Nexenta introduceert Software Defined Storage-oplossing voor VMware Virtual SAN

19 november 2014
Nexenta

Nieuwe oplossing stelt klanten in staat om een hypergeconvergeerde storage-oplossing te ontwikkelen voor Virtual SAN-implementaties die via VMware vCenter kan worden beheerd.

Nexenta maakt de beschikbaarheid bekend van NexentaConnect for VMware Virtual SAN™. Deze oplossing vereenvoudigt en stroomlijnt de implementatie en het beheer van bestandsservices voor VMware Virtual SAN™. Gebruikers kunnen daarmee een hypergeconvergeerde oplossing ontwikkelen, zonder de noodzaak om gebruik te maken van kostbare externe storage-arrays. Tijdens een VMware en Nexenta webinar op 19 november om 17.00 lichten beide partijen het complete Software-Defined hyper-convergence concept nader toe.

VMware Virtual SAN is speciaal ontwikkeld voor vSphere®-omgevingen en de eerste door beleidsregels gestuurde storage-oplossing die handmatige storage-taken automatiseert. Klanten kunnen daarmee profiteren van (kosten)efficiënter operationeel beheer. NexentaConnect for VMware Virtual SAN draait op Virtual SAN en brengt de opslagcapaciteit automatisch in evenwicht met de systeemvereisten.

NexentaConnect for VMware Virtual SAN maakt gebruik van lokale Virtual SAN-opslag binnen servers om krachtig presterende NFS- en SMB-bestandsservices beschikbaar te stellen voor virtuele machines, inclusief virtuele desktops (VDI’s). Alles kan worden beheerd via een centrale VMware vCenter™-console. De combinatie van de SDS-oplossing van Nexenta met VMware Virtual SAN maakt het mogelijk om lees- en schrijfbewerkingen te cachen met flashopslag aan de serverkant. Dit zorgt voor een geoptimaliseerd I/O-gegevenspad en betere prestaties dan mogelijk is met een virtuele appliance of externe opslagvoorziening. De hypergeconvergeerde oplossing kenmerkt zich bovendien door uiterst lage totale eigendomskosten. De SDS-oplossing van Nexenta is minstens drie keer goedkoper in het gebruik dan een externe NAS-oplossing.

“Moderne ICT-omgevingen stellen steeds hogere eisen aan de datacenterinfrastructuur en wakkeren de vraag naar meer flexibiliteit aan”, aldus Eric Burgener, onderzoeksdirecteur bij IDC. “Software-gedefinieerde hypergeconvergeerde oplossingen worden steeds belangrijker als flexibel, schaalbaar en voordelig alternatief voor opslagsystemen waarbij de capaciteit wordt gedeeld tussen workloads. VMware Virtual SAN belooft een belangrijke speler in deze markt te worden. Klanten kunnen met NexentaConnect for VMware Virtual SAN de oplossing van VMware bovenop NFS- en SMB-bestandsservices laten draaien om aanvullende Software Defined Storage-opties te introduceren in hun virtuele server- en hun virtuele desktop-omgevingen.”

“We willen bedrijven helpen met het vereenvoudigen, opschalen en automatiseren van hun complete ICT-omgeving”, aldus Gaetan Castelein, senior director Product Management voor Software Defined Storage bij VMware. “De nieuwe SDS-oplossing van Nexenta — NexentaConnect for VMware Virtual SAN — vult ons VMware Virtual SAN™ aan tot een hypergeconvergeerde opslaginfrastructuur voor het softwaregedefineerde datacenter.”

“NexentaConnect for VMware Virtual SAN™ sluit perfect aan op onze doelstelling om bedrijven te helpen met het ontsluiten van het potentieel van hun opslaginfrastructuur en uiteindelijk dat van hun datacenters. We hebben in nauwe samenwerking met VMware een hypergeconvergeerde oplossing ontwikkeld waarmee gebruikers hun opslagomgeving tot in detail horizontaal of verticaal kunnen schalen. Dit biedt klanten de flexibiliteit om hun opslagmogelijkheden uit te breiden zonder teveel kostbare opslagcapaciteit aan te schaffen. De oplossing is hardwareneutraal, en zijn uiterst simpele en gebruiksvriendelijke ontwerp vergroot de operationele efficiëntie. Klanten besparen daarmee zowel tijd als geld”, aldus Tarkan Maner, de bestuursvoorzitter en CEO van Nexenta.

Andere functies van NexentaConnect for VMware Virtual SAN zijn onder meer:

 •  Een eenvoudige implementatie van bestandsservices (NFSv3, NFSv4, SMB) op Virtual SAN, in slechts een paar minuten tijd
 • Integreert beheermogelijkheden via VMware vCenter
 • Biedt beveiliging en domeinintegratie, AD met ondersteuning voor AAA en Kerberos
 • Bespaart opslagcapaciteit door het gebruik van inline compressie en deduplicatie
 • Kan alle bestanden opslaan die nodig zijn om de virtuele infrastructuur in stand te houden
 • Biedt I/O-versnelling met inline compressie en geavanceerde caching-logica
 • Verbetert de prestatie- en statusbewaking
 • Beidt snapshots op het niveau van mappen en volumes, replicatie en back-upmogelijkheden voor disaster recovery-scenario’s
 • Waarborgt de gegevensintegriteit bij uiteenlopende workloads, netwerk-/schijf-/host-herstel
 • Is 100% compatibel met VMware HA en DRS
 • Kan worden onderhouden via Rest API’s
 • Is getest voor VDI-workloads met duizenden gebruikers
 • Maakt gebruik van VSAN-gegevensbeveiliging en high availability-functionaliteit