Juniper introduceert de snelste firewall binnen de branche

23 april 2015
Juniper Networks

SRX5800 biedt een doorvoersnelheid van maar liefst twee terabit per seconde.

Juniper Networks introduceert nieuwe hardware voor zijn Juniper Networks® SRX5800 Services Gateway. Deze hardwareverbeteringen voorzien in het krachtige prestatievermogen dat nodig is om het internetverkeer van uiterst snelle netwerken te beveiligen. De doorvoersnelheid van de Internet Mix (IMIX)-firewall zal daarmee groeien tot 2 terabit per seconde (2 Tbps). Providers en grote ondernemingen kunnen zo security-bottlenecks voorkomen tijdens het opvangen van de groeiende en onvoorspelbare vraag naar netwerkbandbreedte.

Belangrijkste nieuwsfeiten

Juniper Networks introduceert nieuwe hardware voor de SRX5800 Services Gateway. Het gaat om een combinatie van derde generatie I/O-kaarten (IOC3), een verbeterd midplane chassis en derde generatie systeemkaarten (SCB3). Deze verbeteringen resulteren in een uiterst schaalbaar en betrouwbaar systeem dat providers en grote ondernemingen de snelheid, infrastructuur en applicaties biedt die nodig zijn om eindgebruikers te beschermen tegen bestaande en nieuwe bedreigingen, zonder daar de netwerkprestaties aan op te offeren.

  • Ongeëvenaarde prestatieverbeteringen:
    • De combinatie van IOC3-kaarten, SCB3-systeemkaarten, een geavanceerd midplane chassis en Express Path-software maakt de SRX5800 Services Gateway tot een uiterst krachtig beveiligingsplatform dat doorvoersnelheden tot boven de 2 Tbps kan bieden.
    • Elke IOC3-lijnkaart biedt ondersteuning voor twee packet forwarding engines (PFE’s), een configuratie met hoge dichtheid met twee 100GbE-interfaces en vier 10Gbe-interfaces. De lijnkaarten bieden een bandbreedte van 240 Gbps; twee keer meer bandbreedte dan de eerdere versie.

Hoewel de nieuwe IOC3-kaarten beschikbaar zullen zijn in een nieuw, verbeterd SRX-chassis, kunnen klanten deze ook inzetten in het huidige SRX-chassis of in gemengde configuraties met bestaande IOC2-kaarten en service processing cards (SPC’s). Providers en grote ondernemingen kunnen zo profiteren van optimale prestaties. Hun netwerkinvesteringen blijven bovendien beschermd dankzij het vermogen om hun infrastructuur op flexibele wijze op te schalen.