Innovatief architectenbureau verbetert prestaties ICT-systemen met Software Defined Storage-oplossing van Nexenta

21 augustus 2014
Nexenta

 NexentaStor biedt snelle en schaalbare SDS-omgeving tussen twee redundante locaties

Nexenta maakt vandaag bekend dat Architecten aan de Maas gekozen heeft voor de technologie van Nexenta voor de implementatie van een nieuwe, gespiegelde storage-omgeving. Dankzij het gebruik van NexentaStor was het architectenbureau in staat om zijn opslagsysteem op te waarderen en de prestaties van zijn ICT-systemen een boost te geven. Hierdoor is het volledige team in staat om snel, effectief en succesvol samen te werken.

Architecten aan de Maas had te maken met twee belangrijke uitdagingen. Elke dag moest het enorme hoeveelheden data zien te verwerken. Een gemiddeld project vereist 25 GB aan opslagcapaciteit, en na voltooiing van een project moeten alle gegevens worden gearchiveerd. Ten tweede stond het architectenbureau voor de opgave om de prestaties van zijn ICT-infrastructuur te verbeteren. Het bestaande opslagsysteem, dat uit HP-servers bestond, was niet in staat om de grote hoeveelheden data te ondervangen.

Peter Hilkens, systeembeheerder bij Architecten aan de Maas: “We hielden ons bezig met het virtualiseren van onze fysieke servers en het verbeteren van de opslagprestaties. De fysieke servers hadden hun maximale capaciteit bereikt. Het was daarom van cruciaal belang voor ons om de volledige opslagomgeving op te waarderen. We hadden behoefte aan een schaalbare storage-oplossing die uiterst snelle lees- en schrijfbewerkingen mogelijk maakte en kon voorzien in de toekomstige groeibehoeften van ons bedrijf.”

Na het evalueren van een aantal storage-leveranciers viel de keuze van Architecten aan de Maas op NexentaStor, de Software Defined Storage-oplossing van Nexenta, in combinatie met 4 HP Proliant 360 G6-servers.

“Dankzij de High Availability-functie van de NexentaStor-software kunnen we 24/7 toegang tot onze opslag garanderen”, aldus Hilkens. “Omdat ons team dagelijks enorme hoeveelheden data genereert en opslaat en deze gegevens tussen twee locaties moeten worden gespiegeld voor continuïteitsdoeleinden, is het voor ons van cruciaal belang dat ons datacenter altijd beschikbaar is.”

De overstap naar het platform van Nexenta werd opgezet door ICT-dienstverlener NLcom en verliep zonder problemen: “Tijdens de migratie hoefden we geen fysieke hardware te ontkoppelen. Dit was een aangename bijkomstigheid voor ons. In het geval van de oude systemen was het zo dat als we schijven vervingen en de gegevens naar nieuwe schijven overzetten, de opslagservers minimaal een uur uit de lucht waren. De overstap naar Nexenta verliep vlekkeloos, en in de toekomst zal het toevoegen en wijzigen van schijven een stuk eenvoudiger en zonder verstoring verlopen.”

“Ons succes in verticale markten zoals de bouw toont de veelzijdigheid en universele toegevoegde waarde van de oplossingen van Nexenta. Het doet ons een genoegen om een effectieve oplossing te hebben afgeleverd die de komende vijf jaar kan meegroeien met de opslagbehoeften van Architecten aan de Maas. Samen met onze partners in de regio zullen we bedrijven in uiteenlopende marktsegmenten blijven helpen met het beheren en ondersteunen van hun gegevensgroei”, aldus Jacco van Achterberg, sales director EMEA bij Nexenta.