Cryptshare ontvangt investering van MBG voor versterking groei

2 oktober 2018
Cryptshare

Nieuw kapitaal onderstreept behoefte aan veilige informatie uitwisseling

Befine, het moederbedrijf van Cryptshare, kondigt aan een investering te hebben ontvangen van MBG Mittelständische Beteiligungsgesellschaft Baden-Württemberg GmbH. Het nieuwe kapitaal wordt ingezet voor versnelling van de internationale groei en voor verdere productontwikkeling.

Cryptshare bedient wereldwijd ruim vier miljoen gebruikers. Nederland vormt na Duitsland qua omzet de tweede thuismarkt voor Cryptshare. Sinds 2011 is hier onder leiding van General Manager Lucien Barink een verkoopkantoor gevestigd. Crypsthare heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een gebruiksvriendelijke beveiliging van e-mailcommunicatie en bestandsuitwisseling. Het  resultaat is een groot klantenbestand met een leidende positie bij gemeentes  en zorginstellingen. Door de jaren heen hebben  meerdere multinationals voor Crypsthare gekozen, zo zijn er recent ook weer een aantal nieuwe grote klanten opgetekend en hebben de bestaande multinationals hun licenties verlengd. Vanwege de sterke groei in Nederland verhuisde Cryptshare dit jaar naar een grotere locatie en werd het team sterk uitgebreid.

Dirk Buddensiek, Managing Director van MBG, zegt over de investering: “Befine Solutions heeft met Cryptshare intelligente software ontwikkeld, die voldoet aan de hoge eisen van een veilige en efficiënte communicatieoplossing. Onze investering biedt hen de financiële middelen om hun aanwezigheid op de markt uit te breiden.”

Lucien Barink, General Manager Benelux bij Cryptshare, voegt toe: “We zijn blij met deze impuls, want hoewel we goed gepositioneerd zijn, is er nog voldoende markt om te ontginnen. Het bewustzijn over het belang van veilige informatieuitwisseling is enorm toegenomen door  de invoering van de AVG-wetgeving. Crypsthare biedt hier een goede, gebruiksvriendelijke en bewezen oplossing voor . We zijn bezig om ons team nog verder uit te breiden om de markt hierbij te helpen.

Naast de personele groei wordt er ook fors geïnvesteerd in het product. In april demonstreerde Cryptshare tijdens de RSA Conference de QUICK-technologie. Deze technologie vergroot de gebruiksvriendelijkheid, terwijl de veiligheid  minder afhankelijk wordt van de gebruiker en en de controle wordt  vergroot. De nieuwe QUICK-technologie wordt naar verwacht begin 2019 geïntroduceerd.