Cryptshare.express versleutelt informatiedeling voor kleine ondernemers

27 februari 2019
Cryptshare

Nieuwe SaaS-oplossing lost AVG-probleem op voor ZZP’ers en kleinbedrijf

Cryptshare, leverancier van e-mail encryptiesoftware, lanceert Cryptshare.express. Deze nieuwe oplossing van Befine Solutions is gericht op kleinere bedrijven met maximaal 25 werknemers en helpt ze te voldoen aan de belangrijkste eisen van AVG en bereidt kleine zorgverlenende instanties voor op de komende normering in de zorg NTA7516.

Kleinere organisaties hebben dezelfde problemen als grote bedrijven als het gaat om het veilig delen van informatie. Ze hebben te maken met AVG en moeten aan de wet voldoen voor het beveiligen van e-mail en bestandsdeling. In de zorg is dit bijvoorbeeld bij huisartsenpraktijken en fysiotherapeuten aan de orde van de dag. Voor deze kleine bedrijven en zelfstandigen lanceert Befine Solutions nu Cryptshare.express.

Cryptshare.express is een SaaS-oplossing (Software-as-a-Service) gebaseerd op het wel bekende Cryptshare. Daarmee wordt deze oplossing nu ook toegankelijk voor gebruikers die geen eigen IT-infrastructuur hebben. Beveiligde e-mails die met Cryptshare.express worden verstuurd kunnen aan iedereen met een e-mailaccount worden verzonden, of het nu gaat om het versturen van röntgenfoto’s naar de huisarts, een uitslag naar een patiënt of zelfs de vakantiefoto’s naar je tante. Een webbrowser en een e-mailadres volstaan om een mail verzonden met Cryptshare.express te kunnen ontvangen en lezen. De dienst werkt samen met Outlook Office 365, Gmail en alle andere e-mailprogramma’s.

Alle informatie die gebruikers via Cryptshare.express per e-mail versturen, wordt versleuteld en op een beveiligde-server opgeslagen. De E-mails en de bestanden worden tijdelijk opgeslagen en automatisch verwijderd na gebruik. De gegevens worden daarbij op een server in Nederland opgeslagen zodat deze oplossing  aan alle lokale wet- en regelgeving voldoet. De beveiliging die voorheen alleen voor organisaties met een eigen IT infrastructuur beschikbaar was, is met  Cryptshare.express nu ook toegankelijk voor kleinere organisaties, zodat zij nu ook kunnen voldoen aan de AVG-vereisten en de komende normering voor veilige e-mail in de zorg NTA7516.

Lucien Barink, General Manager Benelux bij Cryptshare, vertelt: “Er zijn in Nederland tienduizenden kleine ondernemingen. Die zijn sinds de invoering van AVG aan het puzzelen hoe ze kunnen voldoen aan de nieuwe regels voor gegevensbescherming. Zij hebben behoefte aan eenvoudige oplossing, zodat ze gewoon hun werk kunnen blijven doen zoals voorheen. Als deelnemer aan de werkgroep voor de normering van beveiligde e-mail heb ik het belang hiervan, ook voor kleinere organisaties, nogmaals bevestigd gekregen. Wat dat betreft komt  Cryptshare.express precies op tijd. De tandarts kan met deze oplossing gewoon gebitsfoto’s met het ziekenhuis delen zonder te hoeven denken over de beveiliging van deze gegevens en is daarmee meteen voorbereidt op NTA7516, de norm voor veilige e-mail in de zorg.”

Hier vind je Cryptshare.express: https://www.cryptshare.express/nl/