Leaseweb breidt managed security services uit met Northwave-diensten

16 januari 2019
LeaseWeb

Nieuwe diensten helpen Leaseweb-klanten hun IT-infrastructuur beter te beschermen

Leaseweb, aanbieder van cloud- en hostingdiensten, heeft zijn aanbod van managed security services uitgebreid met twee nieuwe diensten van beveiligingsspecialist Northwave.

De SIEM SOC-dienst biedt Leaseweb-klanten de mogelijkheid om hun IT-infrastructuur 24/7 te laten monitoren door de beveiligingsexperts van Northwave. Zij kunnen daarnaast penetratietesten laten uitvoeren door Northwave om kwetsbaarheden in de beveiliging van hun infrastructuur te identificeren én te verhelpen. Beide diensten helpen Leaseweb-klanten om hun infrastructuur te beschermen tegen het groeiende aantal cyberbedreigingen.

Northwave bewaakt vanuit zijn Security Operation Center (SOC) in Nieuwegein 24/7 het netwerk, de systemen en beveiligingsinfrastructuur van bedrijven. De beveiligingsexperts van Northwave maken gebruik van Security Incident & Event Management (SIEM)-technologie om verdacht verkeer uit te lichten, mogelijke hacks te spotten en snel op beveiligingsincidenten te reageren. Klanten van Leaseweb kunnen een beroep doen op Leaseweb’s kennis en vaardigheden voor het bewaken van IT-omgevingen op bedreigingen  en waar nodig direct actie ondernemen.

Leaseweb-klanten kunnen er nu voor kiezen om periodiek of eenmalig de beveiliging van hun applicaties en infrastructuur te laten penetratietesten. Cybersecurity-specialisten gaan daarbij op zoek naar kwetsbaarheden in systemen en proberen die opzettelijk uit te lucht te halen. Vervolgens beveelt Leaseweb passende herstelmaatregelen aan. De diensten omvatten beveiligingstests waarbij ethische hackers proberen om in te breken, en Red Team-beveiligingstests waarbij social engineering- en spear phishing-aanvallen worden uitgevoerd om de volledige beveiligingsketen te testen.

De twee nieuwe managed security services van Leaseweb kunnen afzonderlijk of in de vorm van een bundel worden afgenomen. Organisaties kunnen een penetratietest laten uitvoeren wanneer zij hun infrastructuur bij Leaseweb inrichten en de zorg voor de bewaking van de omgeving vervolgens aan Northwave overlaten. Door te kiezen voor regelmatige penetratietesten kunnen zij beveiligingsrisico’s altijd een stap voor blijven.

“Northwave is één van onze meest gerespecteerde technologiepartners. Hun experts hebben al de nodige ervaring met de infrastructuur van Leaseweb. Dat levert een hoop voordelen op bij de implementatie van deze nieuwe diensten”, zegt Christine Josiassen-Van den Dam, productmanager bij Leaseweb. “We zien ernaar uit om samen met Northwave klanten van integrale diensten te voorzien en hen nog beter te helpen met het beschermen van hun infrastructuur.”

“We zijn enorm enthousiast over de uitbreiding van onze strategische partnership met Leaseweb. We werken al jarenlang samen, en deze diensten vormen daarin een nieuwe hoogtepunt”, zegt Marc de Jong Luneau, commercieel directeur bij Northwave. “Onze kennis en expertise vullen elkaar uitstekend aan. Dat is wat ons tot zulke goede partners maakt. Samen kunnen we de klanten van Leaseweb van integrale ondersteuning voorzien.”

Beide managed security services zijn per direct verkrijgbaar en vormen een aanvulling op het aanbod van beveiligingsdiensten, waaronder DDoS IP Protection en Web Application Firewall.

Meer informatie over de managed security services van Leaseweb is te vinden op https://www.leaseweb.com/nl/cyber-security/managed-cyber-security