aan de Hong Kong Stock Exchange (HKEX), Singapore Exchange (SGX), Australian Securities Exchange (ASX) en Japan Exchange Group (JPX/CC2) kunnen handelaars in alle delen van de wereld profiteren van de recente optimalisatie.

De latency op het Hongkong – Singapore-traject van de HKEX naar de SGX is teruggebracht tot circa 29 ms (roundtrip-vertragingstijd). De latency op het Sydney – Tokio traject van de ASX naar de JPX/CC2*2 is gereduceerd tot circa 99 ms (roundtrip-vertragingstijd). Voor beide trajecten geldt dat bovengenoemde latency lager dan die voor alle andere providers die in deze regio’s actief zijn.

Andrew Housden, VP Capital Markets bij Colt Technology Services licht toe: “Colt blijft de status quo uitdagen door connectiviteit met ultralage latency aan te bieden. Voor onze klanten telt elke microseconde. Dat geldt niet alleen voor financiële instellingen, maar voor alle bedrijven die van data afhankelijk zijn, of het nu gaat om mediabedrijven of industriële producenten. Zij hebben onze veilige verbindingen met hoge bandbreedte nodig om in de moderne digitale economie te kunnen functioneren en gedijen. Dit zet ons aan tot voortdurende innovatie en de verdere optimalisatie van het Colt IQ Network, dat superieure connectiviteit biedt om de digitale transformatie van bedrijven mogelijk te maken.”

Afgelopen mei maakte Colt een vergelijkbare optimalisatie van het traject van Tokio naar Chicago bekend. Colt is ook bijzonder actief geweest met het uitbreiden van de dekking van zijn netwerk op belangrijke endpoints van deze trajecten. Zo kondigde het eerder dit jaar projecten aan voor de uitbreiding van de glasvezelverbindingen van zijn 48e en 49e metro area networks in Hongkong en Singapore.

*1 Een netwerk met doorvoersnelheden tot 100 Gbps dat is geoptimaliseerd voor SDN, NFV en cloud-diensten en bedrijfslocaties en datacenters verbindt.
*2 Deze cijfers zijn gebaseerd op interne tests door Colt d.d. augustus 2017