GLZ gemeenten kiezen Barracuda NG Firewall voor de vereenvoudiging van het centrale IT-beheer

25 juni 2015
Barracuda Networks

Barracuda NG Firewall F380 biedt GLZ gemeenten een centrale beheeromgeving voor drie locaties en meer controle over het netwerk.

Barracuda Networks kondigt aan dat de GLZ gemeenten, bestaande uit gemeente Giessenlanden, Leerdam en Zederik, hebben gekozen voor de Barracuda NG Firewall F380 voor het centraal beheer en monitoren van hun locaties en werkplekken. Dankzij de inzet van de Barracuda NG Firewall hebben de gemeenten het IT-beheer van drie naar één omgeving gereduceerd en heeft de IT-afdeling meer inzicht in en controle over het netwerk gekregen.

Erwin Franken, Hoofd ICT, overwoog de firewalls van drie verschillende leveranciers. De keuze viel al snel op de Barracuda NG Firewall, model F380 vanwege de flexibiliteit, de vele beheermogelijkheden in combinatie met een scherpe prijs. Managed service provider Tredion installeerde twee Barracuda NG Firewalls, één bij de gemeente Zederik en één bij de gemeente Leerdam als uitwijkmogelijkheid. Vervolgens startte het migratieproces naar de nieuwe omgeving, dat slechts een weekend in beslag nam.

De gemeenten hadden een aantal harde eisen gesteld aan de nieuwe firewall-oplossing. Franken licht toe: “Onze medewerkers moesten in de nieuwe situatie werkplek-onafhankelijk kunnen werken door middel van thin clients. Daarnaast wilden we een omgeving die we zoveel mogelijk zelf konden beheren en nauw betrokken zijn bij de migratie. We wilden vooral niet te afhankelijk meer zijn van de kennis van leveranciers en externen. En uiteraard moest de nieuwe oplossing qua prijs ook aantrekkelijk zijn.”

Sinds de overstap naar de Barracuda NG Firewalls, ervaren de systeembeheerders bij de gemeente Zederik veel voordelen ten opzichte van de oude situatie. Franken vertelt: “We hoeven nu slechts één omgeving te beheren, we kunnen internetlijnen bundelen en de bandbreedte eenvoudig per gemeente en afdeling toekennen. Ook kunnen we het bandbreedtegebruik monitoren en zien waar eventuele vertragingen op het netwerk vandaan komen.”