PTC introduceert nieuwe versie van IoT-platform ThingWorx

25 mei 2016
PTC

ThingWorx 7 biedt tools voor het beheer van verbonden producten, vereenvoudigt het werk van developers en biedt integratie met populaire device clouds

PTC (NASDAQ: PTC) introduceert ThingWorx 7, de nieuwe versie van zijn Internet of Things (IoT)-platform. ThingWorx 7 biedt verbeterde tools voor het beheer van verbonden producten, krachtige nieuwe analysemogelijkheden en ondersteuning voor publieke clouds. Dit wordt aangevuld met vereenvoudigde platformcomponenten die het makkelijker maken voor developers om gebruik te maken van hun favoriete tools voor het experimenteren, testen van prototypes en ontwikkelen van nieuwe IoT-oplossingen.

“ThingWorx 7 biedt een rijkdom aan nieuwe functies. Developers kunnen met groter gemak de belofte van het Internet of Things inlossen dankzij de mogelijkheid om snel prototypes te creëren en resultaatgerichte IoT-applicaties te ontwikkelen”, aldus Rob Gremley, bestuursvoorzitter van de Technology Platform Group van PTC. “ThingWorx is een open en flexibel platform dat developers de vrijheid biedt om applicaties te ontwikkelen met hun favoriete tools en oplossingen af te leveren die in combinatie met hun bestaande device cloud-infrastructuur kunnen worden ingezet. Slimme, verbonden producten en systemen zijn de toekomst. ThingWorx 7 stelt bedrijven in staat om sneller IoT-applicaties te ontwikkelen en optimale waarde te putten uit hun investeringen in IoT-initiatieven.”

Het robuuste, schaalbare en gebruiksvriendelijke ThingWorx stelt innovators in staat om snel slimme, verbonden oplossingen voor het Internet of Things te ontwikkelen en implementeren. Het platform biedt toegang tot een van de meest uitgebreide verzameling van ingebouwde IoT-ontwikkelingstools en -mogelijkheden. Dit vereenvoudigt de ontwikkeling van functierijke oplossingen en zorgt voor een snellere time-to-market.

ThingWorx 7 versterkt het marktleiderschap en de technologische slagkracht van PTC met nieuwe tools en functies die bedrijven helpen om maximale waarde uit hun IoT-strategie te putten.

ThingWorx Utilities

ThingWorx Utilities, dat voorheen naar de naam ThingWorx Converge luisterde, biedt nu verschillende kant-en-klare tools waarmee bedrijven hun producten kunnen beheren en bewaken en er data uit kunnen ophalen. Dit omvat onder meer:

  • Mogelijkheden voor het beheer van verbonden apparaten – Bedrijven kunnen op efficiënte wijze de unieke kenmerken van nieuwe intelligente IoT-apparaten definiëren en inrichten terwijl ze worden ontwikkeld en dashboards op maat bouwen voor het visualiseren van de status en prestaties van hun verbonden producten.
  • Beheer van waarschuwingen – Een aanpasbare interface biedt een overzicht van waarschuwingen en meldingen voor alle verbonden producten. Dit maakt het eenvoudiger om producten te signaleren die niet naar behoren functioneren.
  • Toegang en beheer op afstand – Gebruikers kunnen verbonden apparaten op afstand beheren en bewaken en op afstand diverse taken uitvoeren, zoals problemen oplossen, gebruikers van assistentie voorzien, trainingen verzorgen en ondersteuning bieden voor alternatieve toepassingen voor hun IoT-producten.
  • Software Content Management – Simpele, veilige en betrouwbare distributie van digitale content naar verbonden apparaten, zoals updates van besturingssystemen, applicatie-upgrades en patches.

Kies de juiste device cloud provider voor uw IoT-oplossingen

PTC maakte recentelijk bekend dat ThingWorx integratie zal bieden met alle belangrijke publieke device clouds. Klanten, partners en leveranciers kunnen daarmee beschikken over een open IoT-platform voor het realiseren van hun IoT-doelstellingen, te beginnen met Amazon Web Services (AWS). Ze kunnen gebruikmaken van de device cloud van AWS voor het verbinden van apparaten, het verzenden en ontvangen van apparatuurgegevens en het automatisch inrichten van apparaten met behulp van ThingWorx. Omdat het platform integratie biedt met meer device clouds, kunnen bedrijven kiezen voor hun favoriete combinatie van componenten van cloud providers en ThingWorx.

Relevanter data dankzij ThingWorx Analytics

De werkelijke waarde van het Internet of Things schuilt in de analyse van data die door verbonden apparaten wordt gegenereerd en de snelheid waarmee de analyseresultaten kunnen worden omgezet in praktische inzichten. Met de introductie van ThingWorx 7 kan ThingWorx Analytics nu rechtstreeks worden gekoppeld aan het Thing Model. Dit vereenvoudigt en versnelt het uitvoeren van geavanceerde analyses, het doen van voorspellingen en het aanleveren van aanbevelingen binnen de door ThingWorx ondersteunde oplossingen.

Developers in de schijnwerpers

ThingWorx 7 is opgewaardeerd met moderne platformcomponenten om het nog eenvoudiger om applicaties voor verbonden producten te ontwikkelen. Met ThingWorx 7 kunnen developers gebruikmaken van populaire programmeertools zoals Eclipse en tools voor het beheer van broncode zoals Git in een omgeving die het mogelijk maakt om snel prototypes te bouwen en experimenteren met IoT-oplossingen.

“Met deze verbeteringen van het ThingWorx-platform boekt PTC opnieuw indrukwekkende vooruitgang met zijn IoT-platform”, aldus Carrie MacGillivray, vicepresident IoT bij IDC. “ThingWorx biedt een keur aan technologische mogelijkheden en krachtige cloud-oplossingen die aantrekkelijk zijn voor zowel zakelijke klanten als developers. Het platform staat daarmee op het punt om zijn positie binnen deze concurrerende markt te versterken.”