Copy Site Server-appliance en nieuwe webinterface nu verkrijgbaar met de nieuwe versie van Barracuda Copy

13 oktober 2014
Barracuda Networks

Barracuda introduceert nieuwe mogelijkheden voor synchronisatie en uitwisseling van bestanden op basis van zijn Data Protection Plus-initiatief.

Barracuda Networks kondigt de Barracuda Copy Site Server en een nieuwe versie van Barracuda Copy aan. Beide oplossingen zijn per direct beschikbaar. De Copy Site Server maakt het eenvoudiger voor bedrijven om van traditionele file servers over te stappen op een cloud-gebaseerde oplossing voor bestandsbeheer, met minimale verstoring van de activiteiten van eindgebruikers. Barracuda introduceert de nieuwe versie van Copy in het kader van zijn Data Protection Plus-initiatief, dat klanten de mogelijkheid biedt om hun bedrijfskritische gegevens vanaf elke locatie en elk apparaat op te vragen, op te slaan en uit te wisselen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

 • De nieuwe Copy Site Server is geïntegreerd met Copy. Deze oplossing is verkrijgbaar als fysieke of virtuele appliance en biedt mogelijkheden voor bestandssynchronisatie en gegevensuitwisseling op locatie en via de cloud.
 • De nieuwe Copy Site Server biedt toegang tot lokaal opgeslagen bestanden voor hersteldoeleinden, zelfs tijdens netwerkstoringen. De oplossing optimaliseert verder het netwerkverkeer en biedt ondersteuning voor netwerkstations die gebruikmaken van het CIFS-/SMB-protocol.
 • De laatste versie van Copy is voorzien van een nieuwe webinterface en biedt verbeterde bestandsuitwisseling en gegevensbeheer.
 • Copy biedt klanten in het kader van Barracuda’s strategische Data Protection Plus-initiatief een veilige oplossing voor het synchroniseren en uitwisselen van bestanden in combinatie met mobiele toegang tot bedrijfsgegevens. Meer informatie over Data Protection Plus is beschikbaar op http://cuda.co/dppreview.

 

“Moderne gebruikers verwachten dat ze vanaf al hun apparaten toegang tot bedrijfsgegevens kunnen krijgen en direct over alle relevante informatie kunnen beschikken”, aldus Rod Mathews, directeur van de Storage-divisie van Barracuda. “Barracuda’s oplossingen voor ICT-opslag bieden veilige mobiele toegang tot hun gegevens om de productiviteit van eindgebruikers te waarborgen. De Barracuda Copy Site Server is hier een perfect voorbeeld van dankzij mogelijkheden als lokaal bestandsherstel. Klanten houden op deze manier zelfs toegang tot hun gegevens als het externe netwerk uitvalt”.

De nieuwe versie van Barracuda Copy is voorzien van een nieuwe webinterface die garant staat voor verbeterde beheerprestaties en bestandsuitwisseling. Belangrijke nieuwe functies en verbeteringen zijn onder meer:

 • Nieuwe webinterface: De nieuwe versie biedt snellere prestaties in combinatie met gebruiksvriendelijke toegangsmogelijkheden voor optimale bestandsuitwisseling en overzicht. Aanklikbare breadcrumbs staan garant voor een snelle navigatie.
 • LDAP-integratie: Veilige toegang en vereenvoudigd databeheer voor gebruikers- en bedrijfsaccounts zorgen ervoor dat beheerders volledig de regie behouden op de bestanden die in Copy zijn opgeslagen.
 • Live voorbeeldweergaven van Office-bestanden: Gebruikers kunnen PDF-, Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden direct raadplegen in de native voorbeeldweergave van Office.
 • Drag ‘n drop: Gebruikers kunnen bestanden verplaatsen en uploaden door ze simpelweg te verslepen en neer te zetten.
 • Integraal beheer van Copy Site Server: Een speciale weergave voor beheerders maakt het mogelijk om een of meer Site Servers die aan elke bedrijfsaccount zijn gekoppeld effectief te beheren.

 

“Zakelijke gebruikers hebben te maken met krappe deadlines en voortdurend veranderende bestandsversies. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om bestanden snel en efficiënt te delen en te synchroniseren”, aldus Byron Largent, business applications lead bij David C. Cook. “Medewerkers op ons hoofdkantoor kunnen met de Copy Site Server bestanden sneller met elkaar delen en synchroniseren. De integratie van browsertoegang en lokale netwerktoegang biedt eindeloze mogelijkheden”.

De Copy Site Server helpt bedrijven met het optimaliseren van de toegang, prestaties en beveiliging met een hybride aanpak van de synchronisatie en uitwisseling van bestanden: dit is zowel lokaal als via de cloud mogelijk. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Lokaal herstel: Bestanden worden lokaal opgeslagen, zodat er zelfs in het geval van een externe netwerkstoring minimale verstoring optreedt van de productiviteit van werknemers.
 • Een lokaal cachegeheugen dat nooit vol is: De meest gebruikte bestanden worden gecached op de Copy Site Server en blijven daarmee optimaal beschikbaar.
 • Ondersteuning voor netwerkstations: De ondersteuning voor lokale netwerkstations die gebruikmaken van het CIFS-/SMB-protocol zorgt voor verbeterde bestandstoegang en lagere opslagkosten.
 • Optimalisatie van het netwerkverkeer: Het netwerkverkeer wordt automatisch door Copy Agent doorgeleid naar een beschikbare Copy Site Server om problemen met het bandbreedteverbruik te voorkomen.

Meer informatie over Barracuda Copy en Copy Site Server is beschikbaar op www.copy.com/companies.