Cryptshare lanceert nieuwe module voor archivering van e-mailverkeer binnen DMS

8 januari 2018
Security

Integratie archiveringssysteem met nieuwe Cryptshare module zorgt voor versimpeling van opslag van al het in- en uitkomende e-mailverkeer

Cryptshare, leverancier van e-mail encryptie software, hebben hun oplossing uitgebreid met de Archiving en DMS (Document Management System) interface. Met deze nieuwe module kunnen e-mails en bestanden verstuurd via Cryptshare leesbaar worden opgeslagen in het digitaal archiveringssysteem. Deze systemen worden veelal gebruikt in de advocatuur en accountancy branche. Integratie met de nieuwe module zorgt voor snelle en eenvoudige opslag van alle in- en uitgaande bestanden en berichten verstuurd met Cryptshare.

In verscheidende branches wordt er gebruik gemaakt van een digitaal archiveringssysteem. Met de Cryptshare Archiving en DMS module kunnen organisaties hun DMS blijven gebruiken en de met Cryptshare beveiligde e-mailcommunicatie op een snelle en eenvoudige manier in het archief verwerken. Met behulp van beschikbare tooling kan de Cryptshare-software worden geïntegreerd met ieder willekeurig DMS. Ook organisaties zonder archiveringsoplossing kunnen de nieuwe module inzetten als eenvoudig archief.

E-mails die met Cryptshare worden verstuurd, worden voor een beperkte periode versleuteld op de Cryptshare-server opgeslagen. Aan de hand van policies wordt bepaald welke e-mail moet worden weggeschreven in het archief. De desbetreffende gegevens worden in leesbaar formaat opgeslagen in een afgeschermde omgeving met een eigen user ID en wachtwoord. De DMS-oplossing kan zo geconfigureerd worden dat bestanden uit het Cryptshare archief automatisch geïmporteerd worden. Afhankelijk van de configuratie, kunnen de gegevens in het Cryptshare-archief na bewerking worden verwijderd.

“We zien dat steeds meer bedrijven behoefte hebben aan het documenteren en archiveren van communicatie die wordt verzonden via e-mail,” aldus Lucien Barink, General Manager Benelux bij Cryptshare. “Doordat wij toegang hebben tot alle e-mailcommunicatie van bedrijven die al gebruikmaken van Cryptshare, kunnen met deze nieuwe functie alle bestanden en berichten gelijk vastgelegd worden in het interne archiveringssysteem of DMS.”