PTC maakt virtuele hulp mogelijk op basis van augmented reality met de Vuforia Chalk app

12 oktober 2017
PTC

PTC  heeft in de VS een augmented reality-oplossing gelanceerd voor communicatie en ondersteuning op afstand, de Vuforia Chalk app.

Vuforia Chalk is een communicatie-ervaring op basis van het augmented reality (AR)-platform Vuforia en de ARKit-technologie die Apple met iOS11 introduceerde. De app biedt gebruikers op verschillende locaties de mogelijkheid om een live weergave van een en dezelfde omgeving met elkaar te delen en te voorzien van simpele aantekeningen, Chalk Marks genaamd. Deze aantekeningen worden zodanig gekoppeld aan objecten en oppervlakken binnen de omgeving dat het net lijkt alsof ze daarop zijn getekend.

Het verlenen van ondersteuning op afstand kan een lastige en frustrerende aangelegenheid zijn. Het is vaak moeilijk om de juiste woorden te vinden om dingen te beschrijven waarmee de ander niet is vertrouwd, of het nu gaat om een nieuw apparaat of de achterzijde van een kabelmodem. En als een heldere beschrijving van het probleem ontbreekt, wordt het vrijwel onmogelijk om het op afstand op te lossen. Vuforia Chalk is een simpele en intuïtieve oplossing die gebruikers in staat stelt om met behulp van Chalk Marks tot een wederzijds begrip te komen van een probleem en de stappen die nodig zijn om dat probleem op te lossen.

De Vuforia Chalk-app voor de iPhone en iPad kan worden ingezet voor een divers scala aan taken en is geschikt voor gebruikers van alle leeftijden. Zo kunnen technologiefanaten vrienden en familieleden wegwijs maken met het gebruik van de laatste gadgets. Doe-het-zelvers kunnen elkaar helpen of advies bij een professional inwinnen. Oudere familieleden kunnen hulp worden geboden bij alledaagse taken waarmee ze moeite beginnen te krijgen. Vuforia Chalk kan ook door bedrijven worden ingezet, bijvoorbeeld voor het vergroten van de effectiviteit van veldtechnici.

“Mainstream gebruik van augmented reality staat voor de deur. Vuforia Chalk is een goed voorbeeld van de manier waarop AR de sprong maakt van zakelijke toepassingen naar ons dagelijkse leven”, zegt Eric Abbruzzese van ABI Research. “We zien Vuforia Chalk als een uiterst disruptieve methode voor communicatie op afstand die aansluit bij tal van toepassingsscenario’s en organisaties in diverse sectoren.”

“Vuforia Chalk vertegenwoordigt een van de meest praktische toepassingen van AR-technologie tot dusver. Deze app kan ons zakelijke en privéleven verrijken met mogelijkheden om elkaar op afstand te helpen”, zegt Jay Wright, bestuursvoorzitter Vuforia bij PTC.

De Vuforia Chalk-app voor de iPhone en iPad* is – op dit moment US-only – gratis verkrijgbaar via de App Store. Binnenkort zullen er naar verwachting versies beschikbaar komen voor andere handheld en op het hoofd gedragen apparaten die door het AR-platform van PTC worden ondersteund.

* De app Vuforia Chalk is verkrijgbaar voor de iPhone 6 of hoger en voor alle versies van de iPad Pro vanaf 2015, met inbegrip van de vijfde generatie van de iPad. Op alle apparaten dient iOS 11 te zijn geïnstalleerd.

Meer informatie over Vuforia Chalk en het laatste nieuws is beschikbaar op chalk.vuforia.com.