PTC introduceert nieuwe ThingWorx productieapplicaties

26 juni 2017
PTC

Industriële IoT-applicaties verbeteren de operationele prestaties en verkorten de time-to-value

PTC  introduceert nieuwe ThingWorx® productieapplicaties. Deze applicaties bieden toegang tot real-time operationele inzichten en dragen zo bij aan de pro activiteit en snelheid van de besluitvorming binnen industriële bedrijven. De op rollen-gebaseerde applicaties kunnen snel geïmplementeerd worden.

De nieuwe productieapplicaties zijn ontwikkeld op basis van het brancheleidende Industrial IoT-platform ThingWorx, dat technologieën en tools aanreikt waarmee bedrijven snel applicaties en augmented reality-ervaringen kunnen ontwikkelen en uitbreiden. De applicaties maken deel uit van een nieuwe generatie van online Industrial IoT-applicaties en apps, zoals het succesvolle ThingWorx Navigate™. Ze verzamelen en integreren data uit zakelijke bedrijfssystemen en fysieke sensoren binnen de productieomgeving om gebruikers op basis van hun specifieke rol te voorzien van real-time informatie en contextuele gegevens. De nieuwe productieapplicaties vereenvoudigen het digitale transformatieproces en kunnen snel in gebruik worden genomen. Bij het uitbreiden van de applicatie komt geen programmeerwerk kijken. Dit draagt bij aan snellere innovatie. De ‘ThingWorx manufacturing starter apps’ kunnen gratis worden gedownload en in minder dan een uur in productie worden genomen.

De nieuwe ThingWorx productieapplicaties omvatten:

ThingWorx Controls Advisor — biedt ontwikkelaars van bedieningsmechanismen de mogelijkheid om op afstand snelle verbindingen met gegevensbronnen te maken en data te visualiseren met vrijwel elke programmable logic controller (PLC), IoT-gateway of verbonden productiesysteem. De applicatie biedt hen de mogelijkheid om machineverbindingen te bewaken en eventuele problemen op te lossen. ThingWorx Controls Advisor biedt directe notificaties van communicatiefouten die kunnen resulteren in het verlies van bedrijfskritische productiegegevens. Proactieve signalering van problemen en trends en mogelijkheden voor snelle probleemoplossing stellen fabrikanten in staat om de datakwaliteit en betrouwbaarheid te verbeteren en ongeplande downtime te minimaliseren.

ThingWorx Asset Advisor — biedt real-time inzicht in de conditie en status van bedrijfskritische productieactiva. De applicatie stelt onderhoudstechnici en reparateurs op de hoogte van potentiële problemen die tot ongeplande downtime kunnen leiden, optimaliseert onderhoudstaken en biedt gebruiksvriendelijke functionaliteit om trends en oplossingen van problemen in kaart te brengen. ThingWorx Asset Advisor biedt daarnaast bewaking op afstand en detectie van onregelmatigheden binnen uiteenlopende productieactiva en inzicht in de prestaties daarvan. Gebruikers kunnen op deze manier ongeplande downtime tot een minimum beperken. De geïntegreerde real-time connectiviteit bedrijfskritische productieactiva biedt onderhoudstechnici en reparateurs de mogelijkheid om snellere en betere beslissingen te nemen en herstelmaatregelen te treffen voordat problemen het productieproces negatief kunnen beïnvloeden.

ThingWorx Production Advisor — maakt een snelle integratie mogelijk van operationele en zakelijke data uit ongelijksoortige bronnen. De applicatie biedt productiebeheerders real-time inzicht in de productiestatus en een overzicht van belangrijke KPI’s zoals de beschikbaarheid, prestaties, kwaliteit en Overall Equipment Effectiveness (OEE). ThingWorx Production Advisor biedt beheerders van productiefaciliteiten daarnaast mogelijkheden om de operationele prestaties in real-time te bewaken. Dat geldt voor alle productielijnen en productieactiva. Ze krijgen daarbij toegang tot op de minuut nauwkeurige informatie over de productiestatus en prestatiemaatstaven. De applicatie levert real-time zakelijke en machinegegevens in een gecontextualiseerd formaat aan ter ondersteuning van een proactiever en sneller besluitvorming. Dit voorkomt problemen en maakt het mogelijk om processen voortdurend te verbeteren.

ThingWorx 8

De productieapplicaties zijn gelanceerd op het nieuwe Industrial Internet of Things platform ThingWorx 8, dat werd geïntroduceerd op LiveWorx®17. ThingWorx 8 levert native platformfunctionaliteit zoals industriële connectiviteit, opsporing van afwijkingen en uitgebreidere cloudsupport voor cloud providers. Ook ondersteunt het nu de ontwikkeling en autorisatie van AR-ervaringen voor de Microsoft HoloLens. Ontwerpers en developers kunnen hiervoor binnen ThingWorx 8 met ThingWorx Studio codevrij snel duidelijke en onderscheidende ervaringen creëren.

Gratis trial versie

Er is nu een gratis trial versie van ThingWorx studio AR voor het industriële Internet of Things. Met de autorisatie en publicatietool kunnen bedrijven binnen een paar minuten prototype AR-ervaringen ontwikkelen met behulp van de nieuwste functionaliteit. Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich aanmelden via de gratis trial pagina.