MobileIron door Google opgenomen als partner in Android Enterprise Recommended-programma voor EMM-aanbieders

17 januari 2019
MobileIron

MobileIron, de security oplossing voor het moderne werken, is door Google benoemd tot partner binnen diens Android Enterprise Recommended-programma voor leveranciers van Enterprise Mobility Management (EMM)-oplossingen. Google stelt strikte eisen aan EMM-leveranciers binnen dit programma. Zo moeten zij naast geavanceerde Android Enterprise-functionaliteit ook vakkundige ondersteuning bieden, door teams gespecialiseerd in het beheer en de beveiliging van Android.

“Zakelijke transformatie staat centraal staan in het tweede decennium van Android. Diensten als Android Enterprise Recommended, OEM Config en Google Play Protect bieden een perfecte basis voor de ondersteuning van de miljoenen Android-apparaten die steeds vaker in het bedrijfsleven worden gebruikt,” zegt Simon Biddiscombe, CEO van MobileIron. “MobileIron is er trots op om als partner deel te nemen aan het Android Enterprise Recommended-programma voor EMM-leveranciers. We hebben er vertrouwen in dat onze expertise op het gebied van de beveiliging van endpoints en mobiele apparaten in combinatie met onze brede klantenkring en hoogstaande ondersteuning belangrijke voordelen zullen opleveren voor elke onderneming die Android Enterprise op succesvolle wijze wil inzetten.”

MobileIron’s unified endpoint security-platform voldoet aan de eisen van het Android Enterprise Recommended Program ten aanzien van uitgebreide ondersteuning van Android Enterprise-oplossingen. Het is een van de weinige EMM-oplossingen die ondersteuning biedt voor de volledige range van toepassingsscenario’s voor mobiele apparaten, waaronder ‘Bring Your Own’, ‘general use’ en ‘dedicated device’.

Bedrijven hebben in het verleden vraagtekens geplaatst bij de levensvatbaarheid van Android als zakelijk mobiel platform. De enorme variatie aan verkrijgbare mobiele apparaten maakte standaardisatie en beveiliging een uitdaging. Dankzij het grote aantal wereldwijd verkrijgbare vormfactoren is Android echter uitgegroeid tot een aantrekkelijke optie voor zakelijke mobiele apparaten. Zo zegt CaixaBank: “Zakelijke mobiliteit vervult een sleutelrol binnen onze mensgerichte strategie. Het stelt onze werknemers in staat om klanten altijd en overal van optimaal financieel advies te voorzien. Dit vraagt om intensieve samenwerkingen met leiders in zakelijke mobiliteit. MobileIron heeft zich van meet af aan een betrouwbare partner getoond, en we vinden het geweldig dat Google hen heeft benoemd tot EMM-partner binnen zijn Android Enterprise Recommended-programma. Dankzij onze samenwerking met MobileIron kunnen we de klanten blijven voorzien van de beste mobiele oplossingen en hen een extra meerwaarde bieden.”

Klanten van MobileIron in diverse sectoren kunnen direct profiteren van de krachtige functionaliteit die mogelijk wordt gemaakt door MobileIron’s deelname aan het Android Enterprise Recommended-programma. Meer informatie over het zakelijke gebruik van Android is te vinden op www.mobileiron.com/android.