Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) houdt droge voeten met MobileIron

12 februari 2019
MobileIron

MobileIron, de veilige basis voor modern werken, maakt bekend dat Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) MobileIron’s Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossing heeft ingezet om de iOS- en Android Enterprise-apparaten van ruim 950 medewerkers te beheren en beveiligen. Sinds de implementatie van MobileIron heeft het waterschap haar manier van werken fundamenteel kunnen veranderen.

HHNK
HHNK zorgt dat meer dan 1 miljoen inwoners van voldoende schoon water worden voorzien door het te zuiveren van rioolwater. Ook onderhouden zij wegen en bruggen in buitenstedelijk gebied en leveren zij crisismanagement-diensten in het noordwesten van Nederland. Daarnaast ondersteunen ze omliggende gemeenten bij risicobeheersing als gevolg van de stijgende zeespiegel en veranderende weersomstandigheden in gebieden onder zeeniveau. Door het bewaken van meer dan 1.400 kilometer aan kustlijn, helpt HHNK tevens om overstromingen te voorkomen.

Efficiëntie in communicatie en beheer
Met de centrale gecontaineriseerde MobileIron-omgeving hebben alle HHNK-medewerkers gemakkelijk en veilig toegang tot informatie en kunnen veldwerkers onderweg gebruikmaken van beveiligde apps. Zo gebruiken ze een perspectief-app om onderhoudsverzoeken in te dienen op basis van foto’s van problemen, zoals gaten in de weg. Kantoormedewerkers werken daarnaast met een vergaderapp om eenvoudig notulen te maken en delen. Tot slot bewerken en delen teams op een veilige manier e-maildocumenten en bestanden met Docs@Work van MobileIron. De nieuwe digitale manieren van werken zijn al dermate ingeburgerd dat de impact op het papierverbruik binnen HHNK inmiddels merkbaar is.

Beheer van de MobileIron-omgeving en de door de medewerkers gebruikte iOS- en Android Enterprise-apparaten ligt bij de IT-afdeling van HHNK. Het beheergemak van MobileIron inclusief de native ondersteuning van meerdere besturingssystemen was een van de kritieke succesfactoren voor het realiseren van de digitale transformatie.

Bas Wassink, Applicatiebeheerder bij HHNK, stelt: “MobileIron is ideaal voor ons, omdat het multi-OS platform alle implementatietechnologieën ondersteunt die we gebruiken om devices te configureren, inclusief het Apple Device Management Program (DEP), Android Enterprise en Samsung Knox. Zo kunnen we onze medewerkers opties bieden en kunnen we toch alle gegevens op het gekozen device volledig en eenvoudig beveiligen. Door MobileIron te gebruiken zijn we in korte tijd veel efficiënter geworden, zijn onze medewerkers tevredener en hebben we bij kunnen dragen aan de realisatie van onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

Hendrik Van De Velde, directeur Benelux bij MobileIron, voegt toe: “Met trots ondersteunen we bij de beveiliging van een organisatie die zo’n belangrijke taak vervult in Nederland. Het is fascinerend om te zien hoe HHNK in korte tijd zo’n enorme transformatie heeft gerealiseerd met inzet van een groot deel van onze oplossingen. HHNK biedt medewerkers keuzemogelijkheden en gebruiksgemak terwijl de organisatie tegelijkertijd de beschikbare implementatie- en managementtechnologieën maximaal benut. Dit maakt ze een schoolvoorbeeld van een bedrijf dat het moderne werken heeft omarmd.”

Lees voor de volledige case study hier verder: https://www.mobileiron.com/en/case-studies/HHNK