Lantronix introduceert ondersteuning voor Python in zijn softwareplatform voor intelligente apparatuur

27 november 2014
Lantronix

Ondersteuning voor de populaire programmeertaal en Lantronix Intelligent Gateways versnellen de ontwikkeling en implementatie van veilige IoT-toepassingen

Lantronix, Inc. introduceert een nieuwe versie van de software voor de Intelligent Gateways uit zijn PremierWave® reeks. Lantronix voegt hier ondersteuning aan toe voor Python®, een dynamische, objectgeoriënteerde programmeertaal die in hoog tempo aan het uitgroeien is tot dé standaard voor de ontwikkeling en implementatie van industriële IoT-toepassingen. Het bedrijf introduceert daarnaast een nieuwe wiki voor programmeurs. Deze website biedt downloadbare voorbeeldscripts en instructies en dient daarnaast als platform waar gebruikers ideeën kunnen uitwisselen en samenwerken.

“Klanten kunnen dankzij de toevoeging van ondersteuning voor Python de software op eenvoudige wijze aanpassen aan specifieke toepassingen. Ze kunnen hiertoe een beroep doen op een uiterst brede reeks van Python-bronnen, zonder de noodzaak van een diepgaande kennis van het programmeren van ingebedde systemen”, aldus Vishal Kakkad, directeur Productmarketing bij Lantronix. “Klanten kunnen hun M2M- en IoT-oplossingen nu sneller naar de markt brengen door zich te concentreren op de ontwikkeling van applicatielogica op maat en deze te combineren met de mogelijkheden voor toegang op afstand, protocolverwerking, connectiviteitsbeheer en apparaatbeheer die aanwezig zijn in de onderliggende zakelijke software van Lantronix en de robuuste mobiele of draadloos verbonden hardwareplatforms die zijn geoptimaliseerd voor industriële IoT-implementaties”.

Belangrijkste voordelen van de ondersteuning voor Python in de producten van Lantronix:

  • Integrale ondersteuning van de standaardbibliotheek van Python – Vereenvoudigt de programmeerworkflow en maakt het mogelijk om alle standaardfuncties zonder beperkingen te gebruiken.
  • Een focus op de belangrijkste applicatielogica in combinatie met veilige en robuustere gateway-oplossingen voor M2M- en IoT-toepassingen.
  • Een rijkdom aan kant-en-klare softwarecode en programmeerexpertise op het gebied van Python ter ondersteuning van de ontwikkeling van op maat toegesneden M2M-applicaties.
  • Een snellere time-to-market voor M2M-oplossingen dankzij de mogelijkheid om applicaties te herprogrammeren met behulp van de interpreter van Python en kant-en-klare M2M-gateways.
  • Schaalbare M2M-toepassingen dankzij intelligente beslissingen op de netwerkrand (dichterbij de gegevensbron) en het feit dat er louter relevante data naar de cloud wordt verzonden.

Ondersteunde Lantronix-producten:

  • PremierWave® XC HSPA+ Intelligent Cellular M2M Gateway – Een mobiele 3,5 G-oplossing voor veilige communicatie op afstand met industriële apparatuur en machines.
  • PremierWave® XN Intelligent Wi-Fi Gateway – Een krachtig presterende dual band (2,4/5 GHz) WLAN-gateway met draadloze beveiliging van grootzakelijke kwaliteit.

Lantronix is van plan om ondersteuning voor Python aan meer van zijn productreeksen toe te voegen. Neem voor meer informatie contact op met de verkoopafdeling van Lantronix via sales@lantronix.com.

De Lantronix Python Wiki

Lantronix moedigt klanten, partners en IoT-fanaten aan om de nieuwe Lantronix Python Wiki te bezoeken. Hier kunnen zij naslagbronnen, voorbeeldcode en instructies downloaden en ideeën uitwisselen met andere Lantronix-gebruikers via speciale Python-forums. Meer informatie en downloads van de laatste voorbeeldcode zijn te vinden op http://wiki.lantronix.com/developer/.