Neutral Peering Days van NL-ix belichten belang connectiviteit voor internetwereld én het traditionele bedrijfsleven

6 september 2018
NL-ix

Tijdens de derde editie van de Neutral Peering Days, georganiseerd door NL-ix op 13 en 14 september in Scheveningen, staan de laatste ontwikkelingen in de internationale markt, evenals nieuwe (peering)technologieën en de security-uitdagingen centraal. Voor het eerst bestaat het congresprogramma uit twee parallelle programma’s. Track 1 zoomt in op het internationale interconnectielandschap en nieuwe netwerktechnologie. Track 2 staat in het teken van digitale transformatie en gaat naast de veranderende connectiviteitsbehoeften bij grote bedrijven in op de security-uitdagingen in het tijdperk van Interconnectie.

Programma

Tijdens de Neutral Peering Days komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Track 1, dag 1: Peering & Interconnect landschap: Hoe werkt peering in Azië, Afrika, Rusland of Scandinavië? En hoe ziet peering er in de toekomst uit?
  • Track 2, dag 1: De digitale transformatie leidt tot behoefte aan interconnectiviteit: Welke impact heeft digitale transformatie op bedrijfsmodellen en de behoefte aan interconnectie binnen ondernemingen en ISP’s? Hoe kan aan de toenemende vraag naar connectiviteit en verbindingskwaliteit worden voldaan?
  • Track 1, dag 2: 400 Gigabit Ethernet: is het slechts een technologische sprong of hebben we echt de nieuwe netwerktechnologie nodig? En zo ja, waar?
  • Track 2, dag 2: Digitale transformatie en security: wat zijn de security-uitdagingen van digitale transformatie voor interconnectie?

De lijst met sprekers bevestigt de hoge kwaliteit van de Neutral Peering Days. Mark Tinka, Seacom, vertelt over het Afrikaanse interconnectie-landschap, Alex Kotov, Vodafone, over interconnectiviteit in Rusland. Wienke Giezeman van The Things Network, wil een gratis en open IoT-netwerk toegankelijk maken voor de hele wereld en legt uit hoe een open en coöperatieve aanpak digitale transformatie in projecten bevordert.

Daarnaast spreken onder andere nog Michel Eijelts van Equinix, Christian Kaufmann van Akamai en Dirk van den Borne van Juniper Networks. Verdere sessies worden nog toegevoegd aan het schema. Een volledig overzicht is hier te vinden.

DDos Hackaton

DDoS is een van de meest krachtige aanvallen die door hackers worden gebruikt om organisaties schade toe te brengen. NL-ix organiseert daarom ook de ‘What the hack?’ hackaton, waarbij teams bestaand uit programmeurs, developers en tech professionals, worden uitgedaagd om oplossingen te bedenken en te bouwen voor problemen die ontstaan door DDoS-aanvallen. Meer informatie over de hackaton is hier te vinden.

Registratie

Aanmelding voor deelname is hier mogelijk.