PTC versnelt de ontwikkeling van zakelijke mixed reality-ervaringen op basis van de Microsoft HoloLens

2 oktober 2017
PTC

PTC werkt aan de ontwikkeling van zakelijke mixed reality (MR)-ervaringen op basis van de Microsoft HoloLens. PTC en Microsoft hebben hun krachten gebundeld, zodat gezamenlijke klanten de ontwikkelings- en publicatietool ThingWorx Studio MR kunnen inzetten voor de ontwikkeling van handsfree mixed reality-ervaringen op basis van de Hololens.

ThingWorx Studio werkt met Vuforia en biedt HoloLens-gebruikers native ondersteuning voor het snel ontwikkelen van schaalbare mixed reality-ervaringen. ThingWorx Studio is een visuele programmeeromgeving die het mogelijk maakt om applicaties te ontwikkelen met drag-and-drop en met ingebouwde ondersteuning voor gebaren en spraakopdrachten. Gebruikers kunnen zo snel en efficiënt voor boeiende Hololens-interacties zorgen zonder de noodzaak van gevorderde programmeervaardigheden of hulp van kostbare ontwikkelaars van maatwerk.

“De combinatie van ThingWorx Studio en de HoloLens biedt industriële bedrijven volop kansen om boeiende handsfree mixed reality-ervaringen te ontwikkelen. Dit is mogelijk voor uiteenlopende zakelijke scenario’s, zoals verkoop en marketing, productieprocessen, klantenservice, HR-procedures en training”, zegt Terry Farrell, directeur Mixed Reality Marketing bij Microsoft. “Dankzij de samenwerking met PTC kunnen gebruikers van de Hololens dit soort ervaringen veel sneller en eenvoudiger ontwikkelen en optimaal profiteren van de kansen van mixed reality.”

De combinatie van ThingWorx Studio en de HoloLens was vorige week in actie te zien tijdens Microsoft Ignite op de PTC ThingWorx Studio-stand. Bezoekers konden zien hoe snel en eenvoudig ze mixed reality-ervaringen in een bedrijfscontext kunnen ontwikkelen met ThingWorx Studio. Zo werden er sales- en marketingscenario’s gedemonstreerd waarbij klanten verschillende productvarianten levensgroot gepresenteerd krijgen. Verder was er een demo die veldtechnici liet zien welke stappen ze moeten volgen om een machine te onderhouden. Al deze toepassingen zijn geheel handsfree dankzij het gebruik van de Hololens.

“Fabrikanten krijgen met diverse problemen te maken wanneer ze slimme verbonden producten ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden”, zegt Mike Campbell, executive vice president ThingWorx Platform bij PTC. “De combinatie van ThingWorx Studio en de HoloLens stelt hen in staat om mixed reality-ervaringen te ontwikkelen die een veel eenvoudigere, snellere en kostenefficiëntere oplossing voor deze problemen kunnen bieden. Het doet ons een genoegen om samen met Microsoft industriële bedrijven te helpen om concurrentievoordeel op te doen met het gebruik van mixed reality.”