NFON ontvangt Growth Excellence Leadership Award van Frost & Sullivan

26 mei 2017
NFON

cloudtelefonie-leverancier NFON AG heeft de 2017 European Frost & Sullivan Award for Growth Excellence Leadership ontvangen van adviesbureau Frost & Sullivan. NFON heeft een sterke positie verworven in de Europese hosted IP-telefonie en UCaaS markt, met bovengemiddelde groeicijfers. Dit komt door de combinatie van diversificatie, goede prijs/ performance verhouding en uitmuntende klantervaringen. Elka Popova, Vice President bij Frost & Sullivan: “Vanuit de sterke positie in de Duitse markt, bereikt door een uitgebreide set aan functionaliteit en een uitstekend prijsmodel, zet NFON nu hun succes voort in de Europese markt.”

Een van de kernpunten uit NFONs groeistrategie is uitbreiding binnen heel Europa, waarmee ook een overeenkomstige schaalbaarheid wordt gewaarborgd. “We voelen ons vereerd door deze benoeming tot Growth Excellence Leader. Het toont aan dat onze uitbreidingsstrategie werkt en moedigt ons aan deze strategie ook in andere Europese landen vast te houden,” licht Hans Szymanski, CEO van NFON AG, toe. Buiten de Duitse markt is het bedrijf succesvol actief in Oostenrijk, Kroatië, Hongarije, Nederland, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Activiteiten in Portugal worden opgestart in het tweede kwartaal van 2017, Italië volgt in het derde kwartaal van dit jaar.

De vraag naar All-IP-oplossingen in heel Europa – vooral vanuit kleine en middelgrote bedrijven – is een belangrijke factor in het succes van NFON. “NFON onderscheidt zich met de constante bovengemiddelde groei echt van andere Europese aanbieders van hosted IP-telefonie en UCaaS,” stelt Elka Popova, Vice President bij Frost & Sullivan. “Na NFONs initiële focus op kleine en middelgrote bedrijven, speelt de innovatieve aanbieder ook in op de toenemende vraag naar cloud communicatie-oplossingen bij grotere organisaties. De grotere gemiddelde implementatiegrootte draagt bij aan een snellere groei.” In het eerste kwartaal van 2017 kondigden NFON en T-Systems hun partnership aan met het gezamenlijke product ‘Dynamic Services for Unified Communications NFON Enterprise’. Ook introduceerde NFON AG ‘Wholesale’ als vierde distributiekanaal en maakte de ondertekening bekend van de eerste partnerovereenkomst daarbinnen met PIRONET, onderdeel van CANCOM SE.