MobileIron voor zevende opeenvolgende jaar erkend als leider in Magic Quadrant for Enterprise Mobility Management Suites van Gartner

9 juni 2017
MobileIron

MobileIron wederom de enige zelfstandige EMM-leverancier in het leider-quadrant

MobileIron is door Gartner, Inc. voor het zevende opeenvolgende jaar gepositioneerd als leider in de “Magic Quadrant for Enterprise Mobility Management Suites”[1]. Het rapport: “Leiders hebben de hoogste productopbrengsten in de EMM-markt, meerdere jaren bewezen klantimplementaties, een klantgerichte aanpak en uitgebreide samenwerkingsverbanden met channelpartners en andere technologie-providers. Ze hebben de meest complete producten in de EMM-markt. Hun bedrijven zijn afgestemd op de trends binnen de EMM-markt. Zij beschikken over product-roadmaps die (indien uitgevoerd) voortdurende differentiatie in de markt zouden teweegbrengen. Leiders tonen ook hun toewijding aan de EMM-markt. Over het algemeen beschikken ze over een strategie met een zeer goede kans op succes in deze markt.”

“De bedrijven van onze klanten ontwikkelen zich snel, en zij vertrouwen op MobileIron voor de beveiliging van hun digitale initiatieven,” aldus Barry Mainz, President en CEO, MobileIron. “Onze focus als de enige zelfstandige EMM-leverancier in het Leaders Quadrant dit jaar, stelt ons in staat om de beveiligingsinnovatie te leveren die onze klanten nodig hebben om hun mobiele transformaties te realiseren.”

Download het rapport hier: https://info.mobileiron.com/FY17_Global_NL_Gartner_MQ_2017_LandingPage.html

EMM is strategisch

Volgens het rapport: “Als u van plan bent om iets te beheren op een mobiel platform, dan is EMM het uitgangspunt.”

MobileIron is de security backbone voor de digitale onderneming en beveiligt bedrijfsgegevens opgeslagen in apps, netwerken en de cloud. In het afgelopen jaar heeft MobileIron haar leiderschap op het gebied van innovatie en technologie verder versterkt:

  • Klantleiderschap: meer dan 14.500 klanten wereldwijd hebben de oplossingen van MobileIron aangeschaft, waaronder een groot aantal ondernemingen en overheden met beveiliging van het hoogste niveau.
  • Beveiligingsinnovatie: MobileIron was het eerste EMM-platform dat alle Amerikaans federale veiligheidscertificaten verkregen heeft: Common Criteria, FedRAMP, CSfC, en DISA STIG. Het bedrijf heeft zijn volgende generatie authenticatie-mogelijkheden uitgebreid met de introductie van Derived Credentials (NIST 800-157) voor wachtwoordvrije authenticatie, en Single Sign On (SSO) voor mobiele apps.
  • Cloudbeveiliging: MobileIron Access was de eerste oplossing om de data-uitwisseling tussen de cloud en apps te beveiligen. Het bedrijf voegde AWS- en Azure-support toe aan MobileIron Sentry voor een geïntegreerde cloudoplossing. Meer dan de helft van MobileIrons klanten gebruiken EMM nu via de Cloud.
  • Desktop-unificatie: MobileIron introduceerde MobileIron Bridge om de migratie van Windows 10-desktoppen met traditionele beveiliging en beheer naar EMM te versnellen. MobileIron kondigde tevens een wereldwijd samenwerkingsverband aan met Lenovo, ’s werelds grootste fabrikant van pc’s, als wederverkoper van het MobileIron-platform om uniforme eindpuntbeveiliging en -beheer te leveren.
  • Internet of Things: MobileIron kondigde een IoT-divisie aan onder leiding van Santhosh Nair, voorheen Intels General Manager voor IoT Solutions voor Wind River, een pionier op het gebied van geïntegreerde systemen. De nieuwe divisie zal MobileIrons driepunt-architectuur van policy engine, edge client, en data-gateway uitbreiden naar hoogwaardig IoT-gebruik in de gezondheidszorg en de automobiel-, energie- en productiesector.
  • Patentportefeuille: MobileIron heeft 53 moderne EMM-patenten, waarvan 46 gericht zijn op de beveiliging van gegevens of apps.