Prezi Business brengt innovatieve presentatiemogelijkheden voor moderne werknemers

7 juni 2016
Prezi

Visueel presentatieplatform combineert geavanceerde samenwerking- en analysefunctionaliteit, integratie met Slack en mobiele presentatiemogelijkheden

Prezi introduceert vandaag Prezi Business. Dit nieuwe platform combineert de voordelen van Prezi-presentaties met nieuwe tools voor zakelijke productiviteit. Denk aan tools voor samenwerking tussen teams en met het publiek, analysefunctionaliteit, integratie met Slack en mogelijkheden voor presenteren op afstand.

Prezi Business voorziet in de groeiende behoefte van bedrijven aan openheid en teamwork op alle niveaus van de organisatie en de behoefte van moderne klanten aan een dialoog in plaats van eenrichtingsverkeer. Deze trends hebben impact op de presentatiemarkt en hebben bijgedragen aan lang verwachte veranderingen. Deze veranderingen worden kracht bijgezet door scholieren en studenten die het klaslokaal inruilen voor de werkplek.

“Millennials vertegenwoordigen een fors percentage van onze 75 miljoen gebruikers. Toen zij de arbeidsmarkt betraden, brachten zij hun moderne verwachtingen en favoriete tools met zich mee”, aldus Peter Arvai, de CEO en medeoprichter van Prezi. “We hebben Prezi Business ontwikkeld voor gebruikers zoals zij. De oplossing is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in een meer visuele, op samenwerking gebaseerde en datagestuurde manier van presenteren, en belangrijker nog, een presentatiestijl wil hanteren die in het teken staat van een dialoog met het publiek.”

Tijd voor de nieuwe manier van presenteren
Presentaties vormen een essentieel onderdeel van de bedrijfscommunicatie. Er is bewijs in overvloed voor het feit dat afstappen van ouderwetse presentatiemethoden (een eenzijdige dialoog, slides en bullet points) veel positieve impact kan hebben op het zakelijke succes. Zo geeft de RAIN Group aan dat salesprofessionals meer omzet kunnen genereren door met prospects samen te werken in plaats van enkel tegen hen aan te praten. En volgens recent onderzoek door ION Interactive zegt twee derde van alle consumenten dat interactieve content langer in hun geheugen achterblijft dan statische content.

Prezi Business is een platform dat alle visuele voordelen en mogelijkheden voor het hebben van een conversatie van Prezi combineert. Gebruikers kunnen uiteenlopende verhaallijnen binnen hun presentaties samenbrengen en op dynamische wijze de verhaallijnen selecteren die aansluiten op de specifieke interesses van hun publiek. Nieuwe zakelijke functies zijn onder meer:

                

  • Advanced Collaboration – Functies voor het gezamenlijk bewerken van presentaties en toevoegen van opmerkingen bieden ondersteuning voor real-time samenwerking en maken een einde aan het moeten werken met verschillende versies. Gebruikers kunnen rechtstreeks met elkaar communiceren binnen prezi’s, waar ze zich ook maar bevinden. Prezi Business slaat alle presentaties in de cloud op, zodat gebruikers die op een centrale locatie kunnen sorteren, selecteren of koppelen. De presentaties kunnen vervolgens worden gedeeld met collega’s voor gezamenlijke bewerking of worden gedeeld met klanten, die ze intern kunnen gebruiken om de dialoog voort te zetten.
  • Prezi Analytics – Real-time analysemogelijkheden voorzien organisaties van feedback, zodat de sales- en marketingafdelingen hun aandacht kunnen richten op klanten met de meest prangende behoeften. Presentatoren kunnen real-time gebruiksdata raadplegen om na te gaan wanneer ze een prospect moeten opvolgen of te achterhalen welke onderwerpen het beste werkten bij hun publiek. Managers kunnen met een analytisch leaderboard de prestaties van het hele team bijhouden en de productiviteit verbeteren.
  • Integratie met Slack — Slack biedt gebruikers van Prezi Business de mogelijkheid om samen te werken aan presentaties via het communicatiekanaal dat bijdraagt aan een sterke verbetering van de zakelijke productiviteit. Prezi-gebruikers ontvangen meldingen van Slack als iemand een opmerking over hun prezi heeft achtergaten, als iemand een prezi met hen heeft gedeeld en als iemand hun prezi heeft bewerkt. Ook worden gebruikers op de hoogte gebracht wanneer hun prezi wordt bekeken en geanalyseerd. Op deze manier beschikken ze over real-time feedback van hun publiek.
  • Presentaties op afstand in HD-kwaliteit – Organisaties die voor Prezi Business kiezen, krijgen hun eigen wachtwoordbeveiligde virtuele vergaderkamer toegewezen voor het hosten van presentaties, zodat iedereen die vanaf elke locatie kan bekijken. Presentaties op afstand verlopen soepel en met haarscherpe beelden. Prezi’s kunnen worden weergegeven of gepresenteerd in HD-kwaliteit, zonder de noodzaak van software voor het delen van het beeldscherm.

 

Beschikbaarheid
Prezi Business is per direct wereldwijd verkrijgbaar. Raadpleeg voor meer informatie https://prezi.com/business/.

Klantencitaten
“Om eerlijk te zijn hebben old school presentaties tegenwoordig geen effect. In mijn beroep moet het snel, hip en ‘happening’. Ik verzorg regelmatig professionele presentaties en workshops voor doelgroepen in alle soorten en maten en maak daarvoor gebruik van verschillende platforms. Prezi is echter de enige oplossing die ik consistent gebruik. Ik wordt geboekt als motivatiespreker met een specialisatie in het creëren van community’s. Ik ben niet bijzonder technisch aangelegd, dus simpel en snel is wat ik nodig heb. Prezi geeft me creatieve vrijheid tijdens het presenteren en het overbrengen van mijn boodschap, zonder afleiding of gedoe: eenvoudig in het gebruik, geweldige extra functies en ik kom er altijd goed mee voor de dag, waar ik het ook maar gebruik”.

– Phillipine Wouters, community director Yelp Amsterdam bij Yelp.nl