LeaseWeb gaat voor goud als Microsoft Data Center Partner

24 januari 2018
LeaseWeb

Wereldwijde aanbieder van cloud-gebaseerde hostingdiensten behaalt hoogst mogelijke status voor datacenterpartners

LeaseWeb heeft de Microsoft Datacenter Gold Partner-status behaald. Dit is te danken aan zijn expertise en onophoudelijke investeringen van de cloud services-leverancier in Microsoft-technologie. De status van Gold Partner vormt een krachtig bewijs dat LeaseWeb de juiste stappen onderneemt om een betrouwbare partner te zijn voor bedrijven die worstelen met vraagstukken rond hun datacenter- en cloud-strategie.

Microsoft heeft de afgelopen jaren haar ambities voor de cloud-markt niet onder stoelen of banken gestoken. Dit heeft geresulteerd in zijn huidige tweede plaats in de wereldwijde markt voor publieke clouds, terwijl Azure Stack klaar staat voor het private cloud-segment. Hierdoor kunnen bedrijven die gebruikmaken van Microsoft-technologie hun cloud-strategie gaan implementeren op basis van hun huidige IT-investeringen.

De Gold Partner-status is een belangrijke stap voor LeaseWeb. De certificering sluit aan op de doelstelling van de cloud services provider om bedrijven te ondersteunen, die worstelen met vragen rond digitale transformatie. LeaseWeb bedient reeds duizenden klanten die gebruikmaken van technologie van Microsoft en zich klaarmaken voor de cloud.

LeaseWeb wil klanten de mogelijkheid bieden om hun datacenters flexibeler, schaalbaarder en kostenefficiënter te maken. Daarnaast wil het hybride oplossingen aanbieden die de kloof tussen locale IT en cloud-oplossingen dichten. Partners met de Datacenter Gold-status, zoals LeaseWeb, hebben toegang tot exclusieve technologie en expertise van Microsoft zijn in staat om complexe datacenterproblemen op te lossen.

Het behalen van de status van Microsoft Gold-partner volgt kort na investeringen van LeaseWeb in de cloud-oplossingen van Microsoft in de vorm van een bètaprogramma voor Azure Stack en de uitbreiding van zijn aanbod met een Azure Pack-oplossing. LeaseWeb is een van de weinige Nederlandse aanbieders van cloud-diensten die een bètaprogramma voor Azure Stack aanbiedt voor grote ondernemingen en internetbedrijven. Dit programma biedt zowel LeaseWeb als deelnemende bedrijven inzicht in het traject naar de cloud en de gebieden waarin de belangrijkste toegevoegde waarde te halen valt.

Robert van der Meulen, technology evangelist bij LeaseWeb: “De toekenning van de status van Microsoft Datacenter Gold Partner geeft aan dat we op de juiste weg zijn. We zien dat veel bedrijven nog altijd op zoek zijn naar een manier om hun IT te transformeren tot een dienstenmodel dat gebruikmaakt van publieke en private clouds. LeaseWeb wil zijn expertise en oplossingen ten dienst stellen aan klanten die behoefte hebben aan een betrouwbare partner die hen tijdens hun digitale transformatieproces kan begeleiden.”