PYXYA zet ContrailSD-WAN van Juniper Networks in voor de ontwikkeling van managed network services

24 september 2019
Juniper Networks

Over-the-top (OTT)-benadering van PYXYA verandert spelregels voor levering van zakelijke netwerkservices met Contrail®SD-WAN

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, is een samenwerking aangegaan met de Franse managed service provider PYXYA. Die gaat de Contrail SD-WAN-oplossing inzetten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van bedrijven naar veilige connectiviteit voor hun filialen.

Het in Lyon gevestigde PYXYA verandert de regels van het spel op het gebied van managed services model door Contrail SD-WAN op bestaande netwerkinfrastructuren toe te passen.

De automatiseringsfunctionaliteit, multi-tenancy-mogelijkheden en role-based access control (RBAC) van Juniper hebben PYXYA geholpen om klanten binnen te halen waarnaar diverse andere leveranciers meedongen. De oplossing van Juniper sluit ook goed aan op het businessmodel van PYXYA, dat providers in alle soorten en maten ondersteunt met een complete reeks van diensten.

PYXYA wil niet alleen optreden als dienstverlener voor bedrijven, maar ook voor de systeemintegrators en managed service providers die als zijn resellers fungeren. Het Franse bedrijf is daarnaast goed gepositioneerd om overheidsinstellingen te ondersteunen met zowel lokale als on-premises cloud-oplossingen. Dit is een belangrijke voorwaarde voor het aanbieden van veilige hosting voor gevoelige overheidsinformatie en het verkrijgen van certificeringen voor de publieke sector.

In het kader van de samenwerking met Juniper Network wil PYXYA in de toekomst overstappen van SD-WAN-diensten naar SD-Branch-diensten. Daarvoor kan het gebruikmaken van de aanvullende mogelijkheden van Contrail SD-WAN. Het portal van PYXYA biedt klanten toegang tot mogelijkheden voor het beheer van hun WAN-infrastructuur en tot de universalisatiesoftware van de PyBox. PYXA is momenteel bezig om zijn oplossing uit te breiden met functionaliteit voor de integratie van het beheer van lokale netwerkinfrastructuren en wifi-netwerken. Het zal de oplossing vervolgens migreren, zodat de complete IT-infrastructuur op locatie kan worden beheerd via de SD-Branch.

Contrail SD-WAN stelt PYXYA in staat om zijn doelstellingen op de korte en lange termijn te realiseren door klanten te voorzien van verbeterde en volledig geïntegreerde beveiligingsmogelijkheden, managed LAN en ingebouwde wifi via Mist, een dochteronderneming van Juniper Networks. PYXYA zal daarnaast een beroep doen op de AI-expertise van Mist om zijn dienstverlening aan klanten te verbeteren.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Contrail SD-WAN maakt het mogelijk om klanten veel meer aan te bieden dan alleen SD-WAN, en helpt PYXYA om over te stappen op SD-Branch, met inbegrip van managed LAN, wifi en beveiliging.
  • De open API van Juniper automatiseert de SD-WAN-oplossing van PYXYA.
  • De NFX Series Universal CPE helpt PYXYA om eindklanten meer flexibiliteit en maatwerk aan te bieden en edge computing-oplossingen te ontwikkelen.
  • In de toekomst zal PYXYA gebruikmaken van artificial intelligence om zijn dienstenaanbod verder van de concurrentie te onderscheiden, onder meer io het gebied van geautomatiseerde business application visibility en signaalanalyse voor proactief onderhoud.
  • Met meer dan 23.000 klanten en ruim een miljoen verkochte eenheden vertegenwoordigen de platforms uit de Juniper SRX 300- en NFX-serie de meest uitgebreide, voor SD-WAN geschikte CPE-oplossingen met ingebouwde beveiliging op de markt.
  • Contrail SD-WAN van Juniper heeft in de praktijk bewezen een brancheleidende en optimaal schaalbare oplossing te zijn. Dit blijkt onder meer uit onderzoeksresultaten van het onafhankelijke laboratorium EANTC. Naast de schaalbaarheid van Contrail SD-WAN roemt het testrapport zijn open API’s waarmee de oplossing naar wens kan worden aangepast en zijn multi-tenancy, role-based access control (RBAC), quality of experience voor applicaties, analysemogelijkheden en rapportagefunctionaliteit.

Ondersteunende citaten:

“We zijn een jonge, dynamische en disruptieve nieuwe speler in de cloud-markt. Ons OTT-model vertegenwoordigt een nieuwe benadering van de levering van cloud-diensten. We denken met Juniper Networks de perfecte partner te hebben gevonden. Het bood ons een oplossing met een open API waarmee we alles naar behoefte kunnen aanpassen en automatiseren. We leggen ons toe op de ontwikkeling van verfrissende en innovatieve oplossingen zoals SD-Branch waarmee we klanten in uiteenlopende sectoren kunnen voorzien van verbeterde beveiliging, LAN-, wifi- en AI-diensten. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat Juniper Networks ons tijdens dit hele traject met raad en daad zal bijstaan.”

–      Marc del Fabbro, Chief Executive Officer, PYXYA

“PYXYA is een toekomstgerichte dienstverlener die zich onderscheidt door een innovatieve benadering van managed services. Het biedt klanten de flexibiliteit om gebruik te maken van de infrastructuur van hun keuze voor het aanbieden van over-the-top (OTP)-diensten zoals SD-WAN en SD-Branch. Dit is een relatief nieuwe trend die volgens ons de komende jaren aan kracht zal winnen. Bedrijven als PYXYA hanteren een nieuw type servicemodel dat zich niet louter op bedrijven richt, maar ook op systeemintegrators en andere dienstverleners. Het doet mij genoegen dat zij voor Juniper hebben gekozen als partner tijdens hun reis.”

–      Sally Bament, vice president Provider Strategy bij Juniper Networks

 Aanvullende informatie