De VELUX Groep kiest voor een bedrijfsbrede implementatie van PTC Windchill

29 november 2016
PTC

Slimme product lifecycle management (PLM)-oplossing op basis van een abonnement verbetert de time-to-market, productinnovatie en winstmarges

Internationaal dakraam- en lichtkoepelspecialist VELUX Groep zet PTC’s  zakelijke platform Windchill in voor de ondersteuning van zijn wereldwijde activiteiten op het gebied van productontwikkeling. De VELUX Groep heeft 9.500 werknemers in dienst en beschikt over verkoop- en productiefaciliteiten in meer dan 40 landen. Met de strategische inzet van de product lifecycle management (PLM)-oplossing van PTC kan het bedrijf voor slimme productinnovaties zorgen, de kwaliteit van zijn producten en winstmarges verhogen en zijn klanten producten tegen de juiste prijs blijven aanbieden.

De VELUX Groep ontwikkelt al ruim 75 jaar betere leefomgevingen voor mensen in alle delen van de wereld. Het bedrijf ontwerpt en vervaardigt een breed scala aan zonneweringen en jaloezieën en producten die woningen van daglicht en frisse lucht voorzien.
 
De VELUX Groep wilde de al sterke concurrentiepositie verder uitbouwen en zijn Digital Engineering-proces vervolgen. “Windchill heeft de afgelopen acht jaar bijgedragen aan verbeteringen van de productiviteit en innovatie binnen onze Accessories-divisie” aldus Bjarke Nielsen, PLM-manager bij de VELUX Groep. “De bedrijfsbrede inzet van deze oplossing resulteert in een intelligente workflow die bepaalde routinetaken automatiseert. Hiermee kunnen we voor optimale kwaliteit en consistentie zorgen en innovatieve nieuwe producten ontwikkelen.”

“Wereldwijd verspreide ontwikkelingsteams zoals die van de VELUX Groep weten hoe belangrijk het is om te werken met één integraal platform voor productontwikkeling waarmee ze de time-to-marketdoelstellingen kunnen overtreffen”, aldus Kevin Wrenn, divisiedirecteur PLM Segment bij PTC. “De VELUX Groep heeft ervoor gekozen om te standaardiseren op een PLM-oplossing van PTC met complete stuklijst-functionaliteit. Hiermee kan het zijn productontwikkelingsprocessen optimaliseren op basis van closed-loop levenscyclusbeheer. We kijken ernaar uit om deze marktleider te helpen om maximale waarde te blijven putten uit zijn strategische initiatieven.”

Aanvullende informatie

·       Windchill 11

·       Harvard Business Review: “How Smart, Connected Products are Transforming Companies” door Jim Heppelmann, de CEO van PTC en Michael Porter, professor bij Harvard