In drie maanden naar een startsalaris van 30.000 euro

26 april 2018
Code Institute

Eerste klassikale programmeer-bootcamp Code Institute van start op 11 juni in Leiden

De eerste klassikale (fulltime) programmeerbootcamp van Ed-Tech-bedrijf Code Institute gaat van start op 11 juni 2018. Met deze universitair geaccrediteerde coding bootcamp voor carrière-switchers en ‘upskillers’ wil Code Institute een directe bijdrage leveren aan het oplossen van het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide softwareontwikkelaars. Onder leiding van Program Director Brian O’Grady zullen maximaal 12 cursisten de vaardigheden opdoen waarmee ze direct inzetbaar zijn als junior software developer. De programmeerbootcamp wordt gegeven op een locatie van Webster Leiden Campus.

Opleidingsprogramma en voorlichting

Het programma gaat in op de benodigde praktische aspecten van programmeren, zoals HTML5 en CSS3, Python, MongoDB, GitHub en JavaScript. Ook komen Data Analytics en Version Control aan bod. Tot slot is er aandacht voor carrière-vaardigheden als netwerken en solliciteren. Dankzij de tijdens de opleiding gemaakte opdrachten beschikken studenten bij afstuderen over een werkportfolio. Afgestudeerden ontvangen een diploma software development niveau 5. Code Institute organiseert regelmatig voorlichtingsavonden, waarop belangstellenden vragen kunnen stellen over het trainingsprogramma, voorwaarden, het aanmeldproces en de match met werkgevers. De volgende Open Evening is op 9 mei in Leiden: https://www.codeinstitute.net/open-evening-netherlands/.

Eerste Nederlandse studenten

Eind 2017 zijn de eerste Nederlandse studenten al bij de online training van Code Institute ingestroomd. Ook in deze parttime te volgen training ontwikkelen cursisten zich tot professionele (junior) software developer. Nederlandse student Ali Malik: “In maart 2017 besloot ik ontslag te nemen bij The College Hotel in Amsterdam om vervolgens te starten met de opleiding programmeren bij Code Institute. Wat mij betreft een geweldige keuze. Ik ben van nul kennis naar Junior Full Stack Developer gegaan en heb nu de nieuwste en meeste gevraagde front-end-en back-end programmeertalen, frameworks en tools onder de knie. Als je een carrière-switch wilt maken, of je bestaande technische programmeervaardigheden wilt verbeteren, kan ik deze opleiding van harte aanbevelen.”

Nederlandse werkgevers

Ook met diverse Nederlandse bedrijven worden samenwerkingen voorbereid. Deze werkgevers kunnen zich hierbij bijvoorbeeld aansluiten bij de Industry Advisory Council van Code Institute. In de wereldwijde brancheadviesraad leveren vertegenwoordigers van werkgevers als Accenture en PayPal advies over de vaardigheden die zij in nieuwe medewerkers zoeken. Internationale afgestudeerden van Code Institute vonden onder andere werk bij multinationals als IBM, Apple en Accenture.

Aantrekkelijk carrière-perspectief

“De vraag naar programmeurs in Nederland blijft onverminderd hoog. Cijfers van het UWV https://www.uwv.nl/overuwv/Images/ICT_beroepen_factsheet_arbeidsmarkt.pdf van 20 april jl. toonden opnieuw aan dat de spanning op de ict-arbeidsmarkt verder is opgelopen en dat er op dit moment sprake is van een zeer krappe arbeidsmarkt. Softwareprogrammeurs stonden wederom bovenaan het lijstje met moeilijk vervulbare ict-vacatures in 2018. Die grote marktvraag, plus het gemiddelde startsalaris van junior software developers in Europa van 30.000 euro per jaar, maakt programmeren een zeer aantrekkelijk gebied voor mensen die een carrièreswitch overwegen”, zegt Jim Cassidy, de CEO van Code Institute.

Opleidingsaanbod

De klassikale bootcamp van Code Institute kost €8.900. De online opleiding wordt aangeboden voor een prijs vanaf €4.997, waarbij er ook financieringsopties beschikbaar zijn vanaf €375 per maand.