Cryptshare gecertificeerd op Microsoft Azure Cloud

27 november 2019
Cryptshare

e-mail encryptiesoftware beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace

Cryptshare, leverancier van e-mail encryptiesoftware, heeft haar applicatie gecertificeerd voor Microsoft Azure en is vanaf heden beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace. Hiermee speelt de leverancier in op de toenemende vraag naar cloudgebaseerde-oplossingen.

Cryptshare biedt haar klanten al sinds 2007 een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing om op een veilige manier e-mail en bestanden te delen. Daarbij heeft de klant de keuze om zelf te bepalen waar de oplossing te installeren, in het eigen netwerk of bij een hosting-partij naar keuze. Steeds meer klanten maken daarbij gebruik van de mogelijkheid om zelf Cryptshare in Azure Cloud te installeren. Om die installatie te vereenvoudigen heeft de leverancier het nu mogelijk gemaakt om direct vanuit de Azure Marketplace een Cryptshare-omgeving te configureren.

Cryptshare vindt dat  klanten  zelf de keuze moeten hebben om te  bepalen   waar en in welke omgeving ze de encryptiesoftware willen installeren. Een omgeving die de klant veilig genoeg vindt voor de beveiliging van gevoelige elektronische gegevensuitwisseling. Ongeacht het device, de locatie of de onderliggende infrastructuur. Vanwege de populariteit van de Office 365- en Outlook365-omgeving in combinatie met de sterke groei van de Microsoft Azure-cloud, heeft Cryptshare zich gecertificeerd voor de Microsoft Azure Marketplace. Hiermee voldoet de softwareleverancier aan de wens van een groeiende groep organisaties die hun applicaties naar de cloud willen verplaatsen en Azure daar de juiste omgeving voor vinden.

Microsoft-klanten die een cloud-first strategie hanteren met Microsoft Azure, kunnen nu op een eenvoudige manier hun vertrouwelijke e-mails en bestanden delen. Met de Cryptshare-installatie in Azure Cloud kunnen ze rechtstreeks vanuit de Outlook eenvoudig grote bestanden en e-mails delen. Met de  recent gelanceerde QUICK-technologie is ook de wachtwoorduitwisseling voor vertrouwelijke informatie sterk vereenvoudigd.

Lucien Barink, General Manager Benelux bij Cryptshare, vertelt: “Microsoft heeft met Azure Cloud een cloud-platform gerealiseerd, dat veiligheid en gebruiksgemak hoog in het vaandel heeft staan en voldoet aan de hoge eisen die Cryptshare stelt op dit vlak.  Voor bedrijven die Outlook 365-gebruiken en hun vertrouwelijke informatie op een veilige manier willen delen, is het daarnaast heel eenvoudig om Crypthare te installeren vanuit de Marketplace. Ze kunnen er direct mee aan de slag, de bewerkingsovereenkomsten en SLA’s zijn immers al geregeld via hun overeenkomst met Microsoft.”

Cryptshare is per direct beschikbaar in de Microsoft Azure Marketplace. Klanten van Cryptshare kunnen hun licenties omzetten naar een Cryptshare-server in de  Azure-cloud. Naar verwacht komt Cryptsthare ook beschikbaar op andere, breed gedragen private-cloud platformen.

Meer informatie over Cryptshare op Microsoft Azure is hier te vinden: https://www.cryptshare.com/nl/operation-modes/azure/