Commvault verenigt storage en datamanagement binnen multi-cloud met nieuwe Hedvig-technologie

23 oktober 2019
Commvault

Commvault, leverancier van zakelijke software voor datamanagement in de cloud en op locatie, kondigde tijdens Commvault GO 2019 nieuwe mogelijkheden aan binnen de software defined storage (SDS)-oplossingen van Hedvig. Dit bedrijf, dat in het Startup50’s Big50-2019 Startup Report werd aangemerkt als “Hot Startup to Watch”, werd recentelijk overgenomen door Commvault.

De verbeteringen vergroten de meerwaarde van de technologie van Hedvig en bieden ondersteuning voor meer toepassingsscenario’s op het gebied van SDS. Hieruit blijkt eens te meer hoe de technologie van Hedvig Commvault in staat stelt om storage en datamanagement te verenigen.

“De nieuwe mogelijkheden combineren de laatste stand der techniek op het gebied van storage, containers en cloud computing. Organisaties kunnen hiermee handmatige processen voor infrastructuurbeheer automatiseren en hun multi-cloudomgevingen vereenvoudigen”, zegt Avinash Lakshman, chief storage strategist bij Commvault. “De technologie van Hedvig vergroot de meerwaarde die Commvault moderne ondernemingen te bieden heeft. De integratie van deze technologie met de oplossingen van Commvault resulteert in een branchestandaard oplossing voor het multi-cloudtijdperk.”

De innovatieve SDS-mogelijkheden die tijdens Commvault GO 2019 werden aangekondigd stellen bedrijven in staat om het opslagbeheer te automatiseren en te vereenvoudigen, de storage-kosten te reduceren en de time-to-value te verkorten. Functies en voordelen zijn onder meer:

  • Ondersteuning voor de Container Storage Interface (CSI), waarmee Commvault kan worden ingezet voor het beheer van Kubernetes en andere container orchestrators (CO’s);
  • Ingebouwde high availability voor datacenters voor krachtigere data resilience;
  • Ondersteuning voor erasure coding ter verbetering van de opslagefficiëntie;
  • Uitgebreide ondersteuning voor multi-tenant datacenters, zoals beheer van het toegangsniveau voor uiteenlopende klanten en de encryptie-instellingen. Managed Service Providers (MSP’s) kunnen zo storage-oplossingen aanbieden binnen hybride cloud-omgevingen in alle soorten en maten;
  • Beheer van datacenterclusters, waarschuwingen en rapportage. Bedrijven en MSP’s kunnen de software defined storage-infrastructuur van al hun datacenters vanuit een centrale locatie configureren en beheren.

Het recentelijk door Commvault aangestelde managementteam van Hedvig ontplooit daarnaast andere initiatieven voor het uitbreiden van de toepassingsmogelijkheden en de integratie van de technologieën van Hedvig met de oplossingen voor gegevensbescherming van Commvault.

Verder koestert Commvault plannen om de technologie van Hedvig in te zetten voor het verbeteren van zijn mogelijkheden voor storage provisioning en automatisering van het gegevensbeheer en het uitbreiden van zijn ondersteuning voor applicatiecontainers en microservices. Deze en andere integratie-initiatieven rond Hedvig sluiten aan op de strategie van Commvault om de complexiteit en datafragmentatie binnen multi-cloudomgevingen terug te dringen door het verenigen van de IT-opslag en het gegevensbeheer.