Leaseweb USA biedt met nieuw datacenter in Miami springplank naar Zuid-Amerika

30 april 2019
Geen onderdeel van een categorie

Leaseweb USA, aanbieder van Infrastructure as a Service-diensten,opent een nieuwe datacenterfaciliteit in Miami. Het nieuwe datacenter vergroot de dekkingsgraad van Leaseweb-datacenters in de Verenigde Staten en brengt het aantal locaties in het land op elf en wereldwijd op twintig.

Het datacenter in Miami vormt daarnaast een belangrijke route naar Zuid-Amerika en is in lijn met de internationale groeistrategie van Leaseweb. Leaseweb biedt klanten momenteel hostingdiensten op vier continenten op locaties in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika.

Lex Boost, CEO van Leaseweb USA, vertelt: “Bedrijven werken steeds meer internationaal. Hun werknemers en hun klanten kunnen overal ter wereld zitten. Hierdoor hebben ze dringend behoefte aan een hosting- en cloud-leverancier met meerdere datacenterlocaties. De opening van Miami is een nieuwe stap om ons wereldwijde klantenbestand nog beter te bedienen. Het vergroot ons bereik in de Verenigde Staten en biedt klanten een geweldige manier om de brug naar Zuid-Amerika te slaan.”

Bedrijven zoeken steeds vaker naar een hybride cloud services-partner die al hun data over de hele wereld kan hosten. Met zijn wereldwijde aanwezigheid kan Leaseweb als één aanspreekpunt dienen, voldoen aan lokale wet- en regelgeving, en de taal spreken van elke klant. Boost voegt hieraan toe: “Voor veel van onze klanten is het belangrijk om hun wereldwijde bereik te vergroten. Leaseweb helpt hen om dit doel te bereiken met een groot aantal locaties in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.”

Het datacenter in Miami is vanaf februari 2019 operationeel en bevindt zich in een besloten, beveiligde ruimte in een Coresite-faciliteit. Leaseweb’s Data Center Operation koos voor Coresite na een ‘selectie-audit’, die de veiligheid en naleving van de lokale best practices op het gebied van risicobeheersing beoordeelde. Naast Miami heeft Leaseweb in de Verenigde Staten datacenters in Washington DC, New York, Chicago, Dallas, Phoenix, Los Angeles, San Francisco en Seattle. andere datacenters van Leaseweb staan in Amsterdam, Londen, Frankfurt, Singapore, Hong Kong en Sydney.