Lantronix xPico Wi-Fi Pi Plate voor de Raspberry Pi nu wereldwijd verkrijgbaar

16 oktober 2014
Lantronix

 Uitbreidingskaart biedt snelle en eenvoudige draadloze connectiviteit voor de populaire single board computer

Lantronix, Inc. maakt de wereldwijde beschikbaarheid bekend van zijn xPico Wi-Fi Pi Plate. Deze uitbreidingskaart biedt eenvoudige integratie van de apparaatserver Lantronix xPico Wi-Fi met de populaire single board computer Raspberry Pi.

Wat is de Raspberry Pi?

De Raspberry Pi is een single board computer (SCB) met het formaat van een creditcard. De computer is ontwikkeld door de Britse Raspberry Pi Foundation om het informatica-onderwijs op scholen te bevorderen. Raspberry Pi model B is voorzien van een Broadcom BCM2835 system on a chip (SoC). Deze omvat een ARM1176JZF-S 700 MHz-processor, VideoCore IV GPU, 512 MB aan RAM en een vast Ethernet-systeem. De computer is niet voorzien van een ingebouwde harde schijf of solid state disk, maar maakt gebruik van een SD-kaart voor het opstartproces en persistente opslag. In 2014 maakte de Raspberry Pi Foundation bekend dat er meer dan drie miljoen exemplaren van de Raspberry Pi zijn verkocht.

Geavanceerde draadloze functionaliteit voor de Raspberry Pi

De Lantronix xPico Wi-Fi Pi Plate maakt het eenvoudiger dan ooit om de Raspberry Pi uit te rusten met draadloze connectiviteit. De oplossing regelt alle draadloze verbindingen voor de Raspberry Pi en biedt ondersteuning voor geavanceerde functies zoals een gelijktijdige soft access point- en client-modus, beheer van draadloze verbindingen en QuickConnect. Belangrijke functies en voordelen van de Lantronix xPico Wi-Fi Pi Plate zijn onder meer:

  • Compatibel met de Raspberry Pi
  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface
  • Geschikt voor mobiele toepassingen dankzij gelijktijdige client- en soft access point-modus
  • Geavanceerde draadloze functies zoals Wireless Connection Manager, draadloze profielen en QuickConnect
  • Laag stroomverbruik (6 uA in de stand-bymodus).

“De Lantronix xPico Wi-Fi Pi Plate voor Raspberry Pi is de enige uitbreidingskaart die rechtstreekse communicatie tussen smartphones/tablets en de Pi biedt, en communicatie met cloud-diensten mogelijk maakt”, aldus Vishal Kakkad, directeur Product Marketing bij Lantronix. “Of je nu een programmeur, ontwerptechnicus, student, professor of hobbyist bent – met de nieuwe xPico Wi-Fi Pi Plate kun je je op de belangrijkste toepassingen concentreren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over integratie met de draadloze stack of het beheer van WiFi-verbindingen. Ontwerptechnici en klanten kunnen met dit product de zakelijke kernoplossingen en -technologieën van Lantronix inzetten voor prototypes of hobby-ontwerpen die gebruikmaken van de Raspberry Pi.”

Zie voor meer informatie over het product en de geavanceerde WiFi-functies ons xPico Wi-Fi Pi Plate- videokanaal op YouTube.

Over xPico® Wi-Fi

De xPico Wi-Fi is een complete apparaatserver met een omvang van slechts 24 mm x 16,5 mm. Het product is qua pennen en vormfactor compatibel met alle producten binnen de xPico-reeks, kenmerkt zich door een laag energieverbruik en is toegerust met een volledige IP-stack. De xPico Wi-Fi biedt rechtstreekse toegang tot data en apparatuur vanaf elk mobiel apparaat, of het nu gaat om een smartphone, tablet of laptop. Belangrijke functies en voordelen zijn onder meer:

  • Simpele installatie en gebruikseenvoud: Eenvoudig configureerbaar; weinig of geen noodzaak van softwareontwikkeling.
  • Innovatieve vormfactor: Een compacte omvang van 24 mm x 16,5 mm.
  • Mobiele ondersteuning: Biedt rechtstreekse toegang tot apparaatgegevens via smartphones, tablets en verbonden laptops en pc’s.
  • Soft AP: Unieke gelijktijdige client- en soft access point-modus voor eenvoudige toegang en een veilig netwerk.
  • Robuust: De apparaatserver-software van Lantronix heeft zich de afgelopen 10 jaar ruimschoots in de praktijk bewezen.