QUICK van Cryptshare maakt Public Key Infrastructure-beveiliging overbodig

27 juni 2019
Cryptshare

Nieuwe technologie vereenvoudigt uitwisseling van wachtwoorden en sleutels aanzienlijk

Cryptshare lanceert QUICK (Quick Use Integrated Cryptshare Key) waarmee de complexiteit van het uitwisselen van wachtwoorden voor het beveiligen van e-mails sterk wordt vereenvoudigd. Met de nieuwe technologie kunnen gebruikers, die regelmatig e-mailen en bestanden uitwisselen, hun communicatie snel en eenvoudig beveiligen. QUICK is gratis beschikbaar voor alle huidige Cryptshare-klanten als onderdeel van de volgende Cryptshare-versie.

De QUICK-technologie elimineert de uitwisseling van eenmalige wachtwoorden per te beveiligen e-mail. QUICK maakt hergebruik van twee-factor authenticatie mogelijk. Tijdens de eerste QUICK-interactie tussen verzender en ontvanger wordt een initiële sleutel aangemaakt die op de Cryptshare-server wordt opgeslagen. De twee-factor authenticatie bestaat uit een link die via e-mail aan de ontvanger wordt opgestuurd en het wachtwoord. Bij iedere daaropvolgende communicatie tussen deze verzender en ontvanger wordt vervolgens dezelfde twee-factor authenticatie gebruikt, zowel voor het verzenden als voor het ontvangen van berichten.

Voor iedere verzonden e-mail wordt steeds een unieke sleutel toegekend voor de beveiliging van de betreffende e-mail. De afhandeling van de wachtwoorden wordt hierbij volledig geautomatiseerd afgehandeld door de Quick-technologie. Daarbij wordt een belangrijk uitgangspunt van Cryptshare gehandhaafd; de aangeschreven persoon hoeft alleen over een e-mailadres te beschikken. De ontvanger hoeft geen software te installeren of een user account aan te maken. Zo blijft het ook met QUICK mogelijk om met iedereen altijd en ad-hoc te kunnen communiceren.

QUICK is snel en eenvoudig te implementeren en de naadloze integratie met e-mailsystemen zorgt voor gebruiksgemak. QUICK biedt nog een aantal andere voordelen; het vermindert de hoeveelheid gegevens in e-mailservers waarvan een back-up en archivering nodig is, verlaagt de licentie- en systeemkosten en speelt een nuttige rol bij de ontmanteling van verouderde technieken. De innovatie van QUICK Technology verbetert de bruikbaarheid van de Cryptshare aanzienlijk en maakt het voor gebruikers nog gemakkelijker om te voldoen aan lokale wet- en regelgeving, zoals AVG.

Matthias Kess, CTO van Cryptshare, legt uit: “Met QUICK maken we de grote doorbraak van beveiligde e-mailcommunicatie en bestandsdeling mogelijk. Onze aanpak maakt een einde aan de complexiteit die lange tijd geassocieerd werd met het versleutelen van bestanden en e-mail via Public Key Infrastructures (PKI), waardoor de communicatie vereenvoudigd en versneld wordt. Op het vlak van gebruiksvriendelijkheid, snelheid en veiligheid is de technologie achter QUICK, waarvoor een octrooi is aangevraagd, revolutionair.”

Meer informatie over Cryptshare QUICK vindt u op deze webpagina (https://www.cryptshare.com/en/why-cryptshare/quick-technology/), die een korte instructievideo bevat.