Innovaties in Commvault Complete zorgen voor sneller gegevensherstel

23 oktober 2019
Commvault

Commvault, wereldwijde leverancier van software voor gegevensbeheer in de cloud en op locatie, heeft innovatieve verbeteringen aangekondigd van Commvault Complete Backup & Recovery. Het gaat om onder meer om functionaliteit voor back-ups en datamigratie tussen verschillende cloud-omgevingen, geautomatiseerde disaster recovery-tests, een intelligente en flexibele storage-planning en krachtige bescherming van workloads. De nieuwe mogelijkheden maken het eenvoudiger voor organisaties om zich voor te bereiden op gegevensherstel, zodat ze beter bestand zijn tegen datacalamiteiten.

“Onze klanten willen voorbereid zijn op alles wat er kan gebeuren. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een geavanceerde ransomware-aanval of de noodzaak om data onder te brengen bij een betere cloud provider of de introductie van nieuwe richtlijnen voor datasoevereiniteit”, zegt Rajiv Kottomtharayil, Chief Product Officer bij Commvault.

Nieuwe functies en voordelen zijn onder meer:

  • Multi-cloud back-up- en herstelmogelijkheden – Organisaties kunnen back-ups maken, herstellen en data migreren tussen AWS, Google, Microsoft Azure en clouds van andere belangrijke aanbieders. Dit alles is mogelijk vanuit het Commvault Command Center.
  • Geautomatiseerde disaster recovery-tests – Commvault vereenvoudigt het verifiëren van de disaster recovery-mogelijkheden met een automatische planning voor het herstel van virtuele machines en back-updata naar een sandbox-omgeving die van de productieomgeving is gescheiden.
  • Flexibele storage-plannen – IT-afdelingen kunnen zelfsturende en resultaatgerichte back-upplannen ontwikkelen voor slimme automatisering van veel voorkomende back-up- en hersteltaken. Dit brengt optimale efficiëntie en prestaties naar back-up- en recovery-processen.
  • Krachtige gegevensbescherming voor Splunk – Organisaties die gebruikmaken van Splunk kunnen nu beschikken over een integrale oplossing voor gegevensbescherming.
  • Uitgebreidere ondersteuning voor Microsoft Office 365-applicaties – De nieuwe versie biedt verbeterde schaalbaarheid en krachtigere mogelijkheden voor het beschermen van workloads. Dit maakt het eenvoudiger voor aanbieders van multi-tenantdiensten om veilige omgevingen voor nieuwe klanten in te richten.

Meer informatie over de laatste innovaties binnen Commvault Complete Backup & Recovery is te vinden in het nieuwe blog van Commvault.