Cryptshare 4.0 breidt veilige e-mail en bestandsuitwisseling uit naar mobiele apparaten

19 maart 2018
Cryptshare

De Duitse softwareleverancier Befine Solutions kondigt de beschikbaarheid aan van Cryptshare 4.0. De nieuwe versie van deze oplossing voor veilige e-mail- en bestandsuitwisseling biedt een naadloze combinatie van beveiliging en gebruiksgemak op mobiele apparaten.

De nieuwe user interface van Cryptshare is een belangrijke verbetering. De oplossing kan nu net als een app op mobiele apparaten worden gebruikt, zónder dat gebruikers hiervoor een app moeten installeren of zich moeten aanmelden bij een online dienst. Op deze manier kunnen gebruikers nu ook onderweg op veilige wijze informatie uitwisselen. Versie 4.0 is per direct verkrijgbaar en omvat tevens een upgrade naar een 64-bits versie die de productprestaties verbetert.

Bij de ontwikkeling van versie 4.0 lag de focus op gebruiksgemak op mobiele apparatuur. Gebruikers kunnen nu vertrouwelijke informatie vanaf of naar hun smartphone verzenden, ook als het om grote bestanden gaat. Zo kan een architect in een handomdraai tekeningen van een bouwlocatie naar het kantoor verzenden, iets wat bijdraagt aan een soepeler workflow. Een accountant kan ook onderweg loonstroken van een cliënt ontvangen. Een zorgprofessional kan direct na een huisbezoek bij een patiënt veilig foto- of videomateriaal uitwisselen met een medisch specialist, beeldmateriaal dat hij ter plekke heeft gemaakt met de camera van mobiel.

Cryptshare is op deze manier beschikbaar voor Android- of iOS-devices. De schermen zijn daarbij volledig responsive en passen zich automatisch aan naar de omgeving waarop Cryptshare wordt gebruikt, of het nu gaat om een tablet, phablet, notebook of PC. Mobiele gebruikers kunnen daarmee ook op locatie nog sneller, eenvoudiger en veiliger e-mailberichten verzenden.

Gebruikers kunnen simpelweg een Cryptshare-icoontje op het beginscherm van hun device toevoegen via de standaardbrowser op het apparaat en zo snel toegang tot Cryptshare krijgen. Cryptshare 4.0 biedt het gemak van een app, zonder dat daarvoor een app geïnstalleerd hoeft te worden. De verzender en de ontvanger hoeven zelf geen software te installeren. Dat betekent dat de oplossing geen opslagruimte op de smartphone of tablet in beslag neemt, en dat de gebruiker zich niet bij een online dienst hoeft aan te melden om speciale software of een aparte app te gebruiken. Dit draagt zeker bij aan de gebruikersacceptatie en daarmee aan een verbeterde beveiliging.

Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe versie is dat nu ook bij mobiel gebruik de gegevens alleen worden uitgewisseld via een beveiligde server, die binnen de eigen IT-infrastructuur van de klant draait. Het gebruik van apps waarbij gegevens worden opgeslagen buiten het eigen netwerk, waar bedrijven geen grip op hebben, wordt daarmee voorkomen. Organisaties hoeven dus geen bewerkingsovereenkomsten op te zetten met derden, waar die gegevens buiten het eigen netwerk worden opgeslagen.

Als werknemers grote bestanden moeten versturen, schiet het standaard mailprogramma daarin te kort. Dit zal gebruikers ertoe verleiden uit te wijken naar tools die ze ook voor privédoeleinden gebruiken. Over het algemeen gaan gebruikers die onderweg zijn argelozer met gevoelige informatie om dan op een PC op hun werkplek. Het gevaar van schaduw-IT ligt dan makkelijk op de loer en kan met Cryptshare worden teruggedrongen.

Met Cryptshare 4.0 is er nu ook een 64-bits upgrade van de Linux-distributie beschikbaar. Dat betekent dat de 32-bits versie niet langer zal worden ondersteund. Het voordeel is dat Cryptshare hiermee nu nog verder kan worden opgeschaald en daarmee aanzienlijk krachtiger is geworden. IT-beheerders kunnen nu extra geheugen toevoegen en de prestaties opvoeren als gebruikers daar behoefte aan hebben.

De Web Application Designer (voorheen de UI-Designer genoemd) is eveneens op belangrijke punten verbeterd. Beheerders kunnen nu direct vanuit de management console van Cryptshare de user interface aanpassen in hun eigen huisstijl. De webinterface is nu gebaseerd op “bootstrap”, waarmee het maken aanpassingen van de UI voor alle schermen sterk is vereenvoudigd. Voor bestaande Cryptshare-klanten wordt de versie van de hun eigen schermen automatisch opgewaardeerd en aangepast naar de nieuwe omgeving.