Ericsson en Juniper Networks onthullen oplossingen voor netwerkoverdracht

20 februari 2019
Juniper Networks

Ericsson en Juniper Networks onthullen verdere verbeteringen van hun gezamenlijke oplossingen voor 5G-overdracht en netwerkbeveiliging.

Operators die naar 5G-netwerken willen overstappen, combineren de oplossingen van Ericsson en Juniper Networks om te kunnen beschikken over de daarvoor benodigde transportinfrastructuur en oplossingen voor de levering en het beheer van netwerkservices. Deze producten maken een einde aan complexiteit en zorgen voor gebruikseenvoud.

Per Narvinger, hoofd Product Area Networks bij Ericsson: “De positieve reactie vanuit de markt op onze hechtere samenwerking met Juniper Networks getuigt van de kracht van de integrale transportoplossingen die we gezamenlijk aanbieden. We hopen dit momentum in stand te houden door ons marktleidende aanbod van krachtig presterende oplossingen voor netwerkoverdracht verder te verbeteren. Onze klanten kunnen daarmee profiteren van de voordelen van uiterst geavanceerde netwerken.”

Manoj Leelanivas, chief product officer bij Juniper Networks: “Door het integreren van elkaar aanvullende oplossingen en technologieën blijven Juniper Networks en Ericsson bijdragen aan integrale oplossingen voor netwerkoverdracht in de wereld van 5G. Deze oplossingen helpen operators aan verbeterde flexibiliteit en netwerkprestaties en krachtiger automatisering en beveiliging.”

Dankzij verdere verbeteringen van de oplossing van Ericsson voor network slicing is NorthStar, de SDN-controller van Juniper, nu interoperabel met Ericsson Dynamic Orchestration. De controller biedt daarmee naadloze grip, van de locatie van radiocellen tot de kern van het pakketnetwerk, met inbegrip van de datacenter-gateway. Operators kunnen op deze manier connectiviteitsdiensten binnen het overdrachtsdomein automatiseren en integreren tot één integrale network slice. De Wide Area Network Orchestrator (WANO) van Ericsson fungeert daarbij als hiërarchische SDN-controller die de configuratie van connectiviteitsdiensten voor zijn rekening neemt.

De toevoeging van orchestration van de netwerkoverdracht aan de oplossing van Ericsson zorgt ervoor dat de network slice over gegarandeerde bandbreedte kan beschikken. Gebruikers kunnen daarnaast key performance indicators zoals de latency raadplegen. De slicing binnen het overdrachtsdomein wordt daarnaast verbeterd door het combineren van zachte network slicing met Ericsson Dynamic Orchestration en harde network slicing door het slicen van de Junos-node binnen het routerplatform uit de MX-reeks van Juniper. In combinatie met het Ericsson Radio System biedt deze gezamenlijke oplossing de mogelijkheid om in een gedeelde infrastructuur gebruik te maken van een integrale network slice die kan worden beveiligd, geoptimaliseerd en geïsoleerd.

Een andere verbetering houdt verband met de netwerkbeveiliging. De oplossingen van Juniper zijn geïntegreerd met de Radio Access Network (RAN)-oplossingen van Ericsson Naast de recent geïntroduceerde 5G High Layer vRAN is de beveiligingsfunctionaliteit van Ericsson aangevuld met gateway-producten uit de SRX- en vSRX-reeks van Juniper. Het resultaat is een oplossing voor IPSec-beveiliging die de netwerkbeveiliging kracht bijzet en naar alle delen van het netwerk uitbreidt.

De routeringsoplossingen uit de PTX-, MX- en SRX-reeks zullen daarnaast worden geïntegreerd met Ericsson Security Manager om de time-to-market te verkorten. Dit is mogelijk door automatische optimalisatie van de netwerkbeveiliging en afdwinging van beveiligingsregels.

In het kader van de samenwerking zal Juniper gebruik blijven maken van Ericssons go-to-marketmogelijkheden. Ericsson zal de oplossingen van Juniper voor edge- en core-netwerken, beveiliging en network slicing opnemen in zijn aanbod van integrale oplossingen voor 5G-overdracht.

De verbeterde oplossingen van Juniper en Ericsson worden gedemonstreerd tijdens Mobile World Congres (MWC) op de stand van Juniper (2I60/2J61, hal 2) en de stand van Ericsson (2O60, hal 2). Dit evenement vindt plaats van 25 t/m 28 februari 2019 in Barcelona.