NL-ix bereikt mijlpaal met piekverkeer van 2 Tbps

27 maart 2018
NL-ix

Uitbreiding in Denemarken stuwt netwerkverkeer op

NL-ix heeft vandaag aangekondigd dat het Europese piekverkeer van de interconnect exchange de 2 terabytes per seconde heeft gehaald. Deze mijlpaal werd mede behaald dankzij de uitbreiding van NL-ix in Kopenhagen, Denemarken. Al enkele maanden na de lancering behaalt de exchange daar een piekverkeer van 100 Gbps. NL-ix is de eerste ix in de regio Kopenhagen die dat niveau van dataverkeer bereikt.

NL-ix beschikt over 670 aangesloten netwerken en is operator van een stabiele Europese netwerkinfrastructuur met lage latency die 15 landen, 25 grootstedelijke gebieden en 116 datacenters met elkaar verbindt. De interconnect exchange wil dit jaar vaste voet aan de grond krijgen in een aantal regio’s buiten Nederland en de eerste horde, uitbreiding van de activiteiten in Denemarken, is inmiddels genomen. 

“Met zijn strategische ligging, de investeringen van de hyper-scalers en de nieuwe kabels die op Esjberg landen, zien we Denemarken als een potentiele internethub voor de Scandinavische landen én als een groeimarkt”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. “Daarom ben ik blij om te zien dat NL-ix Kopenhagen de eerste exchange is die de 100 Gbps-grens in Denemarken breekt.”

“In Kopenhagen hebben we twee dingen opgemerkt. Allereerst zien we een snel groeiend aantal lokale netwerken die dataverkeer uitwisselen. Ten tweede merken we dat content uit heel Europa naar Kopenhagen stroomt”, vult Jasper Lankhorst, Chief Commercial Officer van NL-ix, aan. “Waar andere internet exchanges lokale eilanden van Interconnection zijn, biedt NL-ix niet alleen toegang tot lokale peers, maar ook tot honderden netwerken over heel Europa. De overgrote meerderheid van deze netwerken is beschikbaar met Round Trip Delay van minder dan 15ms.”