PTC introduceert nieuwe versie van zijn bekroonde CAD-oplossing Creo: Creo 5.0

30 maart 2018
PTC

Versie 5.0 biedt baanbrekende mogelijkheden op het gebied van additive manufacturing, topologie-optimalisatie en simulaties

PTC introduceert Creo 5.0. Deze nieuwe versie van zijn driedimensionale computer-aided design (CAD)-software biedt bedrijven de mogelijkheid om snel van de conceptfase naar het productiestadium over te gaan binnen één ontwerpomgeving. Versie 5.0 introduceert vijf nieuwe mogelijkheden voor productontwerp en belangrijke verbeteringen die de productiviteit bevorderen.

Creo stelt bedrijven in staat om sneller te innoveren en producten te ontwikkelen door de beste ontwerpen te hergebruiken en giswerk in te ruilen voor harde feiten. Creo 5.0 maakt het mogelijk om concepten om te zetten in slimme verbonden producten die de kloof tussen de fysieke en digitale wereld dichten met augmented reality (AR)-functionaliteit. De nieuwe versie biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden voor topologie-optimalisatie, additive manufacturing en subtractive manufacturing, computational fluid dynamics (CFD) en computer-aided manufacturing (CAM).

“PTC biedt momenteel enkele van de meest gevraagde technologieën op het gebied van Internet of Things (IoT) en augmented reality (AR), maar verloochent zijn wortels in de CAD-wereld geenszins: het transformeert deze discipline door nieuwe technologieën en mogelijkheden aan Creo toe te voegen”, zegt John Mackrell, de bestuursvoorzitter van CIMdata. “Creo 5.0 is het zoveelste voorbeeld van PTC’s niet aflatende innovatiedrang en vermogen om te voorzien in de behoeften van zijn klanten.”

Topologie-optimalisatie

Het fysieke ontwerp van producten wordt vaak beperkt door bestaande ontwerpen en praktijken. De nieuwe Creo Topology Optimization Extension creëert automatisch geoptimaliseerde ontwerpen op basis van vooraf gedefinieerde doelstellingen en drempelwaarden, zonder gebonden te zijn aan bestaande ontwerpen en denkwijzen. Gebruikers kunnen zo tijd besparen en sneller innoveren door het creëren van geoptimaliseerde en efficiënte onderdelen.

Additive manufacturing en subtractive manufacturing

Gebruikers van Creo kunnen onderdelen ontwerpen, optimaliseren, ter controle afdrukken en additief vervaardigen zonder de noodzaak om verschillende softwareoplossingen te gebruiken. Door het stroomlijnen van het ontwerpproces en de gereduceerde noodzaak om modellen opnieuw te creëren kunnen zij meer tijd besteden aan het belangrijkste aspect: het ontwerp. Nieuw in Creo 5.0 is Creo Additive Manufacturing Plus Extension for Materialise, dat deze mogelijkheden uitbreidt naar metalen onderdelen. Dit maakt het mogelijk om rechtstreeks vanuit Creo voor productie geschikte onderdelen te printen. Deze uitbreiding stelt gebruikers daarnaast in staat om een verbinding te maken met de online bibliotheek met printdrivers en profielen van Materialise.

De nieuwe uitbreidingsmodule Creo Mold Machining biedt speciale mogelijkheden voor metaalbewerking op hoge snelheden die zijn geoptimaliseerd voor mallen, matrijzen, elektroden en prototypes. Creo 5.0 ondersteunt bewerking met 3-assige en 3+2-assige positionering.

Creo Flow Analysis

De uitbreidingsmodule Creo Flow Analysis is een computational fluid dynamics (CFD)-oplossing die ontwerpers, technici en analisten de mogelijkheid biedt om problemen met de vloeistofstroming direct in Creo te simuleren. De naadloze workflow tussen CAD en CFD stelt gebruikers in staat om in een vroegtijdig stadium regelmatig analyses uit te voeren om inzicht te krijgen in de werking en prestaties van producten. De gebruiksvriendelijke software is speciaal ontwikkeld voor ontwerptechnici, direct geïntegreerd met Creo en biedt uiterst nauwkeurige en snelle resultaten.

Productiviteitsverbeteringen

Creo 5.0 biedt daarnaast belangrijke productiviteitsverbeteringen voor de snel veranderende wereld van productontwerp, zoals een verbeterde user interface, volume helical sweeps (spiraalsweeps) en de mogelijkheid om geometrieën te creëren met schetsgebieden. Daarnaast zijn er verbeterde mogelijkheden voor oppervlaktebehandeling, het ontwerpen van metaalplaten en het gebruik van ronde vormen in conceptversies. Gebruikers kunnen nu producten in Creo ontwerpen met behoud van de perspectiefweergave.

Creo Collaboration Extension for Autodesk Inventor biedt bedrijven de mogelijkheid om te standaardiseren op één CAD-systeem. Dit zorgt voor een reductie van de kosten en inspanning die gepaard gaan met het beheer van verschillende systemen en integraties. Verder zijn er verbeterde mogelijkheden voor het hergebruik van data en delen van bronnen. Daarnaast ondersteunt Creo 5.0 nu de uitwisseling van zowel onderdelen als assemblages van en naar Autodesk Inventor.

“Productontwerp is ingrijpend aan het veranderen en Creo verandert mee met de behoeften van onze klanten. Creo biedt bedrijven de mogelijkheid om snel van de allereerste conceptfase tot een slim en verbonden product te komen”, zegt Brian Thompson, senior vice president CAD Segment bij PTC. “Verbeterde functionaliteit en nieuwe mogelijkheden zoals additive manufacturing onderscheiden Creo van andere oplossingen en bieden bedrijven tastbaar concurrentievoordeel, van conceptfase tot productiestadium.”

Meer informatie over de nieuwe functies en mogelijkheden van Creo 5.0 is te vinden op: www.ptc.com/en/products/cad/creo/whats-new.