Juniper Networks door Gartner aangemerkt als leider in datacenter-netwerken

18 juli 2019
Juniper Networks

Juniper Networks, leverancier van AI aangestuurde, schaabare en veilige netwerken, maakt bekend dat het door Gartner, Inc. als ‘Leader’ is aangemerkt in zijn marktrapport ‘2019 Magic Quadrant for Data Center Networking’. Het volledige rapport is hier beschikbaar.

“Onze branche maakt momenteel ingrijpende veranderingen door. De focus van Juniper ligt als vanouds op het begeleiden van onze klanten tijdens de overstap naar multi-cloudomgevingen en van daaruit verder”, zegt Manoj Leelanivas, Chief Product Officer bij Juniper Networks. “Het feit dat we opnieuw door Garter worden aangemerkt als leider in de markt voor datacenter-netwerken bevestigt voor ons wat we reeds van onze klanten en partners horen. Volgens hen is Juniper de beste keuze voor bedrijven die het beheer van hun multi-cloudomgevingen willen vereenvoudigen. Onze visie en streven naar technische eenvoud vormen de basis voor alles wat we doen en onderscheiden ons van de concurrentie.”

In April ontving Juniper ook erkenning van klanten en werd aangemerkt als op 2019 Gartner Peer Insights Customers’ Choice-leverancier in de categorieën Data Center Networkingen Software Solutions op basis van feedback van ruim 250 klanten. Juniper kreeg een gemiddelde waardering voor deze markt van 4,7 van de 5 punten op 17 juli 2019.

“Dankzij onze samenwerking met Juniper kunnen we dingen doen die eerder onhaalbaar waren. We kunnen ons complete netwerk, dat diverse faciliteiten omspant, nu vanaf een centrale locatie beheren. Het gebruik van een consistent network operating system (NOS), instructies en management user interfaces heeft bijgedragen aan een forse reductie van de beheeroverhead”, zegt Dustin Brandt, IT-directeur bij America’s Test Kitchen.

De oplossingen van Juniper zijn ontwikkeld met het oog op de behoeften van zakelijke klanten. Ze vereenvoudigen het beheer van heterogene netwerkomgevingen met een focus op de orchestration. Maar ook op de automatisering en programmeerbaarheid van netwerken, beheereenvoud, overzicht en analyses van netwerkdata. Het uitgebreide aanbod van netwerkoplossingen van Juniper omvat onder meer de multi-cloud-oplossing Contrail Enterprise Multicloud en een complete reeks van zakelijke datacenter-switches, routers en beveiligingsoplossingen. De overname van Mist heeft Juniper geholpen aan een uitbreiding van zijn aanbod van oplossingen voor bedrijfsbreed, door AI aangestuurd netwerkbeheer, van het datacenter tot het draadloze netwerk.